Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. A citrusféléket forró folyó víz alatt gondosan megmossuk. A narancsokat héjastul felkarikázzuk, a középső, formás karikákat félretesszük, lefedjük. A narancsmaradék és a citrom levét kinyomjuk, átszűrjük, majd elkeverjük a porcukorral és a likőrrel.
2. Az ananászt leöblítjük, bóbitáját és a talpát leválasztjuk. Hosszában elnegyedeljük, középső, fás torzsarészét kiemeljük, majd kivágjuk a héjbölcsőből az ananászhúst, és felaprózzuk. Az almát és a körtét megmossuk, meghámozzuk, kettészeljük, magházukat kiemeljük, és az ananászhoz hasonló darabokra-kockákra vágjuk, azonnal beleforgatjuk a likőrös citromlébe, hogy meg ne barnuljanak. Hozzáadjuk az ananászt, 4 száras cseresznye kivételével a félbe-negyedbe aprózott koktélcseresznyéket, és lazán összekeverjük. Fóliával letakarjuk, 1 órára hidegre tesszük.
3. Tálaláskor kemény habbá verjük a tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval. A félretett narancskarikákkal kibélelünk 4 kompótostálkát, beleszedjük a gyümölcssalátát, tetejét dundi habrózsákkal és a félretett koktélcseresznyével díszítjük.
Tippek:
– Készíthetjük befőttekből vagy egyéb
idénygyümölcsökkel (kivi, banán, grépfrút, néhány szem mélyhűtött málna
stb.) is,
– 1-2 gombóc vaníliafagylalttal is gazdagíthatjuk.
|
|
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...
Garáz József írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:
József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Libatepertő és hideg libamáj
Tepsis túrós csusza
Mexikói tepsis pizza
Rozsdás hús puliszkával