Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Nemigen akad olyan lurkó, aki ne kedvelné a paradicsomos tésztát. Ez a
fogás az, amit rendkívül sokszínűen el lehet készíteni, jól variálható,
illetve elég jól bírja azt is, ha olyan zöldségeket is „elrejtünk”
benne, amit a gyerekek különben nem hajlandóak megenni. Íme néhány
tápláló és finom paradicsomos tészta, amit a család minden tagja
szeretni fog!Tovább|
|
|
TÚRÓS SÜTEMÉNY SÜTÉS NÉLKÜL Hozzávalók: 25 dkg túró, 10 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 2, 5 dkg zselatin, 4 dl tej, 1 csomag babapiskóta, tejszín A porcukrot a vajjal kikeverjük, hozzáadjuk a túrót, majd a 2 dl forralt,lehűtött tejet, amibe a zselatint elkeverjük. A vaníliás tejben a babapiskótát megáztatjuk. A túrómasszát a tálba rakjuk, rakunk rá meggyet és az áztatott piskótát. A fedelével lezárjuk, és a sima felével lefele fordítva a hűtőbe tesszük.
Hozzávalók:
A kekszet kézzel apróra tördeljük. A csokoládét is külön összetörjük, és gőzben felolvasztjuk. Ugyanígy megolvasztjuk a vajat és a mézet egy másik edényben. végül a kekszet, a csokoládét, a vajat, meg a mézet jól összekeverjük. Egy kis tepsit vajjal jól kikenünk, és a kekszmasszát egyenletesen belenyomogatjuk.
Hozzávalók: 2 marék tarkabab,
20 dkg füstölt sertésbőrke, 2-3 db hegyes pirospaprika, 1 vöröshagyma,
3-4 gerezd fokhagyma. Ízlés szerint só, 2-3 babérlevél, őrölt
feketebors.
A rántáshoz 1 fakanál sertészsír, 2 kanál liszt, fűszerpaprika. A tálaláshoz ecet.
A tarkababot és a bőrkét előző este
beáztatjuk. Másnap mindkettőt leveses fazékba szedjük, és bőséges
vízben feltesszük főni. Ízesítjük paprikával, vöröshagymával,
fokhagymával.
A spárga tavasszal lassacskán klasszikusnak számít a konyhában. Míg a
fehér változat a föld alatt növekszik, addig a zöld a föld felett nő és a
napfénynek köszönheti színét, erős aromáját. Érdemes kihasználni a
spárga rövid szezonját, nem számít milyen formában, mennyiségben és
milyen körettel, csak élvezzük ezt a szuper egészséges zöldséget.TovábbHozzávalók:
Hozzávalók:
Elkészítés:
Hozzávalók:
Elkészítés:
A magas, 60-70%-os kakaótartalmú csokoládéval hatékonyan csökkenthető az érelmeszesedés kifejlődése, az infarktus és a szélütés veszélye, de védi a bőrünket és kitűnő köhögéscsillapító - legalábbis Dr.
13 éve | Szász ilucika | 6 hozzászólás
Hozzávalók:Tésztához: 6o dkg lisztet elmorzsolok 2o dkg sertészsírral, teszek bele 1o dkg cukrot,1 sütőport, 3-4 kanál tejfölt, 2 egész tojást és összegyurom. Majd három cipóra osztom. Egyenként kinyujtom, tepsi /nagy/ hátán egyenként megsütöm.
Krém: 1 rámát 1o dkg porcukorral habosra kavarok, hozzáteszek 2 csomag vanilia cukrot. 2 vanilia pudingból 6 dl vizzel pudingot készitek, hagyom kihűlni, majd ősszevegyítem a rámás krémmel.
Almakrém: lereszeltem 2 kg,.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
6 dkg porcukor
6 dkg őrölt mandula
1 db tojás
18 dkg vaj
A kenéshez:
eper-,málna vagy ribizlilekvár
A tetejére:
6 db tojásfehérje
22 dkg gerezdekre vágott dió
25 dkg cukor
2 szelet csokoládé
Elkészítése:
A lisztet,cukrot,őrölt mandulát,tojást és a vajat összegyúrjuk.
1/2 cm vastagságúra nyújtjuk és kivajazott tepsiben megsütjük.
Amikor megsült,lekvárral lekenjük.
A tetejére írt hozzávalókat gőz fölött sűrűre főzzük,majd rákenjük a lekvárra.
Hozzávalók:
25 dkg porcukor
1 db tojás
6 dkg vaj
5 dkg reszelt csokoládé
1/2 sütőpor
1/4 liter tej
25 dkg liszt
Elkészítése:
A porcukrot összekeverjük a tojással,a vajjal,a reszelt csokoládéval.
Belevegyítünk 1/2 csg sütőport,a tejet és végül a lisztet.
Jól összedolgozzuk és kikent ,hosszúkás formában lassan megsütjük.
Hozzávalók:
2 db tojás sárgája
30 dkg cukor
10 evőkanál feketekávé (apránként adjuk a tésztához)
12 dkg darált dió
16 dkg liszt
1 csg sütőpor
2 evőkanál víz
4 db tojás keményre vert habja
Krémhez:
20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 dl rum, vagy 1 fiola rumaroma
kevés tej
20 dkg Ráma margarin
Bevonat:
3 evőkanál kakaópor
16 dkg kristálycukor
kevés tej (fele lehet feketekávé)
7 dkg vaj
Elkészítés:
A
tészta hozzávalóit összekeverjük, a 4 tojás fehérjét keményre verjük és
óvatosan a masszához adjuk.
február 6, 2011 Egyéb Ételek, Húsételek, Mindegy csak gyorsan, Tészta Ételek
Ha
meguntuk a főtt, vagy mikrózott virslit, kiváló alternatíva lehet sütni
leveles tésztában. 2 hozzávalójával megint nem egy bonyolult recept.
A leveles tésztát kinyújtjuk és 2cm- es csíkokra vágjuk. Fogjuk a virslit és az egyik végén összecsippentve a tésztát elkezdjük rátekerni, úgy hogy kicsit fedjük az előző tésztát. 180 fokos sütőben pirosra sütjük.
Hozzávalók:
Elkészítés: Felolvasztjuk a margarint, beletesszük a tojást, cukrot, pudingport, és a kakaót. Gőz felett felverjük, ha már elég kemény levesszük a tűzről és belekeverjük a diót és a darabokra tört lapokat.apróra vágott háztartási kekszet teszünk bele. Fóliával kibélelt őzgerinc formába rakjuk, nyomkodással jól letömörítjük, hűtőszekrénybe tesszük.
Hozzávalók:
1 tasak vaníliás pudding
1 tasak csoki puding
2 evökanál kakaópor
cukor vagy édesítő tetszés szerint
1 liter tej (a pudinghoz)
egy pohár konyak vagy rum
vagy akármilyen szeszes ital
vagy kakaó ital vagy kávé ital
mogyoró vagy dió darabosan, de el is maradhat
45 darab babapiskóta
A pudingokat megfőzni az előírásnak megfelelően.
A csokisnál kakót tenni hozzá és annyi cukrot vagy édesítőt, amennyivel szeretitek.
A csokisnál nem csináltam túl édesre, de a vaníliát igen.
Elkészítési idő 40 perc
Hozzávalók:
A csokimázhoz:
Elkészítés: A tejet, a pudingot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját a zselatinnal sűrű krémmé főzzük. A krémet hagyjuk félig kihűlni, majd hozzákeverjük a tojások felvert habját.
Hozzávalók:
A cukrot 2 dl v1zzel forrástól számítva 7 percig főzzük. Tűzről levéve hozzáadjuk a kakaót, a margarint, a mazsolát, a diót és a darált kekszet. Egy tepsibe zsírpapírt teszünk és belesimítjuk a masszát. 6-7 óráig hagyjuk állni hideg helyen, majd kockára vágva kínáljuk.
Rakott piskóta, krémes(mikko)
Hozzávalók:
1 tasak vaníliás pudding
1 tasak csoki puding
2 evökanál kakaópor
cukor vagy édesítö tetszés szerint
1 liter tej (a pudinghoz)
egy pohár konyak vagy rum vagy akármilyen szeszes ital
vagy kakaó ital vagy kávé ital
mogyoró vagy dió darabosan, de el is maradhat
45 darab babapiskóta
A
pudingokat megfözni az elöírásnak megfelelöen. A csokisnál kakót tenni
hozzá és annyi cukrot vagy édesítöt, amennyivel szeretitek. A csokisnál
nem csináltam túl édesre, de a vaniliát igen.
Turos sütemeny
4 dl tej, 6 kávéskanál zselatin, 20 dkg cukor, 20 dkg ráma,
0, 5 kg túró, 2 cs vaníliás cukor, keksz, 2 db banán.
A tejet felmelegítjük a zselatint felolvasztjuk, a többi
hozzávalóval összekeverjük.
Fóliával kibélelünk 2 db őzgerincformát, és beleöntjük a
túróskrémet. Beleteszünk 1-1 db banánt. Tetejére kekszet
teszünk, a legjobb a négyzet alakú, a fóliát ráhajtjuk,
hűtőbe teszzük kb. 3 órát.
Fordítva kiemeljük, szeleteljük. Nagyon finom más
gyümölccsel is, de ne legyen nagyon rostos, mint pl.
Hozzávalók:
A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk. A hagymát megpucoljuk, és a krumplival együtt feltesszük főni a paradicsomlében. Az elpárolgott vizet pótoljuk. Sóval, esetleg cukorral ízesítsük. Ha a krumpli megpuhult az olajból és a lisztből készítsünk rántást, és sűrítsük vele a főzeléket.
Hozzávalók:
Elkészítés: A sárgaborsót előző este beáztatom és az esszenciával, babérlevéllel, valamint a megtisztított apróra vágott hagymával sós vízben felteszem főni. Amikor megpuhult, berántom a fokhagymás, paprikás rántással és ízlés szerint őrölt borssal ízesítem.
Hozzávalók:
Elkészítés: A vékony szelet füstölt szalonnákat megpirítjuk, kivesszük a zsírból, az apró kockákra vágott hagymát és a felszeletelt kelkáposztát, ill. a felkockázott megmosott krumplit beledobjuk. Felengedjük 2 dl vízzel, megborsozzuk. Ha a kelkáposzta megpuhult, a liszttel bestauboljuk, majd további 1/2 liter vízzel felengedjük.
Ananásszal töltött csirkecomb almás céklasalátával

ANANÁSSZAL TÖLTÖTT CSIRKECOMB ALMÁS CÉKLASALÁTÁVAL
Hozzávalók:
Csirkecomb
Darabolt ananászkonzerv
Vaj, só.
Almás céklasaláta:
Ugyanannyi alma és cékla
Citromlé
Méz
Citrom, vagy menta levélkék.
Elkészítés:
A konyhakész csirkecombok bőre alá ananász darabkákat dugdosunk, picit sózzuk, majd kivajazott jénai tálban, alufóliával lefedve megsütjük, végül fólia nélkül szép pirosra sütjük.
13 éve | Szász ilucika | 2 hozzászólás
Kiválasztottuk azt a hat élelmiszert, amivel - ha rendszeresen beilleszted azokat a napi menübe - tovább megőrizheted egészségedet. És ami a legjobb, a csokoládé is köztük van!
Kétségtelen, hogy a táplálkozási szakértők szinte túl nagy jelentőséget tulajdonítanak egyes ételeknek. Úgy állítják be ezeket, mintha a hosszú élet titkát rejtenék. Természetesen ez nem igaz. Az élelmiszerek önmagukban nem képesek arra, hogy megállítsák például egy agresszív daganat továbbfejlődését, vagy egyik pillanatról a másikra feloldják az artériák elzáródását olyasvalakinél, aki már közel áll a szívrohamhoz.
Sokan félünk a tésztaféléktől, azzal a mentséggel védekezve, hogy a
tészta hizlal is, meg túlontúl egyszerű is – nem illik vele vendéget
várni, és még a plusz kilókhoz is hozzájárul! Receptjeinkben ha a
kalóriák számát nem is tüntettük el teljesen, de teljesen új köntöst
adtunk a tésztaételekre, hogy akár a királynőt is vendégül láthassuk egy
kis pennére. 2 recept.TovábbHozzávalók:
12 dkg cukor
4 ek. kakaópor
4 ek. víz
1-2 dkg margarin vagy vaj
Készítése:
A cukrot a kakaóporral és a vízzel kikeverjük, majd lassú tűzön addig
főzzük, amíg a cukor el nem olvad benne (ha elolvad, hólyagok nőnek a
tetején).
Egy pohár hideg vízbe cseppenthetünk egy picit és ha nem folyik szét benne, hanem egyben leszáll az aljára, akkor jó az állaga.
Keverjünk bele 1-2 dkg vajat vagy margarint és azonnal tehetjük a sütemény tetejére.
|
|
|
|
Hozzávalók: 2 db kicsi csibe (összesen 1 kg-nyi), 3 db egész tojás, teáskanálnyi liszt, 1 dl tejföl, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál só. A csirkéket megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük és kettőbe vágjuk, így összesen 4 darabot kapunk. Megsózzuk. A tojást habosra verjük, belekeverjük a sót és a borsot. A csirkedarabokat egyenként megmártjuk a borsos tojásban, majd 170 fokra felhevített olajba téve, 8-10 perc alatt szép aranysárgára megsütjük. |
Hozzávalók a piskótához:
5 db tojás
1-2 ek. kakaópor
5 ek. cukor
5 ek. liszt
fél csg. sütőpor
Krémhez:
20 dkg darált háztartási keksz
25 dkg meggy
3 dl tej
1 csg vanília pudingpor
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 csg vaníliás cukor
Bevonat:
100 gr tortabevonó csokoládé
Elkészítése:
A piskóta hozzávalóból barna piskótát sütünk.
A krémhez a 3 dl tejet a vanília pudingporral felfőzünk,majd hagyjuk kihűlni.
A vajat a por és vaníliás cukorral habosra keverjük.
Az alábbi két sütemény nagy erénye, hogy előre lehet velük dolgozni,
mivel a tésztának puhulnia kell. Sőt mi több, annál ízletesebbek, minél
tovább állnak. Éppen ezért időben lássunk neki,így az ünnepekre pont
megfelelő állagúak lesznek, és az ízek is jól összeérnek. Hűtőben,
dobozban tárolva napokig frissek maradnak.Tovább13 éve | Egyed Józsefné | 3 hozzászólás
Esőnap mézeskaláccsal
Gyönyörű ez a tavasz, öröm a szabadban sétálni. És hétvégén húsvét, hosszú hétvége, gyerekeknek tavaszi szünet.
Egyelten gond van csupán:Mai bejegyzésemmel azoknak szeretnék segíteni, akik szeretnek kézműveskedni, játszani, az időt hasznosan eltölteni. Ha gyerekek is vannak a közelben, az csak hab a tortán.
Egy olyan mézeskalács készítését mutatom be lépésről lépésre, amihez nincs szükség semmilyen eszközre, nagyon egyszerű, mégis megdolgoztatja a fantáziát, és remek szórakozás nyújt.
Pizza készítésnél több iskola létezik. Van, aki megfőzi a
paradicsomszószt hozzá, van, aki csak egy kis passata-t tesz a feltét
alá. Van, aki a vastag tésztát kedveli, van, aki a vékonyat.
20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
20 dkg sárgarépa (tisztítva mérve)
35 dkg krumpli (tisztítva mérve)
10 dkg alma (hámozva mérve)
citromlé,só,bors
6 evőkanál majonéz
3 evőkanál tejföl
2,5 dl zöldségleves / húsleves / víz
20 gr zselatin ( nem tortazselé!)
5 tojás
díszítés: 1 piros kaliforniai paprika, 1 csokor petrezselyemzöld
1 őzgerinc forma
folpack
1. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni
hagyjuk, majd meghámozzuk.
Kőszeghy Anna írta 2 hete itt:
Búcsúzunk a KLUB tagjaitól. Kérlek tartsatok meg emlékezetetekben! Anna ( Anikó)
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Ősz képhez:
Búcsúzunk a Klub tagoktól! Kérlek benneteket tartsatok...
burger eva 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás