Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
6 db tojás
6 ek. cukor
2 dkg kakaópor
1 ek. méz
1/2 sütőpor
10 dkg liszt
A habhoz:
4 tojásfehérje
20 dkg porcukor
1 db kisebb citrom leve
csipet só
A kakaós tészta lekenéséhez:
baracklekvár
A mázhoz:
3 dkg kakaópor
3 ek. víz
5 dkg porcukor
10 dkg margarin
Továbbá:
1 db 20 ×30 cm-es tepsi
szilikonos sütőpapír
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral ,mézzel habosra keverjük,majd fakanállal hozzákeverjük a sütőporral ,kakaóporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsiben,180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A megsült ,forró piskótát vékonyan lekenjük 1-2 ek. baracklekvárral.
Hagyjuk kihűlni!
A tojásfehérjéket a cukorral,sóval,citrom levével gőz felett kemény habbá verjük és a piskótára kenjük.
Hűtőbe tesszük egy kis időre dermedni.
A kakaóport,cukrot,vizet összekeverjük egy kis lábasban,majd felfőzzük.
Tűzről levéve hozzá keverjük a margarint vagy vajat,vissza tesszük a lángra,simára összeforraljuk,de lassú tűznél.
Levesszük a lángról és a hab tetejére csurgatjuk.
A tálcát egy kicsit megrázogatjuk,hogy egyenletesen kerüljön a máz a hab tetejére.
Hűtőbe tesszük,hagyjuk megdermedni a bevonatot.
Forró vízbe mártott késsel,a vizet letörölve,a bejelöljük a kockákat és felszeleteljük
.
|
|
Garáz József írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Már tudod hogy ez igazi . Nem kell ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vegyes gyümölcsleves, roston sült ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
József csodásan néz ki ez a finom reszelt alma!- és még ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Almás lepény . {Saját termésű Éva almából} képhez:
József gratulálok! Nagyon finom lepényt sütöttetek! Én is...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Linzer