Finomságok Konyhája: Néger kocka

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Néger kocka

12 éve | [Törölt felhasználó] | 10 hozzászólás

Néger kocka

Hozzávalók a tésztához:

6 db tojás
6 ek. cukor
2 dkg kakaópor
1 ek. méz
1/2 sütőpor
10 dkg liszt

A habhoz:

4 tojásfehérje
20 dkg porcukor
1 db kisebb citrom leve
csipet só

A kakaós tészta lekenéséhez:
baracklekvár

A mázhoz:
3 dkg kakaópor
3 ek. víz
5 dkg porcukor
10 dkg margarin

Továbbá:

1 db 20 ×30 cm-es tepsi
szilikonos sütőpapír

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral ,mézzel habosra keverjük,majd fakanállal hozzákeverjük a sütőporral ,kakaóporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsiben,180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A megsült ,forró piskótát vékonyan lekenjük 1-2 ek. baracklekvárral.
Hagyjuk kihűlni!

A tojásfehérjéket a cukorral,sóval,citrom levével gőz felett kemény habbá verjük és a piskótára kenjük.
Hűtőbe tesszük egy kis időre dermedni.
A kakaóport,cukrot,vizet összekeverjük egy kis lábasban,majd felfőzzük.
Tűzről levéve hozzá keverjük a margarint vagy vajat,vissza tesszük a lángra,simára összeforraljuk,de lassú tűznél.
Levesszük a lángról és a hab tetejére csurgatjuk.
A tálcát egy kicsit megrázogatjuk,hogy egyenletesen kerüljön a máz a hab tetejére.
Hűtőbe tesszük,hagyjuk megdermedni a bevonatot.
Forró vízbe mártott késsel,a vizet letörölve,a bejelöljük a kockákat és felszeleteljük

network.hu

.

Címkék: https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra

Kapcsolódó hírek:

  Linzer

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Csodásan néz ki és milyen finom lehet!!!
Szeretettel udv. Melinda

Válasz

Fülöp Krisztina üzente 12 éve

Drága Edit! Köszönöm szépen. Értem már! S megfogadom édesanyád és bölcs időseink tanácsát. Figyelni fogok erre! Szép hétvégét, s majd beszámolok róla, ha kész lesz az újravarázsolt sütemény! Hálás szívvel: Krisztina

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Még annyit fűznék hozzá,hogy én addig verem gőz felett,míg az edénytől elválik,de nem "főzöm" meg.
Így szokták mondani "elődjeink".
Így tanultam anyukámtól.

Válasz

Fülöp Krisztina üzente 12 éve

Kedves Jutka!

Értem már! Tudom, hol rontottam el! Nagyon szépen köszönöm! Azt hiszem itt is igaz, a türelem rózsát terem! Nem vártam meg, hogy elég kemény legyen, s a gőzről korán vettem le! Még egyszer megcsinálom, és beszámolok róla! Hálásan köszönöm Jutka!

Válasz

Molnár Jutka üzente 12 éve

Kedves Krisztina!!
Én ugy szoktam,mikor jó forró a víz,akkor teszem rá a tojásos edényt. Közben verem,és hozzá teszem a megfelelő mennyiségü cukrot,csipet sót is szoktam,és csak vere,csak verem,míg jó kemény nem lesz, szinte olyan szépen keményen selymesen egybe van. Na akkor készen van amikor jó kemény,de mindíg a gőzön van.

Válasz

Fülöp Krisztina üzente 12 éve

Tényleg ügyetlen voltam.....Nézd el nekem, de megkérdezem, meddig kell a gőz felett felverni? Ha már kemény akkor kész? Levehetem a gőzről? Talán az ilyen kezdő kérdések beleférnek a klub csapatába, s nem botránkoztok meg ezért.....de hidd el, nagyon szeretnék mindent megcsinálni!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Krisztina!
Ha a leírtak alapján jártál el,akkor megkellet volna szilárdulni a fehérjének és a máznak is.
Ahogy a fehérjét felvertem a cukorral gőz felett,már akkor kemény volt a habom.
Majd talán legközelebb nagyobb sikerrel jársz.
Üdv:Edit.

Válasz

Fülöp Krisztina üzente 12 éve

Edit! Képzeld elkészítettem ezt a finomságot vendégeimnek, s mindent úgy csináltam, ahogy írva vagyon. Valamit elronthattam, mert a fehérje rajta és a máz sehogyan sem akart megszilárdulni, s amikor forró, de nem vizes késsel vágtam, a fehérje kikukkantott alóla, s nagy nagy nehezen tudtam tálra helyezni. Kicsit részegen csámpáztak ide-oda, de nagyon finom lett. Elfogyott, dicsértek, de nem voltam magammal megelégedve. Hol rontottam el?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

köszönöm szépen.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Mutatós, finom sütemény.A kisebbik fiam nagy kedvence kicsi kora óta, ebben az évben is sütöttem már.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 23 órája új képet töltött fel:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-006_2199426_4659_s

Garáz József írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...

Garáz József írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Fugesajt_2199360_5171_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu