Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Nagyon egyszerű elkészíteni! Az eredeti recept liszt-, tej- és cukormentes, de most leírom Nektek hétköznap is könnyen elkészíthető módon, mert nem mindenkinek van otthon pl. a cukrot helyettesítő nyírfacukor. Az eredeti receptet és még több fotót itt találtok: http://webcukraszda.hu/paleo_search.php?id=159
RUMOS-MEGGYES DIÓTORTA
Én most 50 g nyírfacukorral készítettem, de véleményem szerint - talán a meggy savanykássága miatt is - ez a mennyiség nem volt elegendő, ezért írok többet a recepthez. Viszont meggy helyett édes krémmel vagy lekvárral töltve meglehet, hogy elég bele a kevesebb nyírfacukor is. Igazán jó kis tészta, és főleg azért tetszik, mert nagyon sok variálási lehetőséget ad!
Hozzávalók: 8 tojás szétválasztva, 80-100 g cukor, 270 g darált dió, 1 evőkanál rum, 1/2 evőkanál vanília, csipet só, magozott meggy.
Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra. Robotgéppel keverjük fehéredésig a tojássárgáját a cukorral, a rummal és a vaníliával. Szórjuk bele a darált diót, keverjük jól össze. Verjük fel a tojásfehérjét egy csipet sóval jó keményre, majd óvatosan forgassuk bele a sárgájába (először fellazítjuk a hab 1/3 részével, majd egy spatulával a többi habot körkörös mozdulatokkal egyenletesen beleforgatjuk). Töltsük a masszát egy sütőpapírral bélelt 23 cm-es tortaformába, és szórjuk meg magozott meggyel. (Előtte kevés liszttel meghintettem a meggyeket, hogy ne süllyedjenek le sütés közben a tészta aljára.) Süssük kb. 40 percig, de fél óra után nézzünk rá és végezzünk tűpróbát. Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
Kőszeghy Anna írta 14 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 15 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancstorta
A hét vége friss eseményei,torták-desszertek
Karácsonyi gyümölcskenyér
KÁRTYÁS-Banánkrémes marcipán-torta