Finomságok Konyhája: Mediterrán ízek

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11158 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11158 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11158 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11158 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Mediterrán ízek

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás



Mediterrán ízek
2013-08-17 19:08:00

Kedves Olvasó!

Az augusztusi melegben nagyon jól esik a könnyű, hideg gaspacho leves! Főételnek kakukkfűvel fűszerezett kacsamellet kínálok, mellé pedig egy friss balzsamecettel megbolondított salátát tálalok. Befejezésül örömmel ajánlom a nem csak finom, de szemet gyönyörködtető fehércsoki bombát. A mai ebédünk 1230 kcal/fő értéket tartalmaz. Jó étvágyat és szép vasárnapot kívánok!

Fásy Ádám

Hirdetés

Gaspacho, ahogy én szeretem (150 kcal/fő)

Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg érett paradicsom, 2 db zöldpaprika, 1 db uborka, 1 db cukkini, 1 db hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 db citrom leve, 4 levél citromfű, 1 cs. petrezselyemzöldje, 4 levél bazsalikom, 2 ek. olívaolaj, só

Elkészítési mód:

A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomot leforrázzuk, majd a héját lehúzzuk. A zöldpaprikát, az uborkát, a cukkinit, a hagymát apró kockákra, a fokhagymát karikákra, a bazsalikomot és a citromfüvet finomra vágjuk. 

A zöldségekből 1-1 evőkanálnyit félreteszünk, a többit turmixgépbe rakjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a citrom levét, az olívaolajat, a friss fűszereket, sóval ízesítjük, felöntjük 8 dl jéghideg vízzel,  majd krémesítjük, lefedjük, és hűtőben pihentetjük. Tálaláskor a félretett zöldségekkel és pirított zsemlekockákkal kínáljuk.

Kacsamell kakukkfűvel fűszerezve, salátaágyon, pirított napraforgóval (600 kcal/fő)

Hozzávalók (4 főre): 4 db kacsamell, 1 cs. kakukkfű, 1 ek. olívaolaj, 2 fej saláta, 2 db kápia paprika, 10 dkg olívabogyó, 1 db cukkini, 5 dkg pirított napraforgó, 0.5 dl balzsamecet, só

Elkészítési mód:

A kacsamelleket megmossuk, sóval és a finomra vágott friss kakukkfűvel bedörzsöljük, majd egyenként alufóliába tekerjük, tepsibe rakjuk és kb. 30 percig 150 °C-ra előmelegített sütőben pároljuk. A fóliából kibontjuk, olívaolajjal meglocsoljuk és aranybarnára sütjük. Közben a salátát megmossuk, apróra tépkedjük, a paprikát, a cukkinit kockákra vágjuk és olívabogyóval összekeverjük, majd balzsamecettel ízesítjük. A kacsamelleket felszeleteljük, rárakjuk a salátára és kakukkfűvel díszítve tálaljuk.

Fehércsoki bomba (480 kcal/fő)

Hozzávalók (10 személyre):

Piskóta: 4 db tojás, 15 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 5 dkg kakaó, fél cs. sütőpor

Elkészítési mód:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a porcukrot a habbal elkeverjük, kissé felverjük és hozzáadjuk a tojások sárgáját, a kakaót, a lisztet és simára keverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe kiöntjük. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.

Töltelékhez: 2 dl tej, 5 dkg cukor, 2 ek. liszt, 1 cs. csokoládé puding, 8 dkg vaj, fél cs. vaníliás cukor, 1 ek. zselatin, 5 dkg fehér törtcsokoládé

Elkészítés:

A vajból, a lisztből világos rántást készítünk, felöntjük tejjel és krémesre főzzük, majd hozzáadjuk a pudingport, a zselatint és habverővel simára keverjük. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, azután a cukorral és az összetört csokoládéval elkeverjük, majd homorú szilikon formába adagoljuk. Közben a piskótát kerek formával kiszúrjuk és lefedjük vele a krémet. Pár órára hűtőbe rakjuk.

Fehércsoki máz: 10 dkg cukor, 10 dkg fehércsokoládé, 2 dl víz, 1 kk. zselatin, 2 ek. méz, 1 dl tejszín

Elkészítés:

 

Kapcsolódó cikkek
Fásy csevapcsicsája Fásy csevapcsicsája

Kerti sütögetéshez ideális, de a menü része meg a karfiolleves és a mákos guba is

Kis lángon a vizet a cukorral, a mézzel, a zselatinnal feltesszük főni, amikor elkezd gyöngyözni az edény szélén és felolvadt a vízben a cukor, visszavesszük a legalacsonyabb fokozatra, simára keverjük, hozzáadjuk a fehércsokoládét, majd tejszínnel felöntjük és krémesre főzzük. A szilikon formából egyenként kivesszük a süteményt, gitter rácsra rakjuk, és bevonjuk a fehércsoki mázzal. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Forrás:

http://www.blikk.hu/blikk_eletmod

Címkék: http://www.blikk.hu/blikk_eletmod

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Szépek is finomak is valamint egészségesek!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 17 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

Gizike finom ebédetek, és vacsorátok volt! Mindegyiket ...

Fejér Gizella írta 22 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldségleves csirke hússal , szemesbab ...

Fejér Gizella írta 22 órája a(z) bordó bazsarózsa képhez:

Bordo_bazsarozsa_2110787_3903_s

Köszönöm Marcsi neked is a szép szavakat jól esik az ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Tojásfasírt képhez:

Tojasfasirt_2110904_7538_s

Marcsi köszönöm a hozzászólást! Főzelék...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: vargányás gombaleves, fokhagymás ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Tojásfasírt képhez:

Tojasfasirt_2110904_7538_s

Gizike köszönöm a hozzászólást! Kedves vagy! Neked is...

Domján Mária írta 1 napja a(z) Diós mákos bejgli képhez:

Dios_makos_bejgli_2110828_6595_s

Évikém semmi nincsen késésben még van rá idő...

Domján Mária írta 1 napja a(z) Tojásfasírt képhez:

Tojasfasirt_2110904_7538_s

Köszönöm drága barátném ez ügyes munka és fincsi...

Domján Mária írta 1 napja a(z) bordó bazsarózsa képhez:

Bordo_bazsarozsa_2110787_3903_s

Én csak csodálni tudom Gizike a TE Mesteri munkáidat Puszi...

Domján Mária írta 1 napja a(z) Diós mákos bejgli képhez:

Dios_makos_bejgli_2110828_6595_s

Köszönöm lányok ez még csak egy kis előzetesDe azért ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu