Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók: 2 marék tarkabab,
20 dkg füstölt sertésbőrke, 2-3 db hegyes pirospaprika, 1 vöröshagyma,
3-4 gerezd fokhagyma. Ízlés szerint só, 2-3 babérlevél, őrölt
feketebors.
A rántáshoz 1 fakanál sertészsír, 2 kanál liszt, fűszerpaprika. A tálaláshoz ecet.
A tarkababot és a bőrkét előző este
beáztatjuk. Másnap mindkettőt leveses fazékba szedjük, és bőséges
vízben feltesszük főni. Ízesítjük paprikával, vöröshagymával,
fokhagymával. Beledobjuk a babérleveleket, sózzuk, és őrölt
feketeborssal megszórjuk. Lassú tűzön kitartóan főzzük.
Amikor a bab már megpuhult – ezt megállapíthatjuk abból is,
hogy a bab már nem zörög a fazékban -, rántást készítünk. A sertészsírt
liszttel zsemlyeszínűre pirítjuk, megszórjuk fűszerpaprikával, és
azonnal felengedjük vízzel, hogy a paprika ne keseredjen meg. A levesbe
öntjük, és összeforraljuk.
Tálalás előtt két evőkanál ecettel kicsit savanykás ízt adhatunk a levesnek.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 perce a(z) Almás lepény . {Saját termésű Éva almából} képhez:
József gratulálok! Nagyon finom lepényt sütöttetek! Én is...
Garáz József 18 órája új képet töltött fel:
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Pulyka nyak burgonyával. képhez:
József kedvemre való-finom ételt hoztál! Gratulálok!- ...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Kovászosuborka krémleves
Sajtgaluska leves
3 gyors gyógyleves influenzásoknak
KIS KONYHÁNK ÍZEI ÉS SZÉPSÉGEI:MI SÜTÖTTÜK-FŐZTÜK.