Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Barackos túrólepény
Hozzávalók
40 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojássárgája
1 csomag sütőpor
Elkészítés
A töltelékhez: 1 kg túró, 25 dkg porcukor, 3 tojás, 5 dkg darált keksz,
1 citrom reszelt héja, 1 tojásfehérje, 1 kg őszibarack.
A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk,
majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk, és a mélyhűtőben jól megdermesztjük.
A túrót áttörjük, a porcukrot, a tojások sárgáját
meg a darált kekszet hozzáadjuk, reszelt citromhéjjal fűszerezzük,
végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is lazán beleforgatjuk.
Az őszibarackot szeletekre vágjuk.
Egy kivajazott tepsibe belereszeljük a tészta felét a reszelő durva fokán.
Erre a túrótöltelék fele kerül, rá a barack,
majd a maradék túrókrémmel az egészet beborítjuk.
A tészta másik felét a tetejére reszeljük, és előmelegített sütőbe toljuk.
Nagy lánggal (200° C) 5 percig, majd a közepesnél kisebb lánggal (170° C)
további kb. 30 percig, tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt, kockákra vágjuk
és vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.
|
|
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:
Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:
Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Csokikrémes szeletek képhez:
Barátnőm szép szeleteket hoztál! Nagyon finom lehetett! A...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Sertéspörkölt Nokedlival képhez:
Marcsikám nagyon gusztán néz ki, már régen volt nálunk, meg...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Minesztrone leves képhez:
Marcsi már többször szemeztem ezzel a levessel, de még nem ...
Domján Mária 2 napja új képet töltött fel:
Domján Mária 2 napja új képet töltött fel:
Domján Mária 2 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!