Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1 dl + 1,5 dl + 1 dl tej
6 dkg + 10 dkg porcukor
3 dkg élesztő
50 dkg liszt
3 tojássárgája
4 dkg + 10 dkg margarin v. vaj
1 citrom reszelt héja
2 tasak vaíliás cukor
Meglangyosítunk 1 dl tejet, simára keverjük 1 kk. porcukorral és az élesztővel.
Meleg helyen felfuttatjuk.
A lisztből, a megfuttatott élesztőből, 6 dkg porcukorból, 1,5 dl tejből, a tojások sárgájából,4 dkg olvasztott vajból,
a reszelt citromhéjjal és egy csipet sóval elkészítjük a tésztát.
30 percig kelesztjük.
26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, vékonyan megkenjük vajjal.
10 dkg vajat, 10 dkg porcukorral habosra keverünk.
A tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 1/2 cm vastag téglalapra nyújtjuk, majd megkenjük a cukros vajjal.
Szorosan feltekerjük és 12 egyenlő részre vágjuk.
Vágott felületükre fordítjuk és egymás mellé a formába rakosgatjuk.
Letakarjuk és meleg helyen addig kelesztjük, amíg a csigák-rózsák egymásba nőnek.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Közben a maradék 1 dl tejet a vaníliás cukorral felforrósítjuk.
Ezzel locsolgatjuk közvetlen sütés előtt, a vége előtt 5 perccel, és a sütés végén.
Tetejét megszórhatjuk apróra tört mandulával.
45 percig sütjük.
A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd lehúzzuk a tortakarikát, tálra emeljük és porcukorral megszórjuk.
Kínálhatunk mellé baracklekvárt is, de önmagában is nagyon finom.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!