Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
10 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Kedves Mária!
Érdeklődöm, légyszíves segíts!
Úgy láttam, hogy van virág galéria. Oda én is feltölthetek kaktuszokat, virágokat?
Vagy nyithatok egy új galériát " Horváthné Ani" cím alatt?
Előre is köszönöm a választ!!!
Szeretettel Anna
Hozzávalók 4 főre
- 1 fej fokhagyma
- 1/2 kk só
- 1 kk ecet
- 1/2 kk étolaj
- 4 ek tejföl vagy jokhurt
Elkészítés
A fokhagyma gerezdeket átnyomjuk fokhagymaprésen, majd sóval és olajjal jól kikeverjük (3-4 percig). Hozzáadjuk az ecet, tejfölt vagy jokhurtot és jól kikeverjük. A tejfölt vagy jokhurtot lehet pótolni vízzel.
|
|
Hozzávalók:
-4 narancs
-2 doboz piskota
-6 tojássárga
-6 ek porcukor
-1/4 l tej
-1/2 l tejszín
-5 lap vagy 2 tk zselatin
Elkészítés:
A krémhez a tojássárgát elkeverjük a porcukorral és a tejjel, és lassú tűzön felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A zselatint kevés vízben feloldjuk, és a krémhez keverjük. Belereszeljük 2 narancs héját. Végül hozzáadjuk a habbá vert tejszínt.
Egy mély edényt kibélelünk folpackkal. A narancsszeletekkel kirakjuk a tál alját egészen a pereméig.
Tészta:
6 db tojás
6 ek. cukor
6 ek. liszt
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
1 csipetnyi só
Túrókrém
60 dkg tehéntúró
5 dl tejszín
60 dkg áfonya
2 db citrom heja (+1/2 szeletelve hejastol)
6 ek. porcukor
Díszítés: áfonya, tejszín szinezve átpaszírozott áfonyával, citrom szeletek
Elkészítés:
A tojások sárgáját össze keverjük alaposan a cukoral.
10 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
Elészítés: egy doboz mackó, vagy medvesajtot villával szétnyomkodunk,
belekeverjük egy pohár tejfölből és egy kis tubus majonézből készített
mártásba. Ízesítjük 4-5 gerezd összezúzott fokhagymával és csipetnyi
reszelt szerecsendióval (el is maradhat).
Igaz hogy nem egészséges, de nagyon finom és néha megengedhetjük
magunknak.
Mindig dupla adagot készítek, ha összejön a család és piianatok alatt elfogy.
10 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Hozzávalók: 2 db közepes nagyságú savanykás alma, 3 evőkanál citromlé,
2 evőkanál olaj.
Az almák magházát kiemeljük, majd zöldséggyaluval héjastól hajszál vékony
szeletekre vágjuk, citromlével megkenjük, hogy ne barnuljon meg. A tepsit
olajjal vékonyan bekenjük, az almaszeletkéket ráhelyezzük, előmelegített
sütőben (100 fokon) egy órán át szárítjuk. Ha hosszabb ideig szeretnénk
tárolni, tegyük fémdobozba, így sokáig ropogós lesz.
Nálunk pillanatok alatt elfogyott!
1 dl + 1,5 dl + 1 dl tej
6 dkg + 10 dkg porcukor
3 dkg élesztő
50 dkg liszt
3 tojássárgája
4 dkg + 10 dkg margarin v. vaj
1 citrom reszelt héja
2 tasak vaíliás cukor
Meglangyosítunk 1 dl tejet, simára keverjük 1 kk. porcukorral és az élesztővel.
Meleg helyen felfuttatjuk.
A lisztből, a megfuttatott élesztőből, 6 dkg porcukorból, 1,5 dl tejből, a tojások sárgájából,4 dkg olvasztott vajból,
a reszelt citromhéjjal és egy csipet sóval elkészítjük a tésztát.
30 percig kelesztjük.
26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, vékonyan megkenjük vajjal.
10 dkg vajat, 10 dkg porcukorral habosra keverünk.
A tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 1/2 cm vastag téglalapra nyújtjuk, majd megkenjük a cukros vajjal.
Szorosan feltekerjük és 12 egyenlő részre vágjuk.
Vágott felületükre fordítjuk és egymás mellé a formába rakosgatjuk.
Letakarjuk és meleg helyen addig kelesztjük, amíg a csigák-rózsák egymásba nőnek.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Téglalap alakúra klopfolom a szűzpecsenyét, késsel "kiegyenesítem", majd a leeső húst megdarálom. Sóval, borssal, paprikával és fokhagymával ízesítem, majd rákenem a húsra. Feltekerem és alufóliával letakarva megsütöm. A sütés végén fedetlenül, hogy "színt kapjon".
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás