Finomságok Konyhája: Narancsos-csokoládés bomba

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12844 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12844 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12844 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12844 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Narancsos-csokoládés bomba

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók 4 személyre:


Tészta
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 20 dkg rétesliszt
- 10 dkg kristálycukor
- 4 tojás

Narancsos krém
- 4 dl tejszín
- 2 dkg zselatin
- 1,5 dl narancslé
- 1/2 dl narancslikőr
- reszelt narancshéj
- 10 dkg porcukor

Csokoládés krém
- 1 dkg zselatin
- 5 dkg porcukor
- 4 dl tejszín
- 15 dkg étcsokoládé

TésztaAz egész tojásokat a cukorral habosra verjük, majd apránként beledolgozzuk a lisztet, a sütőport, a reszelt citromhéjat meg a vaníliás cukrot. A tésztát kivajazott tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben 5 percig erős lángon, majd takarékon sütjük. Körülbelül 20 perc múlva tűpróbát végzünk, és ha megsült a tészta, levesszük róla a tortakarimát. Miután kihűlt, két lapba vágjuk. Ráborítunk egy félgömb alakú tálat, és úgy vágjuk körbe, hogy az egyik lap a formával azonos méretű, a másik pedig két centivel nagyobb kerületű legyen.Narancsos krémA narancskrémhez a porcukrot a reszelt narancshéjjal, a likőrrel meg a narancslével simára keverjük. Fél deci meleg vízben kikeverjük a zselatint, és azt is hozzáadjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a krémbe forgatjuk. A bombaformát fóliával kibéleljük, és a krémmel egészen a pereméig kikenjük. A nagyobbik tésztalapot belefektetjük, és kissé bele is nyomkodjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, amíg a krém megdermed.Csokoládés krémA csokoládékrémhez a csokoládét vízgőzön felolvasztjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd két evőkanálnyit a csokoládéhoz adunk, és a porcukrot is beleszórjuk. A zselatint három evőkanálnyi hideg vízben elkeverjük, megmelegítjük, majd a maradék tejszínhabbal együtt a csokoládéhoz keverjük. A krémet a formában várakozó tészta üregébe töltjük, és a kisebb tortalappal befedjük. Visszatesszük a hűtőbe, és megvárjuk, hogy ez a krém is megkössön, azután a bombát egy tálra borítjuk. Narancsszeletekkel és tejszínhabbal díszíthetjük.

Címkék: csokoládé dütemény narancs

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 17 órája a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:

Turos_palacsinta_annatol_2190816_4072_s

Megkívántam Józseftől! Bármilyen töltelékkel szeretjük,...

Kőszeghy Anna 17 órája új képet töltött fel:

Turos_palacsinta_annatol_2190816_4072_s

Kőszeghy Anna írta 17 órája a(z) Sóskaszósz sült csirkecombbal képhez:

Soskaszosz_sult_csirkecombbal_2190815_7214_s

Végre itt a sóska szezon!!! Már alig vártuk, mert egészséges...

Kőszeghy Anna 17 órája új képet töltött fel:

Soskaszosz_sult_csirkecombbal_2190815_7214_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldborsó leves, sváb pecsenye, párolt...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Brokkoli krémleves, túrós palacsinta.

Garáz József írta 3 napja a(z) Babgulyás lóbabbal. képhez:

Babgulyas_lobabbal_2190717_9324_s

Anna! A fehér babból jobban ízlik. De most Nellike ilyenből ...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Madársaláta és jégsaláta képhez:

Madarsalata_es_jegsalata_2190744_6722_s

Nagyon szeretjük a salátákat mindenféle salátából. Ez a...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Bakonyi gombás hús képhez:

Bakonyi_gombas_hus_2190746_7953_s

Nagyon szeretjük a gombás ételeket. Pulykamellből...

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Bakonyi_gombas_hus_2190746_7953_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu