Finomságok Konyhája Blog: 2013. augusztus

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12854 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12854 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12854 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12854 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2013. augusztus


Nők Lapja Cafe – 2013. 08. 30.
Lassan itt az almaszezon, és bár a pite megunhatatlan desszert, azért néha nem árt újítani. Most jöjjön egy omlós, krémes torta.


Hozzávalók:

  • 3 nagyobb savanykás alma
  • 40 dkg vaj
  • 30 dkg rétesliszt
  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg porcukor
  • 4 tojássárgája
  • 2 evőkanál tejszín 
  • 40 dkg mascarpone
  • 1 rúd vanília kikapart magja vagy 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál méz
  • 4 egész tojás 


Elkészítése:

A tésztát összeállítjuk, a hideg vajat elmorzsoljuk a kétfajta liszttel és a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, 2 evőkanál tejföllel lazítjuk a tésztát, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Utolsó hozzászólás

Szász ilucika üzente 10 éve

Valóban szép!

Tovább 

 Mákos guba torta

10 éve | [Törölt felhasználó] | 7 hozzászólás

 

network.hu

 

Hozzávalók a linzer tésztához:

 

22 cm-es torta forma

 

20 dkg liszt

10 dkg margarin

5 dkg porcukor

1 kk. citromlé

1 tojássárgája

1 kk. sütőpor

 

A gubához:


1 liter tej

10 db kifli

15 dkg cukor vagy ízlés szerint

20 dkg darált mák

3 db tojássárgája

1 csg. vaníliás cukor

 

A tálaláshoz:

 

1 csg. főzős vaníliás pudingpor

1/2 liter tej

2-3 ek. cukor

 

A forma kikenéséhez:

 

margarin

 

 

Elkészítése:

 

A linzer tészta hozzávalóit összegyúrjuk,a torta formába nyújtjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm Marika.

Tovább 

 

 Színes szelet

10 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

network.hu

network.hu

 

Tészta hozzávalói:

40 dkg liszt
10 dkg porcukor
10 dkg margarin
1 egész tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
1,5 dl tejföl



Krém:

3 dl tej-3 ek. cukor-1 puncs pudingpor -5 dkg margarin
3 dl tej-3 ek. cukor-1 csokoládés pudingpor -5 dkg margarin
3 dl tej-3 ek. cukor-1 vaníliás pudingpor -5 dkg margarin

Máz hozzávalói:

15 dkg csokoládé
1 ek. étolaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 lapot sütünk ( 35x30 cm -es tepsiben)
Világosra sütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Nagyon mutatós!!!

Tovább 

Ehető virágok a tányérunkon

Gondolta volna, hogy a szép színes virágokat nem csak kertjeinkben, de tányérunkon is élvezhetjük. Íme, néhány finom ehető virág kertünkből.

Külföldön ma is szokás a salátákat és a hidegtálakat ehető virágokkal díszíteni.

Itthon még kevés háziasszony mer ilyen fogásokat elkészíteni, pedig különleges fogások készíthetők el a virágok segítségével.

Utolsó hozzászólás

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 10 éve

Koszonom ezeket a jo tanacsokat Margitka igaz nehany viragrol tudtam,hogy ehetoek, es en is a fogyasztoja vagyok nehanynak, de voltak ujabbak is aminek orultem es ki fogom probalni oket. Koszonet erte. Hat igen az ember meg nem fedezte fel a termeszzet kincseit a viragokban. azt gondoljuk, hogy csak vazaban mutatnak csodalatosan a viragok.

Tovább 

 dJJRWewrJpu

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

qalp7e http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

 Szilvás citromtorta

10 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

Sályi Tiborné Erzsike üzente 10 éve

Biztosan nagyon finom! Elkészítem!

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Szép jó reggelt kedves Klubtagok!
Kedves Erzsike!
A tovább szóra kattintasz és odavezet a leíráshoz.
Üdvözöllek:Edit.

 Bécsi kocka

10 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

network.hu

Hozzávalók a felső laphoz :

10 db tojássárgája
30 dkg porcukor
5 ek. hideg víz
35 dkg liszt
1/2 sütőpor

A kézépső lap hozzávalói:

10 db tojásfehérje
30 dkg porcukor
20 dkg finomliszt
1 csg. sütőpor
10 dkg tortadara

Az alsó laphoz (vízes piskóta):


25 dkg porcukor
4 egész tojás
1 db citrom héja és leve
20 dkg liszt
4 ek forró víz
1 cs sütőpor

A krémhez:

7,5 dl tej
10 ek. rétesliszt
20 dkg porcukor
30 dkg Ráma margarin
1 db citrom leve

A tetejére:

15 dkg csokoládé
2 ek.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm szépen Zsuzsikám.
Ízlett a családomnak.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Lecsó

10 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Nem kell ahhoz szakácsnak, de még csak gyakorló háziasszonynak sem lenni, hogy az ember meg legyen győződve arról, hogy övé a tökéletes lecsó elkészítésének titka. Így a közös lecsófőzés könnyen temperamentumos, tüzes vitába torkollhat, mert ahány ház, annyi féle módon készül a tökéletes lecsó. Talán egy dolog van amiben megegyezhetünk: a lecsót sokféleképpen variálhatjuk, és elrontani nehezebb, mint jót készíteni.

A lecsó a magyar nyár kihagyhatatlan, és klasszikus fogása, amire mindenkinek megvan a maga tuti receptje.

Utolsó hozzászólás

Németh Tiborné üzente 10 éve

Ha a paradicsomot jó apróra"kockázzuk" nem szükséges meghámozni.

Tovább 

network.hu

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Ilucika Drága Gratulálok Nagyon sok szépet és jót kívánok mindkettőtöknek
Szeretettel Marcsi

 Mediterrán ízek

10 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás



Mediterrán ízek
2013-08-17 19:08:00

Kedves Olvasó!

Az augusztusi melegben nagyon jól esik a könnyű, hideg gaspacho leves! Főételnek kakukkfűvel fűszerezett kacsamellet kínálok, mellé pedig egy friss balzsamecettel megbolondított salátát tálalok. Befejezésül örömmel ajánlom a nem csak finom, de szemet gyönyörködtető fehércsoki bombát. A mai ebédünk 1230 kcal/fő értéket tartalmaz. Jó étvágyat és szép vasárnapot kívánok!

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Szépek is finomak is valamint egészségesek!!

Tovább 

 Íme a 7 legjobban gyógyító zöldség!

10 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Íme a 7 legjobban gyógyító zöldség!

2013-08-20 14:04:22
Talán te is naponta fogyasztod őket, miközben nem is tudod, hogy a tányérodra kerülő zöldségek egyes betegségek megelőzésében is segíthetnek?

Hirdetés

1. Káposzta – ízületi fájdalmakra

Mi rejtőzik benne? A káposztafélék –például kel- vagy fejes káposzta– tele vannak nyomelemekkel, C- és K-vitaminnal, amelyek védik a csontokat. Leveleiben továbbá csíraölő és gyulladáscsökkentő anyagok is találhatóak.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm Editke az ismertetést, articsókával még soha nem találkoztam!

Tovább 

 Néger kocka

10 éve | [Törölt felhasználó] | 10 hozzászólás

Néger kocka

Hozzávalók a tésztához:

6 db tojás
6 ek. cukor
2 dkg kakaópor
1 ek. méz
1/2 sütőpor
10 dkg liszt

A habhoz:

4 tojásfehérje
20 dkg porcukor
1 db kisebb citrom leve
csipet só

A kakaós tészta lekenéséhez:
baracklekvár

A mázhoz:
3 dkg kakaópor
3 ek. víz
5 dkg porcukor
10 dkg margarin

Továbbá:

1 db 20 ×30 cm-es tepsi
szilikonos sütőpapír

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral ,mézzel habosra keverjük,majd fakanállal hozzákeverjük a sütőporral ,kakaóporral elkevert lisztet.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Csodásan néz ki és milyen finom lehet!!!
Szeretettel udv. Melinda

Tovább 

 Linzer

10 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Linzer
Hozzávalók:
60 dkg liszt
40 dkg margarin
20 dkg porcukor
1.5 zacskó sütőpor
2 zacskó vaníliás cukor
2 db tojássárgája
reszelt citromhéj
A kenéshez:
1 db tojásfehérje
5 dkg darált dió,ízlés szerint kristálycukor


A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 3 - 4 mm vastagságúra nyújtjuk és cakkos szaggatóval kiszaggatjuk.
Minden 2. -at gyűszűvel vagy kis pici kör formával kiszúrjuk.
Felvert tojásfehérjével lekenjük,cukrozott dióval megszórjuk

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm Marikám.

Tovább 

 

Csorváson pár éve hagyomány, hogy július vagy augusztus hónapban a helyi Önkormányzat élén a Polgármester Úrral, megköszönti a tárgy évben ünneplő 5o, 55, 6o, 65,66, /Horváth Bálint bácsiék/ házasságot kötötteket.Ezek a képsorok ott készültek, valójában csak szeptember 28-án leszünk "5o évesek"

network.hu

Utolsó hozzászólás

Szász ilucika üzente 10 éve

Drága "Lányok"!
Nagyon szépen köszönjük Nektek a sok gratulációt. Úgy igaz, ahogy leírjátok. 5o év nagy idő. A mi életünkben is volt és van sok nehézség, de volt és van benne öröm is.Öröm, hogy van egy csodálatos férjem, akire mindig mindenben számíthattam és számíthatok, egészségi állapotom miatt nagyon sokszor igénybe kellett vennem segítségét, amit soha nem tudok meghálálni neki,. Öröm, hogy van körülöttünk egy kis család, menyem , fiam, unokám, akikre mindig számíthatunk, de Ti is igy vagytok vele biztos vagyok benne. Öröm, hogy még együtt élhetünk, s kérem a Jó Istent tartson még meg Bennünket egy jó pár évig. Ha beszélnek, most abba hagynám, mert sírok. Mindenkinek kívánok jó egészséget, hogy párjával szeretetben éljen meg ennyi évet legalább. Aki egyedül éli életét, annak pedig kívánunk megnyugvást, és azért "Éld az Életet". Puszi mindenkinek: Ilucika és Jancsi

 Virágkarnevál Debrecenben...

10 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

 

network.hu

 

 

 

 

 network.hu

 

 

 

A virágkarnevál megrendezése Debrecen városában mára már hagyományos fiesztává fejlődött ki. A „Virágkarnevál” a nagy létszámú város legnépszerűbb turisztikai rendezvénye, az államalapító Szent István király szentté avatásának napjához és az új kenyér ünnepéhez, augusztus 20-ához kötődik. A megelőző héten kb. félmillióan érkeznek a cívis városba az itt élő kétszázezer állandó lakosú településre. Az eredetileg egy napos rendezvény napjainkban már egy teljes hétig tart, különböző programokkal, koncertekkel.

Utolsó hozzászólás

Sályi Tiborné Erzsike üzente 10 éve

Valami csoda lehet ilyen gyönyörűséget látni! Nagyon szépen köszönöm!

Tovább 

 NMSSuqAlok

10 éve | [Törölt felhasználó] | 8 hozzászólás

uhgJJz http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Nagyon szívesen kedves Gabriella.
Szép napot kívánok:Edit.

 Szilvás omlett

10 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

DESSZERTEK > Meleg desszertek > Felfújtak és gratinek
Fotó: Hemző Károly Szilvás omlett Hozzávalók 2 omletthez:
  • 20 szem magvaváló szilva (kb. 1/2 kg)
  • 8 tojás
  • 4 ek. porcukor
  • 100 g finomliszt
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 1 csipet só
  • 2 kk. vaj/margarin
  • fahéjas vagy vaniliás porcukor a szóráshoz

1.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Ez nagyon finom lehet, hasonlóahhoz amit én is készítettem, csak kicsit másként de az íze szerintem ugyanaz.Talán ezt a receptet is kipróbálom
Köszönöm szépen

Tovább 

 Citromos linzer

10 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

network.hu

Hozzávalók:
60 dkg liszt
40 dkg margarin
20 dkg porcukor
1.5 zacskó sütőpor
2 zacskó vaníliás cukor
2 db tojássárgája
reszelt citromhéj
A kenéshez:
1 db tojásfehérje
5 dkg mandulaforgács


A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 3 - 4 mm vastagságúra nyújtjuk és cakkos szaggatóval kiszaggatjuk.
Minden 2. -at gyűszűvel vagy kis pici kör formával kiszúrjuk.
Felvert tojásfehérjével lekenjük,mandulaforgáccsal megszórjuk.
Sütőpapíros tepsire helyezzük és 180 fokon pár perc alatt megsütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm szépen.Tegnap is sütöttem,dióval szórtam meg.
A férjem kedvence.

Tovább 

 Citrom- és kakaókrémes sütemény

10 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

 

network.hu


50 dkg liszt
15 dkg Rama
8 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1 tojás
1 dkg szalalkáli
tej

A krémhez

5 dl tej
4 evőkanál kristálycukor
4 evőkanál liszt
35 dkg Rama
30 dkg porcukor
1 citrom
1 evőkanál kakaópor
10 dkg csokoládé
A tetejére

10 dkg tortabevonó csokoládé
1 evőkanál olaj

Elkészítés

A hozzávalókat annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy egy nyújtható, lágy tésztát kapjunk.
Három felé osztjuk, és közepes méretű tepsi formájára 1-1 lapot nyújtunk.

Utolsó hozzászólás

Szász ilucika üzente 10 éve

Mutatós, szép sütemény P.Ilike

Tovább 

network.hu

network.hu

Hozzávalók:
7 db tojás
25 dkg cukor
28 dkg liszt
14 evőkanál víz
2 evőkanál étolaj
1 kávéskanál sütőpor
2 ek. kakaópor


A krémhez:

2 csg. csokoládés pudingpor
6 dll tej
8 ek. cukor
ízlés szerint rum

10 dkg csokoládé

3 dl habtejszín

 

A bevonáshoz,a tetekén:


15 dkg fehér csokoládé

 

A díszítéshez:

  3 dl habtejszín
glazúr virág díszek


A közepére:


marcipán ,készen kapható,többször felhasználható tortadísz

 

Elkészítése:

A lisztet,kakaóport,sütőport összekeverjük.

Utolsó hozzászólás

Szalai Antalné üzente 10 éve

Kedves Katica!
Nem ismerem az előzményeket,így pálcát sem szeretnék törni.Annyi baj van enélkül is. Vannak ennél sokkal komolyabb dolgok az életben.Ismeretlenül bántjuk egymást!MIÉRT ?!!!!

Tovább 

 Csirkemáj almával

10 éve | [Törölt felhasználó] | 8 hozzászólás

network.hu

Hozzávalók:
1/2 kg csirkemáj,szív nélkül

őrölt bors
currypor
liszt
2 ek. olívaolaj
5 dkg vaj
2 db savanykás alma
fél marék vágott dió

Elkészítése:
A csirkemájat csíkokra vágjuk,sózzuk,borsozzuk.
Lisztbe forgatjuk.
Az almákat héjasan felszeleteljük nagyobb darabokra.
Az olívaolajat a vajjal felmelegítjük,a csirkemájat lisztbe forgatjuk és a felhevült olajos vajra tesszük.
Közben megforgatjuk,egy kevés curryporral meghintjük.
10 perc alatt készre sül,majd hozzá adjuk a durvára vágott diót is,összekeverjük,a legvégén az almaszeleteket.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm Anna és Melinda.
Szeretettel ajánlom.
Nekünk ízlett.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Tatu kifli

10 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

network.hu

network.hu

network.hu

Tatu kifli

 

Hozzávalók a tésztához:

 

50 dkg finomliszt

2 dkg élesztő

2,5-3 dl langyos tej

1/2 dl étolaj

másfél teáskanál só

1 tk. cukor

 

A töltélekhez:

kolbász karikák

sajt darabkák

 

Elkészítése:

 

Az élesztőt cukros,langyos tejben felfuttatjuk.

A lisztet átszitáljuk,a sóval,olajjal összekeverjük.

A közepébe öntjük a megkelt élesztőt és annyi langyos tejjel,hogy közepes keménységű tésztát kapjunk(2,5-3 dl közötti mennyiséggel) jól megdagasztjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm szépen Marika.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Pudingos meggyes tejfölös sütemény

10 éve | [Törölt felhasználó] | 6 hozzászólás

network.hu

network.huA tésztához:
1 db tojás
1 mk. sütőpor
20 dkg liszt
8 dkg porcukor
10 dkg vaj

Középső réteghez :

2 dl tejföl
3 ek cukor
3 dl tej
1 tasak vaníliás pudingpor

Tetejére:

1 üveg meggybefőtt
4 dl meggybefőtt lé
2 csg zselatinpor

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
20×30 cm tepsit kibélelünk sütőpapírral,a tésztát bele nyújtsuk.
A középső rétegnél,a pudingport a cukorral,tejjel jó sűrűre főzzük.majd kihűtjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm szépen Marcsikám.
Nagyon finom,készítsd el!
Finom,üdítő hatása van.
Puszi:Edit.

Tovább 

 GOMBÁS HÚSGOMBÓC MAGYAROSAN

10 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb
50 dkg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 tojás
csokor friss turbolya
1 púpozott ek. pirospaprika
1 kk. csípős paprikakrém
só,
olaj

Elkészítése:

A húst megmossuk, a nedvességet leitatjuk róla, feldaraboljuk, majd apró lyukú tárcsán ledaráljuk. A gombát megtisztítjuk, és szárával együtt nagyon apróra vágjuk, és a húshoz adjuk. A lehéjazott hagymát felaprítjuk, és a zúzott fokhagymával együtt ezt is belekeverjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Nagyon jónak tünik!

Tovább 

 SÜLT BANÁN DESSZERT

10 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás


Hozzávalók:
4 kemény banán
3 ek. méz
1/2 citrom leve
1 kk. őrölt fahéj
1-2 ek. rum.

Elkészítése: A mézet, a citromlevet, a rumot és a fahéjat összekeverjük. A banánokat nagyon alaposan megmossuk, majd héjával együtt kettévágjuk. A belsejével lefelé a szirupba mártjuk. Körülbelül fél órát állni hagyjuk, majd 3-4 perc alatt megpirítjuk a grillen. Tálaláskor adjunk hozzá a pácléből is. Hasonló módon készíthetünk sült almát, körtét, ananászt stb.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Szinte érzem az ízét ...
Udv. Melinda

Tovább 

 Illatos grillmártások

10 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Hozzávalók 8 személyre: 1 nagy csokor vegyes zöldfűszer (menta, bazsalikom, kakukkfű, citromfű, zellerzöldje + néhány lestyán- és tárkonylevél), 1 csokor kapor, 2 csokor petrezselyem, 10-12 bazsalikomlevél, 1 nagy csokor snidling, 3+2 gerezd fokhagyma, 1 csokor újhagyma, 40 dkg kígyóuborka, 40 dkg natúr sajtkrém, 1+4 ek. olívaolaj, 1+1 ek. citromlé, só, bors, 4 dkg dió, 2 dl tejföl, 25+25 dkg sovány túró, 10 dkg paprikával töltött olívabogyó, 2 dl joghurt.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Hű de finomak!

Tovább 

 STZBnzSrrtY

10 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

FlE4sG http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Nagyon jók!!!

 Házi halrudacskák

10 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Nagyon jó!!!

 HjJnJVYVCLS

10 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

NiNbXg http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Köszönjük Editke.
Megosztozunk rajta.Puszi Marcsi

 Fagyik... a nagy melegre...

