Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók: 2 marék tarkabab,
20 dkg füstölt sertésbőrke, 2-3 db hegyes pirospaprika, 1 vöröshagyma,
3-4 gerezd fokhagyma. Ízlés szerint só, 2-3 babérlevél, őrölt
feketebors.
A rántáshoz 1 fakanál sertészsír, 2 kanál liszt, fűszerpaprika. A tálaláshoz ecet.
A tarkababot és a bőrkét előző este
beáztatjuk. Másnap mindkettőt leveses fazékba szedjük, és bőséges
vízben feltesszük főni. Ízesítjük paprikával, vöröshagymával,
fokhagymával. Beledobjuk a babérleveleket, sózzuk, és őrölt
feketeborssal megszórjuk. Lassú tűzön kitartóan főzzük.
Amikor a bab már megpuhult – ezt megállapíthatjuk abból is,
hogy a bab már nem zörög a fazékban -, rántást készítünk. A sertészsírt
liszttel zsemlyeszínűre pirítjuk, megszórjuk fűszerpaprikával, és
azonnal felengedjük vízzel, hogy a paprika ne keseredjen meg. A levesbe
öntjük, és összeforraljuk.
Tálalás előtt két evőkanál ecettel kicsit savanykás ízt adhatunk a levesnek.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyás leves, citromos túrós palacsinta és ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Paradcsomszósz húsgombóccal. képhez:
József örülök, hogy jöttél! Finomakat hoztál!
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Vegyes gyümölcsleves. képhez:
Finom!-szeretem! Nálunk tegnap volt almaleves.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Rakottkelkáposzta. képhez:
Hmm!-de finomat főztetek József! Annyira szeretem, hogy...
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 5 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Anna Köszönöm szépen a nevükben .
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Kovászosuborka krémleves
Sajtgaluska leves
3 gyors gyógyleves influenzásoknak
KIS KONYHÁNK ÍZEI ÉS SZÉPSÉGEI:MI SÜTÖTTÜK-FŐZTÜK.