Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 4 személyre:
TésztaAz egész tojásokat a cukorral
habosra verjük, majd apránként beledolgozzuk a lisztet, a sütőport, a
reszelt citromhéjat meg a vaníliás cukrot. A tésztát kivajazott
tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben 5 percig erős lángon,
majd takarékon sütjük. Körülbelül 20 perc múlva tűpróbát végzünk, és ha
megsült a tészta, levesszük róla a tortakarimát. Miután kihűlt, két
lapba vágjuk. Ráborítunk egy félgömb alakú tálat, és úgy vágjuk körbe,
hogy az egyik lap a formával azonos méretű, a másik pedig két centivel
nagyobb kerületű legyen.Narancsos krémA
narancskrémhez a porcukrot a reszelt narancshéjjal, a likőrrel meg a
narancslével simára keverjük. Fél deci meleg vízben kikeverjük a
zselatint, és azt is hozzáadjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és
óvatosan a krémbe forgatjuk. A bombaformát fóliával kibéleljük, és a
krémmel egészen a pereméig kikenjük. A nagyobbik tésztalapot
belefektetjük, és kissé bele is nyomkodjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, amíg
a krém megdermed.Csokoládés krémA
csokoládékrémhez a csokoládét vízgőzön felolvasztjuk. A tejszínt kemény
habbá verjük, majd két evőkanálnyit a csokoládéhoz adunk, és a porcukrot
is beleszórjuk. A zselatint három evőkanálnyi hideg vízben elkeverjük,
megmelegítjük, majd a maradék tejszínhabbal együtt a csokoládéhoz
keverjük. A krémet a formában várakozó tészta üregébe töltjük, és a
kisebb tortalappal befedjük. Visszatesszük a hűtőbe, és megvárjuk, hogy
ez a krém is megkössön, azután a bombát egy tálra borítjuk.
Narancsszeletekkel és tejszínhabbal díszíthetjük.
|
|
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 2 hete itt:
vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok
Kőszeghy Anna írta 3 hete itt:
Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancsos keksz
Narancstorta
Mégis egészséges csokit enni?
Csokoládés-mandulás őzgerinc