Finomságok Konyhája Blog: 2014. február

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11130 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11130 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11130 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11130 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2014. február

   Kedves Mária!

 

Érdeklődöm, légyszíves segíts!

Úgy láttam, hogy van virág galéria. Oda én is feltölthetek kaktuszokat, virágokat?

Vagy nyithatok egy új galériát " Horváthné Ani" cím alatt?

Előre is köszönöm a választ!!!

 

Szeretettel            Anna

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 5 éve

Szia Anna!!
A kérdésedre válaszolva .
Ez az oldal ételeket és süteményeket tartalmaz mint az a nevében is van.Virágokat erre az oldalra nem teszünk fel.
Vannak jól működő klubok ahova viheted a szép virágaidat ,én is azt teszem.
Üdv Marcsi

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók 4 főre
- 1 fej fokhagyma
- 1/2 kk só
- 1 kk ecet
- 1/2 kk étolaj
- 4 ek tejföl vagy jokhurt
Elkészítés
A fokhagyma gerezdeket átnyomjuk fokhagymaprésen, majd sóval és olajjal jól kikeverjük (3-4 percig). Hozzáadjuk az ecet, tejfölt vagy jokhurtot  és jól kikeverjük. A  tejfölt vagy jokhurtot lehet  pótolni vízzel.

Utolsó hozzászólás

Sárkány Andrásné Mara üzente 5 éve

Nagy fokhagymabarát vagyok, ki fogom próbálni. Köszönöm. További szép napot kívánok.

Tovább 

 

 Narancs charlotte

5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

network.hu

 

Hozzávalók:
-4 narancs
-2 doboz piskota
-6 tojássárga
-6 ek porcukor
-1/4 l tej
-1/2 l tejszín
-5 lap vagy 2 tk zselatin
Elkészítés:
A krémhez a tojássárgát elkeverjük a porcukorral és a tejjel, és lassú tűzön felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.  A zselatint kevés vízben feloldjuk, és a krémhez keverjük. Belereszeljük 2 narancs héját. Végül hozzáadjuk a habbá vert tejszínt.
Egy mély edényt kibélelünk folpackkal. A narancsszeletekkel kirakjuk a tál alját egészen a pereméig.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 5 éve

Szép torta Melinda és az a jó hogy nem kell sütni!

Tovább 

 Áfonyás - citromos túrótorta

5 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

network.hu

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tészta:

  • 6 db tojás

  • 6 ek. cukor

  • 6 ek. liszt

  • 1 cs. vaníliás cukor

  • 1 cs. sütőpor

  • 1 csipetnyi só

Túrókrém

  • 60 dkg tehéntúró

  • 5 dl tejszín

  • 60 dkg áfonya

  • 2 db citrom heja (+1/2 szeletelve hejastol)

  • 6 ek. porcukor

Díszítés: áfonya, tejszín szinezve átpaszírozott áfonyával, citrom szeletek

Elkészítés:

A tojások sárgáját össze keverjük alaposan a cukoral.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Nagyon szép a végeredmény!

Tovább 

  Elészítés: egy doboz mackó, vagy medvesajtot villával szétnyomkodunk,

  belekeverjük egy pohár tejfölből és egy kis tubus majonézből készített

  mártásba. Ízesítjük 4-5 gerezd összezúzott fokhagymával és csipetnyi

  reszelt szerecsendióval (el is maradhat).

  Igaz hogy nem egészséges, de nagyon finom és néha megengedhetjük

  magunknak.

  Mindig dupla adagot készítek, ha összejön a család és piianatok alatt elfogy.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 5 éve

Biztos ízlik majd, ha megkóstoljátok!

Hozzávalók: 2 db közepes nagyságú savanykás alma, 3 evőkanál citromlé,

2 evőkanál olaj.

 

Az almák magházát kiemeljük, majd zöldséggyaluval héjastól hajszál vékony

szeletekre vágjuk, citromlével megkenjük, hogy ne barnuljon meg. A tepsit

olajjal vékonyan bekenjük, az almaszeletkéket ráhelyezzük, előmelegített

sütőben (100 fokon) egy órán át szárítjuk. Ha hosszabb ideig szeretnénk

tárolni, tegyük fémdobozba, így sokáig ropogós lesz.

Nálunk pillanatok alatt elfogyott!

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 5 éve

Kösznöm szépen Anna!
Nagyon jó chips receptet hoztál ki fogom próbálni üdv Marcsi

Tovább 

 Rózsatorta

5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

1 dl + 1,5 dl + 1 dl tej 
6 dkg + 10 dkg porcukor 
3 dkg élesztő 
50 dkg liszt 
3 tojássárgája 
4 dkg + 10 dkg margarin v. vaj 
1 citrom reszelt héja 
2 tasak vaíliás cukor 

Meglangyosítunk 1 dl tejet, simára keverjük 1 kk. porcukorral és az élesztővel. 
Meleg helyen felfuttatjuk. 

A lisztből, a megfuttatott élesztőből, 6 dkg porcukorból, 1,5 dl tejből, a tojások sárgájából,4 dkg olvasztott vajból, 
a reszelt citromhéjjal és egy csipet sóval elkészítjük a tésztát. 
30 percig kelesztjük. 

26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, vékonyan megkenjük vajjal. 
10 dkg vajat, 10 dkg porcukorral habosra keverünk. 

A tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 1/2 cm vastag  téglalapra nyújtjuk, majd megkenjük a cukros vajjal. 
Szorosan feltekerjük és 12 egyenlő részre vágjuk. 
Vágott felületükre fordítjuk és egymás mellé a formába rakosgatjuk. 
Letakarjuk és meleg helyen addig kelesztjük, amíg a csigák-rózsák egymásba nőnek. 

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 5 éve

Nagyon finom lehet Editke
gratulálok ügyes vagy ,ha lesz fotó
légyszives hozzál Puszi

Tovább 

 DEBRECENI SZŰZPECSENYE

5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás



Téglalap alakúra klopfolom a szűzpecsenyét, késsel "kiegyenesítem", majd a leeső húst megdarálom. Sóval, borssal, paprikával és fokhagymával ízesítem, majd rákenem a húsra. Feltekerem és alufóliával letakarva megsütöm. A sütés végén fedetlenül, hogy "színt kapjon". 

Utolsó hozzászólás

Sályi Tiborné Erzsike üzente 5 éve

Nagyon szépen köszönöm ezt finomságot!

Ez történt a közösségben:

Domján Mária 5 órája új képet töltött fel:

Malnas_tiramiszu-002_2109748_1072_s

Domján Mária írta 5 órája a(z) Káposztás pogácsa képhez:

Kaposztas_pogacsa_2109579_2608_s

Évikém nagyon finom pogácsát hoztál köszönöm szépen...

Domján Mária írta 5 órája a(z) Házi lángos. képhez:

Hazi_langos_2109686_8766_s

De szeretem én is ezt nekem hoztad köszönöm Józsikám

Domján Mária írta 5 órája a(z) Vadlazac sárgarépás rizzsel képhez:

Vadlazac_sargarepas_rizzsel_2109617_3912_s

Nagyon szeretem ezt most rögtön elfogadnám .Nagyon ...

burger eva írta 6 órája a(z) Vadlazac sárgarépás rizzsel képhez:

Vadlazac_sargarepas_rizzsel_2109617_3912_s

Nagyon jól néz ki. Sajnos én ritkán készítek,mert nálunk...

burger eva írta 6 órája a(z) Házi lángos. képhez:

Hazi_langos_2109686_8766_s

Nagyon guszta.

Fejér Gizella írta 11 órája a(z) Házi lángos. képhez:

Hazi_langos_2109686_8766_s

Annál jobb nem is lehet egy frissen sült lángosnál váljon ...

Kőszeghy Anna írta 13 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Kelkáposzta főzelék, sült hús.

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Házi lángos. képhez:

Hazi_langos_2109686_8766_s

Jól néz ki! Biztos finom volt! Sajnos az epém miatt nem ...

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Hazi_langos_2109686_8766_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu