Finomságok Konyhája Blog: 2015. július

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13005 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13005 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13005 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13005 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2015. július

Hozzávalók:1 kg cseresznye,15 dkg cukor,1 dl borecet,3 dl víz

A megmosott,leszárazott gyümölcsöt 3/4 literes üvegekbe rakjuk,
kis darab fahéjat és 1 szem szegfűszeget is teszünk hozzá.
A cukrot az ecettel és vízzel felforraljuk és az üvegekbe töltött
gyümölcsökre öntjük.Az üveget lezárjuk,vagy lekötjük.
Ha kihűlt,a helyére állítjuk.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 9 éve

Jól gondolod, sokan szeretik rántott hús mellé, savanyúség helyett.

Hozzávalók:
1 csomag szeletelt trappista sajt (vagy másfajta olvadós sajt) vaj / margarin a tányér kenéséhez.

A sajtropogóst egyenként sütjük  a következőképpen:egy kistányért vékonyan kivajazunk, és egy szelet sajtot ráfektetünk.
Mikrohullámú sütőben 500 wattos teljesítménnyel 2,5 percig sütjük. Néhány percnyi állás után kínáljuk.

Krémleveshez is illik.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 9 éve

Érdekes lehet Köszönöm szépen

 

Ezt a receptet egy kerületi újságban találtam Éva konyhájából.

 

Hozzávalók:

2 filézett csirkemell, 3 db paradicsom, oreganó, bazsalikom, só, őrölt bors, 25 dkg feta sajt, 2 dl sűrített paradicsom

 

A csirkemelleket kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk a zöldfűszerekből készített keverékbe. Tűzálló tálba rakjuk, rászeleteljük a paradicsomot, leöntjük paradicsompürével, rákockázzuk a fetát.

Fóliával befedve 200 fokon fél órát sütjük, majd levesszük a fóliát, és 10-15 perc alatt megpirítjuk.

Tovább 

 Elkészítés:

                           
Egy csésze finomlisztet,1 ek búzakorpát,csipetnyi sót,1 ek olajat egy kevés vízzel jól összedolgozunk,hogy olyan legyen, mint a pizzatészta.
A tésztát 1 mm vastagra kinyújtjuk,(alaposan meglisztezzük,hogy ne ragadjon) és tenyérnyi darabokat vágunk belőle.Bő olajban sütjük,mint a lángost.
Ha jól készítettük el,labdaszerűen felfúvódik.
Mindenféle finomsággal megtölthető, mint a pita.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 9 éve

Köszönöm Marcsi!Nekem is teszik!

Ezt a receptet a Meglepetés konyha magazinban találtam.

 

Hozzávalók:

5 dkg kristálycukor

1 csokor friss menta

 

A mentát megmossuk és teljesen megszárítjuk. Mozsárba tesszük, hozzáadjuk a kristálycukrot,

a mozsártörővel erős, körkörös mozdulatokkal összetörtjük, amíg a menta teljesen el nem tűnik, a cukor pedig kristályos marad, de zöldre színeződik.

Sütőpapírra szétterítjük a cukrot, hogy egy kicsit száradjon, majd tálaláskor megszórjuk vele az édességünk, vagy valamilyen gyümölcs krémleves tetejét. 

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Örülök, hogy tetszik, biztos szépen díszít majd. Én még nem próbáltam ki, hogy milyen, de Rád gondoltam vele, amikor elolvastam.

Tovább 

Ezt a receptet egy kerületi újságban találtam.

A kekszes alap hozzávalói:

25 dkg keksz, 7 dkg vaj

A krém hozzávalói:
25 dkg mascarpone, 30 dkg fehércsoki, 500 ml tejszín, 50 dkg feketeribizli, 1 zacskó zselatin

Az összeaprított kekszet az olvasztott vajjal összekeverjük, és egy 24 cm-es tortaforma alján elegyengetjük.
Ezután betesszük a hűtőbe.
A fehércsokoládét gőz felett felolvasztjuk és ha egy kicsit kihűlt, összekeverjük a mascarponéval. Közben a tejszínből kemény habot verünk és óvatosan hozzákeverjük a mascarponés krémhez, majd a kekszes  alapra
kanalazzuk.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Nagyon finom
Köszönöm szépen a receptet

Tovább 

Hozzávalók:

8 citrom ( vagy 10 lime), kb. 25 dkg cukor ( vagy ízlés szerint), 1 tk narancsvirágvíz ( HERBA házból, v. nagyobb bevásárló központból beszerezhető), 1 csokor menta

 

A mentaleveleket összevágva tegyük a limonádéba.

 

Vízzel, szódavízzel és jégkockával fogyasztva kitűnő üdítő a nagy melegben!

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Köszönöm Annám ezt a finom hűsítő receptet

Ez történt a közösségben:

Garáz József 6 órája új képet töltött fel:

Almas_lepeny__sajat_termesu_eva_almabol_2198672_1002_s

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Kaposztashus_2198661_5277_s

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Pulyka nyak burgonyával. képhez:

Pulyka_nyak_burgonyaval_2198621_9908_s

József kedvemre való-finom ételt hoztál! Gratulálok!- ...

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Pulyka_nyak_burgonyaval_2198621_9908_s

Garáz József írta 5 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

Kedves Anna4 sajnos nem igazán mondható az hogy jól ...

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: tejfölös karalábé leves, fokhagymás...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Ősszibarack krémleves, tejszínes, sajtos-...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu