Finomságok Konyhája Blog: 2015. július

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2119 fő
  • Képek - 10033 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2119 fő
  • Képek - 10033 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2119 fő
  • Képek - 10033 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2119 fő
  • Képek - 10033 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2015. július

Hozzávalók:1 kg cseresznye,15 dkg cukor,1 dl borecet,3 dl víz

A megmosott,leszárazott gyümölcsöt 3/4 literes üvegekbe rakjuk,
kis darab fahéjat és 1 szem szegfűszeget is teszünk hozzá.
A cukrot az ecettel és vízzel felforraljuk és az üvegekbe töltött
gyümölcsökre öntjük.Az üveget lezárjuk,vagy lekötjük.
Ha kihűlt,a helyére állítjuk.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 2 éve

Jól gondolod, sokan szeretik rántott hús mellé, savanyúség helyett.

Hozzávalók:
1 csomag szeletelt trappista sajt (vagy másfajta olvadós sajt) vaj / margarin a tányér kenéséhez.

A sajtropogóst egyenként sütjük  a következőképpen:egy kistányért vékonyan kivajazunk, és egy szelet sajtot ráfektetünk.
Mikrohullámú sütőben 500 wattos teljesítménnyel 2,5 percig sütjük. Néhány percnyi állás után kínáljuk.

Krémleveshez is illik.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 2 éve

Érdekes lehet Köszönöm szépen

 

Ezt a receptet egy kerületi újságban találtam Éva konyhájából.

 

Hozzávalók:

2 filézett csirkemell, 3 db paradicsom, oreganó, bazsalikom, só, őrölt bors, 25 dkg feta sajt, 2 dl sűrített paradicsom

 

A csirkemelleket kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk a zöldfűszerekből készített keverékbe. Tűzálló tálba rakjuk, rászeleteljük a paradicsomot, leöntjük paradicsompürével, rákockázzuk a fetát.

Fóliával befedve 200 fokon fél órát sütjük, majd levesszük a fóliát, és 10-15 perc alatt megpirítjuk.

Tovább 

 Elkészítés:

                           
Egy csésze finomlisztet,1 ek búzakorpát,csipetnyi sót,1 ek olajat egy kevés vízzel jól összedolgozunk,hogy olyan legyen, mint a pizzatészta.
A tésztát 1 mm vastagra kinyújtjuk,(alaposan meglisztezzük,hogy ne ragadjon) és tenyérnyi darabokat vágunk belőle.Bő olajban sütjük,mint a lángost.
Ha jól készítettük el,labdaszerűen felfúvódik.
Mindenféle finomsággal megtölthető, mint a pita.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 2 éve

Köszönöm Marcsi!Nekem is teszik!

Ezt a receptet a Meglepetés konyha magazinban találtam.

 

Hozzávalók:

5 dkg kristálycukor

1 csokor friss menta

 

A mentát megmossuk és teljesen megszárítjuk. Mozsárba tesszük, hozzáadjuk a kristálycukrot,

a mozsártörővel erős, körkörös mozdulatokkal összetörtjük, amíg a menta teljesen el nem tűnik, a cukor pedig kristályos marad, de zöldre színeződik.

Sütőpapírra szétterítjük a cukrot, hogy egy kicsit száradjon, majd tálaláskor megszórjuk vele az édességünk, vagy valamilyen gyümölcs krémleves tetejét. 

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 2 éve

Örülök, hogy tetszik, biztos szépen díszít majd. Én még nem próbáltam ki, hogy milyen, de Rád gondoltam vele, amikor elolvastam.

Tovább 

Ezt a receptet egy kerületi újságban találtam.

A kekszes alap hozzávalói:

25 dkg keksz, 7 dkg vaj

A krém hozzávalói:
25 dkg mascarpone, 30 dkg fehércsoki, 500 ml tejszín, 50 dkg feketeribizli, 1 zacskó zselatin

Az összeaprított kekszet az olvasztott vajjal összekeverjük, és egy 24 cm-es tortaforma alján elegyengetjük.
Ezután betesszük a hűtőbe.
A fehércsokoládét gőz felett felolvasztjuk és ha egy kicsit kihűlt, összekeverjük a mascarponéval. Közben a tejszínből kemény habot verünk és óvatosan hozzákeverjük a mascarponés krémhez, majd a kekszes  alapra
kanalazzuk.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 2 éve

Nagyon finom
Köszönöm szépen a receptet

Tovább 

Hozzávalók:

8 citrom ( vagy 10 lime), kb. 25 dkg cukor ( vagy ízlés szerint), 1 tk narancsvirágvíz ( HERBA házból, v. nagyobb bevásárló központból beszerezhető), 1 csokor menta

 

A mentaleveleket összevágva tegyük a limonádéba.

 

Vízzel, szódavízzel és jégkockával fogyasztva kitűnő üdítő a nagy melegben!

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 2 éve

Köszönöm Annám ezt a finom hűsítő receptet

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 19 órája a(z) Túrós nudli képhez:

Turos_nudli_2070971_5939_s

József köszönöm a hozzászólást!

Kőszeghy Anna írta 19 órája a(z) Csirkepörkölt könyok tésztával. képhez:

Csirkeporkolt_konyok_tesztaval_2071007_1574_s

József nagyon finomat főztetek! Egészségetekre.

Kőszeghy Anna írta 19 órája a(z) Cseresznye, megy leves. Friss gyümölcsből képhez:

Cseresznye_megy_leves_friss_gyumolcsbol_2071006_5985_s

József mindig és minden gyümölcsből készült leves jöhet!

Kőszeghy Anna írta 19 órája a(z) Az unokám Nellike ovis ballagása. képhez:

Az_unokam_nellike_ovis_ballagasa-001_2070997_8587_s

József nagyon helyes kis unokátok van! Gyönyörű a ...

Garáz József 21 órája új képet töltött fel:

Csirkeporkolt_konyok_tesztaval_2071007_1574_s

Garáz József 21 órája új képet töltött fel:

Cseresznye_megy_leves_friss_gyumolcsbol_2071006_5985_s

Garáz József 23 órája új képet töltött fel:

Az_unokam_nellike_ovis_ballagasa-002_2070998_8532_s

Garáz József 23 órája új képet töltött fel:

Az_unokam_nellike_ovis_ballagasa-001_2070997_8587_s

Garáz József 23 órája új képet töltött fel:

Az_unokam_nellike_ovis_ballagasa_2070996_1431_s

Garáz József írta 23 órája a(z) Diós -mákos bejgli képhez:

Dios_makos_bejgli_2070806_8623_s

Marcsi! Jöhet!!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu