Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. A hagymákat meghámozzuk, félbevágjuk, felkarikázzuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük, a szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A szűzpecsenyék ezüstös hártyáját lefejtjük, elkeskenyedő végüket (hogy formásabbak legyenek) leválasztjuk, a 2 húsdarabot 4 részre vágjuk.
2. A vajat/margarint és az olajat serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a húsdarabokat és a leválasztott „farkincákat”, élénk tűzön körbepirítjuk-megkapatjuk őket, aztán áttesszük egy csinos sütőedénybe, meghintjük sóval és néhány tekerésnyi frissen őrölt borssal.
3. A mártáshoz a pecsenyealjban ropogósra sütjük a szalonnát. Rádobjuk a hagymát, 2 perc múlva a gombát, további 3 percig együtt pirítjuk, aztán hozzáadjuk az ételízesítőt, felengedjük 2 dl vízzel, és félrebillentett fedő alatt, mérsékelt tűzön 10 percig pároljuk. Megszórjuk és összekeverjük a liszttel, hozzáöntjük a tejszínt, a mustárral, sóval és borssal ízesítjük, szelíd tűzön 3-4 percig forraljuk.
4. A hús tetejére és köré szedjük a mártást, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Tálalás előtt néhány percet pihentetjük, végül megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, és petrezselyem- vagy egyéb zöldfűszerbóbitákkal díszítve kínáljuk. Rozmaringos-fokhagymás tört krumpli, szerecsendióval illatosított krumplipüré, krokett, párolt rizs illik hozzá.
Tippek:Liszt helyett sűríthetjük a rendkívül kényelmes és gyors, aprócska „kukacok” formájában kapható ételsűrítő granulátummal is (4 ek. kell belőle), amelyet a végén adunk a mártáshoz, és éppen csak sűrűsödésig forrósítjuk vele.
Italajánlat:Félszáraz fehérbor vagy rozé
|
|
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Vadlazac tejszínes gombamártással képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Remélem jól ...
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Eszerházy torta képhez:
Marcsi egyik tortád szebb, és finomabb, mint a másik! ...
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Oroszkrém torta képhez:
Marcsi finom és szép tortát hoztál! Gratulálok! Ki volt a ...
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Islerjeim képhez:
Hmm!-de finom lehetett az islered Marcsikám! Örömmel ...
Garáz József írta 1 hete a(z) Pacal sertéskörömmel főtt burgonya és csemege uborkával. képhez:
Marcsi!Köszönöm szépen.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk
Gesztenyés muffin rumos karamellmártással