Finomságok Konyhája Blog: 2014. július

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2014. július

Hozzávalók

Egy piskóta torta lap

2 deci tejföl

5 evőkanál porcukor

2-3 narancs

4 deci habtejszín

A tejfölt a cukorral a narancs lereszelt héjával kikeverjük.

A narancsok húsát apróra vágjuk és a tejfölös masszába keverem.A tejszínt kemény habbá verem..A habot összekeverem a tejfölös masszával és a torta lapokat ezzel a finom könnyű krémmel megtöltöm.A masszából a tetejére is kerüljön és narancsdarabokkal lehet még diszíteni Bármilyen gyümőlccsel elkészíthető

Nagyon finom könnyű torta

Tovább 

1csg leveles tészta

4 tojás  fehérje

5 deka cukor

10 szem érett sárgabarack

méz

A barackot megmosom és kimagozom majd félbe vágomA leveles tésztát kiolvasztás után fél centi vastagra kinyújtomkb 5x5 centis darabokat  vágok.

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem.A tésztakockák közepét kimélyítem és egy kanál tojásfehérjét teszek bele erre pedig egy fél sárgabarackot teszek.Forró sütőben 200 fokon megsütöm és melegen még egy kevés mézet csorgatok rá 

 

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Nagyon ötletes ahogyan TEE készítetted Anna
Köszönöm és gratulálok

Tovább 

 

1 banán

2 gombóc vanília fagyi

tojáslikőr

tejszínhab

A banánt 1 centis darabokra vágom és egy kompótos tálba 2-3 percre a mikróba teszem

A mikróból kivéve ráteszem a vaníliás fagylaltotr, leöntöm tojáslikőrrel és tejszínhabbal diszítem ez 5-6 perc alatt elkészíthető 

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Köszönöm a hozzászólást

40 deka őszíbarack

40 deka meggy

4 evőkanál méz

4 deci joghurt

citromlé

1csg vaníliás cukor

Az őszibarackot kisebb kockákra vágjuk, a meggyet kimagozzuk és félbe szedjük.Kevéske citromlével meglocsolom

A joghurtot összekeverem a mézzel és a vaníliáscukorral,ráöntöm a gyümőlcsökre összekeverem és behűtöm

Bármilyen gyümőlccsel készíthető 

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Nagyon fincsi lehet.
Köszönöm szépen.

1 kiló sárgadinnye vagy cukordinnye

kevés vaníliás likőr

4 tojás

12 deka cukor

1,25 dl zamatos bor

50 deka őszíbarack feldarabolva

2,5 deci tejszín

A dinnyét kettévágjuk magját eltávolítom és vanília likőrrel meglocsolom.A tojásból cukorból a borból krémet főzünk, ehhez a hámozott  ízletes apróravágott őszíbarackot.

Ha teljesen kihűlt a tejszínből kemény habot verek a krémmel összekeverem és a fél dinnyét megtöktöm vele

Hűtőben behűtőm tejszínhabbal diszítem 

Különleges finomság

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Köszönöm szépen Erzsike Örülök hogy tetszik

Tovább 

30 deka sárgabarack  befőtt

6 deka étcsokoládé

20 deka túró

10 deka tejfől

2 evőkanál méz

 menta vagy citromfű

A barackbefőttet leszűröm   egy két szemet félreteszünk a többit felaprítom majd kehelybe rakom. az étcsokoládét ráreszelem  a túrót a tejföllel mézzel  kikeverem rákanalazom a kehelyben lévő barackokra.Tálalás előtt a félretett barackal és citromfűvel diszítem

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Nekem is tetszik elfogom majd készíteni
Köszönöm szépen Anna a hozzászólást

4 tojás

1 pohár kefir

fél pohár olaj

1 vaníliás cukor

3 pohár liszt

1 sütőpor

1pohár cukor

Bármilyen idényjellegű gyümőlcs

A tojásokat szétválasztom A tojások fehérjét habbá verem 

a sárgáját a cukorral kikeverem a többi hozzávalóval összekeverem  és a végén a felvert fehérjét adom hozzá.Magasfalú tepsibe teszem  a gyümőlcsökkel megszórom és 180 fokon megsütöm

Kihűlés után szeletelem

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Köszönöm a hozzászólást

30 deka liszt

2 tojás

4 deci gyümőlcsjoghurt

1 narancs leve

2 kanál porcukor

1 vaníliás cukor

fél sütőpor

csipet só

olaj

A hozzávalókat egy tálban habosra kikeverjük

Serpenyőben felhevítünk kb három újjnyi olajat

Evőkanál segítségével beleszeggatom a tésztát

Egyik felét fedő alatt  másik felét anélkül sütöm 

Porcukorral meghintve tálalom

2dl tej

6 tojás

fél csg vaníliás pudingpor

20 deka cukor

2csg vaníliás cukor

40-50deka eper

fél vaníliarúd kikapart belselye

A tojások sárgáját a pudinggal kikeverem.A tojások fehérjét 5 deka cukorral kemény habbá verem.Közben a tejet a cukorral és vaníliával felforralom.Lassan belecsotgatom a tojás sárgás pudingot , közben folyton keverem  majd félre tesszük és kihűtjük amikor kihűlt fele sárgakrémhez hozzákeverjük a pépesített turixal összetőrt epret és hozzáadjuk a habot kehelyben szervírozzuk Alul az epres a közepére a sárga és a tetejére a hab kerül Eperszemmel diszítem

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Köszönöm szépen Erzsike nekem is nagyon tetszik a recept lehet,hogy én is kipróbálom

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 22 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu