Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:1 kg cseresznye,15 dkg cukor,1 dl borecet,3 dl víz
A megmosott,leszárazott gyümölcsöt 3/4 literes üvegekbe rakjuk,
kis darab fahéjat és 1 szem szegfűszeget is teszünk hozzá.
A cukrot az ecettel és vízzel felforraljuk és az üvegekbe töltött
gyümölcsökre öntjük.Az üveget lezárjuk,vagy lekötjük.
Ha kihűlt,a helyére állítjuk.
9 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
1 csomag szeletelt trappista sajt (vagy másfajta olvadós sajt) vaj / margarin a tányér kenéséhez.
A sajtropogóst egyenként sütjük a következőképpen:egy kistányért vékonyan kivajazunk, és egy szelet sajtot ráfektetünk.
Mikrohullámú sütőben 500 wattos teljesítménnyel 2,5 percig sütjük. Néhány percnyi állás után kínáljuk.
Krémleveshez is illik.
|
|
Ezt a receptet egy kerületi újságban találtam Éva konyhájából.
Hozzávalók:
2 filézett csirkemell, 3 db paradicsom, oreganó, bazsalikom, só, őrölt bors, 25 dkg feta sajt, 2 dl sűrített paradicsom
A csirkemelleket kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk a zöldfűszerekből készített keverékbe. Tűzálló tálba rakjuk, rászeleteljük a paradicsomot, leöntjük paradicsompürével, rákockázzuk a fetát.
Fóliával befedve 200 fokon fél órát sütjük, majd levesszük a fóliát, és 10-15 perc alatt megpirítjuk.
Elkészítés:
Egy csésze finomlisztet,1 ek búzakorpát,csipetnyi sót,1 ek olajat egy kevés vízzel jól összedolgozunk,hogy olyan legyen, mint a pizzatészta.
A tésztát 1 mm vastagra kinyújtjuk,(alaposan meglisztezzük,hogy ne ragadjon) és tenyérnyi darabokat vágunk belőle.Bő olajban sütjük,mint a lángost.
Ha jól készítettük el,labdaszerűen felfúvódik.
Mindenféle finomsággal megtölthető, mint a pita.
10 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
Ezt a receptet a Meglepetés konyha magazinban találtam.
Hozzávalók:
5 dkg kristálycukor
1 csokor friss menta
A mentát megmossuk és teljesen megszárítjuk. Mozsárba tesszük, hozzáadjuk a kristálycukrot,
a mozsártörővel erős, körkörös mozdulatokkal összetörtjük, amíg a menta teljesen el nem tűnik, a cukor pedig kristályos marad, de zöldre színeződik.
Sütőpapírra szétterítjük a cukrot, hogy egy kicsit száradjon, majd tálaláskor megszórjuk vele az édességünk, vagy valamilyen gyümölcs krémleves tetejét.
10 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Ezt a receptet egy kerületi újságban találtam.
A kekszes alap hozzávalói:
25 dkg keksz, 7 dkg vaj
A krém hozzávalói:
25 dkg mascarpone, 30 dkg fehércsoki, 500 ml tejszín, 50 dkg feketeribizli, 1 zacskó zselatin
Az összeaprított kekszet az olvasztott vajjal összekeverjük, és egy 24 cm-es tortaforma alján elegyengetjük.
Ezután betesszük a hűtőbe.
A fehércsokoládét gőz felett felolvasztjuk és ha egy kicsit kihűlt, összekeverjük a mascarponéval. Közben a tejszínből kemény habot verünk és óvatosan hozzákeverjük a mascarponés krémhez, majd a kekszes alapra
kanalazzuk.
10 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
8 citrom ( vagy 10 lime), kb. 25 dkg cukor ( vagy ízlés szerint), 1 tk narancsvirágvíz ( HERBA házból, v. nagyobb bevásárló központból beszerezhető), 1 csokor menta
A mentaleveleket összevágva tegyük a limonádéba.
Vízzel, szódavízzel és jégkockával fogyasztva kitűnő üdítő a nagy melegben!
Garáz József 6 órája új képet töltött fel:
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Pulyka nyak burgonyával. képhez:
József kedvemre való-finom ételt hoztál! Gratulálok!- ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 5 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves Anna4 sajnos nem igazán mondható az hogy jól ...
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: tejfölös karalábé leves, fokhagymás...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Ősszibarack krémleves, tejszínes, sajtos-...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás