Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A tésztát összeállítjuk, a hideg vajat elmorzsoljuk a kétfajta liszttel és a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, 2 evőkanál tejföllel lazítjuk a tésztát, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Hozzávalók a linzer tésztához:
22 cm-es torta forma
20 dkg liszt
10 dkg margarin
5 dkg porcukor
1 kk. citromlé
1 tojássárgája
1 kk. sütőpor
A gubához:
1 liter tej
10 db kifli
15 dkg cukor vagy ízlés szerint
20 dkg darált mák
3 db tojássárgája
1 csg. vaníliás cukor
A tálaláshoz:
1 csg. főzős vaníliás pudingpor
1/2 liter tej
2-3 ek. cukor
A forma kikenéséhez:
margarin
Elkészítése:
A linzer tészta hozzávalóit összegyúrjuk,a torta formába nyújtjuk.
|
|
Tészta hozzávalói:
40 dkg liszt
10 dkg porcukor
10 dkg margarin
1 egész tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
1,5 dl tejföl
Krém:
3 dl tej-3 ek. cukor-1 puncs pudingpor -5 dkg margarin
3 dl tej-3 ek. cukor-1 csokoládés pudingpor -5 dkg margarin
3 dl tej-3 ek. cukor-1 vaníliás pudingpor -5 dkg margarin
Máz hozzávalói:
15 dkg csokoládé
1 ek. étolaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 lapot sütünk ( 35x30 cm -es tepsiben)
Világosra sütjük.
Ehető virágok a tányérunkon
Gondolta volna, hogy a szép színes virágokat nem csak kertjeinkben, de tányérunkon is élvezhetjük. Íme, néhány finom ehető virág kertünkből.
Külföldön ma is szokás a salátákat és a hidegtálakat ehető virágokkal díszíteni.
Itthon még kevés háziasszony mer ilyen fogásokat elkészíteni, pedig különleges fogások készíthetők el a virágok segítségével.
Hozzávalók a felső laphoz :
10 db tojássárgája
30 dkg porcukor
5 ek. hideg víz
35 dkg liszt
1/2 sütőpor
A kézépső lap hozzávalói:
10 db tojásfehérje
30 dkg porcukor
20 dkg finomliszt
1 csg. sütőpor
10 dkg tortadara
Az alsó laphoz (vízes piskóta):
25 dkg porcukor
4 egész tojás
1 db citrom héja és leve
20 dkg liszt
4 ek forró víz
1 cs sütőpor
A krémhez:
7,5 dl tej
10 ek. rétesliszt
20 dkg porcukor
30 dkg Ráma margarin
1 db citrom leve
A tetejére:
15 dkg csokoládé
2 ek.
Nem kell ahhoz szakácsnak, de még csak gyakorló háziasszonynak sem lenni, hogy az ember meg legyen győződve arról, hogy övé a tökéletes lecsó elkészítésének titka. Így a közös lecsófőzés könnyen temperamentumos, tüzes vitába torkollhat, mert ahány ház, annyi féle módon készül a tökéletes lecsó. Talán egy dolog van amiben megegyezhetünk: a lecsót sokféleképpen variálhatjuk, és elrontani nehezebb, mint jót készíteni.
A lecsó a magyar nyár kihagyhatatlan, és klasszikus fogása, amire mindenkinek megvan a maga tuti receptje.
Kedves Olvasó!
Az augusztusi melegben nagyon jól esik a könnyű, hideg gaspacho leves! Főételnek kakukkfűvel fűszerezett kacsamellet kínálok, mellé pedig egy friss balzsamecettel megbolondított salátát tálalok. Befejezésül örömmel ajánlom a nem csak finom, de szemet gyönyörködtető fehércsoki bombát. A mai ebédünk 1230 kcal/fő értéket tartalmaz. Jó étvágyat és szép vasárnapot kívánok!
Íme a 7 legjobban gyógyító zöldség!
Hirdetés
1. Káposzta – ízületi fájdalmakra
Mi rejtőzik benne? A káposztafélék –például kel- vagy fejes káposzta– tele vannak nyomelemekkel, C- és K-vitaminnal, amelyek védik a csontokat. Leveleiben továbbá csíraölő és gyulladáscsökkentő anyagok is találhatóak.
6 db tojás
6 ek. cukor
2 dkg kakaópor
1 ek. méz
1/2 sütőpor
10 dkg liszt
A habhoz:
4 tojásfehérje
20 dkg porcukor
1 db kisebb citrom leve
csipet só
A kakaós tészta lekenéséhez:
baracklekvár
A mázhoz:
3 dkg kakaópor
3 ek. víz
5 dkg porcukor
10 dkg margarin
Továbbá:
1 db 20 ×30 cm-es tepsi
szilikonos sütőpapír
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral ,mézzel habosra keverjük,majd fakanállal hozzákeverjük a sütőporral ,kakaóporral elkevert lisztet.
A virágkarnevál megrendezése Debrecen városában mára már hagyományos fiesztává fejlődött ki. A „Virágkarnevál” a nagy létszámú város legnépszerűbb turisztikai rendezvénye, az államalapító Szent István király szentté avatásának napjához és az új kenyér ünnepéhez, augusztus 20-ához kötődik. A megelőző héten kb. félmillióan érkeznek a cívis városba az itt élő kétszázezer állandó lakosú településre. Az eredetileg egy napos rendezvény napjainkban már egy teljes hétig tart, különböző programokkal, koncertekkel.
1.
Hozzávalók:
60 dkg liszt
40 dkg margarin
20 dkg porcukor
1.5 zacskó sütőpor
2 zacskó vaníliás cukor
2 db tojássárgája
reszelt citromhéj
A kenéshez:
1 db tojásfehérje
5 dkg mandulaforgács
A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 3 - 4 mm vastagságúra nyújtjuk és cakkos szaggatóval kiszaggatjuk.
Minden 2. -at gyűszűvel vagy kis pici kör formával kiszúrjuk.
Felvert tojásfehérjével lekenjük,mandulaforgáccsal megszórjuk.
Sütőpapíros tepsire helyezzük és 180 fokon pár perc alatt megsütjük.
50 dkg liszt
15 dkg Rama
8 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1 tojás
1 dkg szalalkáli
tej
A krémhez
5 dl tej
4 evőkanál kristálycukor
4 evőkanál liszt
35 dkg Rama
30 dkg porcukor
1 citrom
1 evőkanál kakaópor
10 dkg csokoládé
A tetejére
10 dkg tortabevonó csokoládé
1 evőkanál olaj
Elkészítés
A hozzávalókat annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy egy nyújtható, lágy tésztát kapjunk.
Három felé osztjuk, és közepes méretű tepsi formájára 1-1 lapot nyújtunk.
11 éve | [Törölt felhasználó] | 11 hozzászólás
Hozzávalók:
7 db tojás
25 dkg cukor
28 dkg liszt
14 evőkanál víz
2 evőkanál étolaj
1 kávéskanál sütőpor
2 ek. kakaópor
A krémhez:
2 csg. csokoládés pudingpor
6 dll tej
8 ek. cukor
ízlés szerint rum
10 dkg csokoládé
3 dl habtejszín
A bevonáshoz,a tetekén:
15 dkg fehér csokoládé
A díszítéshez:
3 dl habtejszín
glazúr virág díszek
A közepére:
marcipán ,készen kapható,többször felhasználható tortadísz
Elkészítése:
A lisztet,kakaóport,sütőport összekeverjük.
Hozzávalók:
1/2 kg csirkemáj,szív nélkül
só
őrölt bors
currypor
liszt
2 ek. olívaolaj
5 dkg vaj
2 db savanykás alma
fél marék vágott dió
Elkészítése:
A csirkemájat csíkokra vágjuk,sózzuk,borsozzuk.
Lisztbe forgatjuk.
Az almákat héjasan felszeleteljük nagyobb darabokra.
Az olívaolajat a vajjal felmelegítjük,a csirkemájat lisztbe forgatjuk és a felhevült olajos vajra tesszük.
Közben megforgatjuk,egy kevés curryporral meghintjük.
10 perc alatt készre sül,majd hozzá adjuk a durvára vágott diót is,összekeverjük,a legvégén az almaszeleteket.
Tatu kifli
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg finomliszt
2 dkg élesztő
2,5-3 dl langyos tej
1/2 dl étolaj
másfél teáskanál só
1 tk. cukor
A töltélekhez:
kolbász karikák
sajt darabkák
Elkészítése:
Az élesztőt cukros,langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk,a sóval,olajjal összekeverjük.
A közepébe öntjük a megkelt élesztőt és annyi langyos tejjel,hogy közepes keménységű tésztát kapjunk(2,5-3 dl közötti mennyiséggel) jól megdagasztjuk.
11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás
A tésztához:
11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás
HŰSÍTŐK
A NAGY MELEGBEN...
http://www.youtube.com/watch?v=EmgUdxwOQdA
KELLEMES
NYARAT
MINDENKINEK!
A tésztához:
10 dkg finomliszt
1/2 sütőpor
3 dkg étkezési keményítő
2 ek. kakaópor
6 db tojás
20 dkg porcukor
12,5 dkg vaj
1/4 kk. őrölt fahéj
1/2 citrom reszelt héja
A töltelékhez:
2-3 ek. baracklekvár
40 dkg gesztenyemassza
1/2 fiola rum
3 db tojássárgája
8 dkg cukor
2,5 dl habtejszín
A díszítéshez:
1,5 dl habtejszín
Elkészítése:
30×40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral .
Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel habosra keverjük 10 perc alatt.
Hozzávalók:
30 dkg főtt,áttört krumpli
60 dkg liszt
2 tk. só
3 dkg élesztő
1 csipet cukor
0,5 dl tej
10 dkg margarin
A kenéshez:
3 ek. zsír
2 ek. liszt
Tetejére:
1 db tojás felverve
szezámmag
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben,cukorral elkeverve felfuttatjuk.
A többi hozzávalót összekeverjük egy tálban,majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt és jól kidolgozzuk.
Ha kíván a tészta állaga tejet,akkor még tegyünk hozzá egy keveset.
Hozzávalók:
1 kg liszt
3 dkg élesztő
10 dkg porcukor
8 dkg olvasztott vaj
1 teáskanál só
9 dl tej.
2 ek. kakaópor + 1 ek. tej
A kalács lekenéséhez:
1 db tojássárgája
1/2 dl tej
1 tk. porcukor
A kalács locsolásához:
1/2 dl tej
1 vaníliás cukor
Elkészítése:
Az élesztőt kevés tejjel,cukorral felfuttatjuk.
A többi hozzávalóival jól kidolgozzuk.
Háromszorosára kelesztjük.
6 db-ba vágjuk.
2 db rudba a tejjjel összekevert kakaóport elkeverjük és a tésztába dolgozzuk.
Kőszeghy Anna írta 22 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás