Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
TÉSZTASÜLTEK > Pizzák és lepények
1. Az alaprecept szerint elkészítjük a pizzatésztát, kelni hagyjuk.
2. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A csípős paprikát felkarikázzuk, 1 hagymát finomra vágunk. A darált húst megpirítjuk 2 ek. olajban, rádobjuk a paprikát, a hagymát, az áttört fokhagymát, és élénk tűzön néhány percig tovább pirítjuk. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük, meghintjük a liszttel, majd hozzáadjuk a paradicsomot, és félig lefedve 10-15 percig rotyogtatjuk-sűrítjük.
3. A babot és a kukoricát leöblítjük, lecsepegtetjük, a húshoz adjuk. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, 2 hagymát felkarikázunk, a sajtot megreszeljük. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
4. A tésztát lisztezett munkalapon kihuzigáljuk, 35x40 cm-es, zománcos tepsibe terítjük-nyomkodjuk, villával megszurkáljuk, és megkenjük 1 ek. olajjal. Tetejére simítjuk a húsos-babos ragut, megszórjuk a paradicsom és a hagyma kétharmadával, az oreganóval, végül a reszelt sajttal, és 40 percig sütjük. A maradék paradicsommal, hagymával és bazsalikomlevélkékkel díszítjük, nagyobb szeletekre-kockákra vágva kínáljuk.
Tippek:Gyors pizzatésztával is készíthetjük.
Változatok:
A fenti mennyiségből 4 db kerek, 26-28 cm átmérűjű pizzát is készíthetünk, amelyeket
2 sütőpapírral bélelt tepsiben sütünk meg.
Könnyű vörösbor vagy sör
|
|
Kőszeghy Anna írta 10 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 11 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Libatepertő és hideg libamáj
Tepsis túrós csusza
Rozsdás hús puliszkával
Farsangi fánk – klasszikus recept Eredeti neve: Krapfen