10 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 

 

HŰSÍTŐK

 

 A    NAGY   MELEGBEN...

 

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

 8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

13

 

14

 

 15

 



http://www.youtube.com/watch?v=EmgUdxwOQdA

 

 

KELLEMES  


 

NYARAT

 

 MINDENKINEK!


 

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm szépen kedves Erzsike.
Megkóstolnám mindet,talán egy kicsit hűsítene.
Szép összeállítás volt.
Gratulálok.
Puszi:Edit.

 Semifreddo alla straciattela

10 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Várom a képet róla Melinda.
Örülök,hogy tetszik Neked is.

 Gesztenyés szeletek

10 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

network.hu

 A tésztához:
10 dkg finomliszt
1/2 sütőpor
3 dkg étkezési keményítő
2 ek. kakaópor
6 db tojás
20 dkg porcukor
12,5 dkg vaj
1/4 kk. őrölt fahéj
1/2 citrom reszelt héja

A töltelékhez:
2-3 ek. baracklekvár
40 dkg gesztenyemassza
1/2 fiola rum
3 db tojássárgája
8 dkg cukor
2,5 dl habtejszín
A díszítéshez:
1,5 dl habtejszín

Elkészítése:

30×40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral .
Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel habosra keverjük 10 perc alatt.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm Marika.
Nagyon finom.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Krumplis pogácsa négyzet alakban

10 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

network.hu

Hozzávalók:

30 dkg főtt,áttört krumpli

60 dkg liszt

2 tk. só

3 dkg élesztő

1 csipet cukor

0,5 dl tej

10 dkg margarin

 

A kenéshez:

3 ek. zsír

2 ek. liszt

Tetejére:

1 db tojás felverve

szezámmag

 

Elkészítése:

 

Az élesztőt  langyos tejben,cukorral elkeverve felfuttatjuk.

A többi hozzávalót összekeverjük egy tálban,majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt és jól kidolgozzuk.

Ha kíván a tészta állaga tejet,akkor még tegyünk hozzá egy keveset.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Kedves Zsóka.
Szeretném a túrós pogácsád receptjét,ha leírnád.
Én is elkészíteném.
Köszönöm a hozzászólásod.
Üdv:Edit.

Tovább 

 RfnfjUmuNDEcVrAxZb

10 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

UJEDQ4 http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm Marika.

 Foszlós tejes kalács

10 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

network.hu

Hozzávalók:

1 kg liszt
3 dkg élesztő
10 dkg porcukor
8 dkg olvasztott vaj
1 teáskanál só
9 dl tej.
2 ek. kakaópor + 1 ek. tej

A kalács lekenéséhez:

1 db tojássárgája
1/2 dl tej
1 tk. porcukor

A kalács locsolásához:

1/2 dl tej
1 vaníliás cukor

Elkészítése:

Az élesztőt kevés tejjel,cukorral felfuttatjuk.
A többi hozzávalóival jól kidolgozzuk.
Háromszorosára kelesztjük.
6 db-ba vágjuk.
2 db rudba a tejjjel összekevert kakaóport elkeverjük és a tésztába dolgozzuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

köszönöm Marika.
Gyorsan elfogyott.
örültek az unokák neki.
Tépni lehetett,olyan szálas volt.
Puszi:Edit.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Garáz József 15 órája új képet töltött fel:

Virslis_tesztasalata_2191032_6902_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:

Spargasipok_rantva_2190929_2684_s

Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190928_1250_s

Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:

Kaposztas_cvekedli-001_2190878_9811_s

Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Csokikrémes szeletek képhez:

Csokikremes_szeletek_2190933_2556_s

Barátnőm szép szeleteket hoztál! Nagyon finom lehetett! A...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Sertéspörkölt Nokedlival képhez:

Sertesporkolt_nokedlival-001_2190932_9916_s

Marcsikám nagyon gusztán néz ki, már régen volt nálunk, meg...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Minesztrone leves képhez:

Minesztrone_leves-001_2190930_1410_s

Marcsi már többször szemeztem ezzel a levessel, de még nem ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu