Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kedves Olvasó!
Az augusztusi melegben nagyon jól esik a könnyű, hideg gaspacho leves! Főételnek kakukkfűvel fűszerezett kacsamellet kínálok, mellé pedig egy friss balzsamecettel megbolondított salátát tálalok. Befejezésül örömmel ajánlom a nem csak finom, de szemet gyönyörködtető fehércsoki bombát. A mai ebédünk 1230 kcal/fő értéket tartalmaz. Jó étvágyat és szép vasárnapot kívánok!
Fásy Ádám
Hirdetés
Gaspacho, ahogy én szeretem (150 kcal/fő)
Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg érett paradicsom, 2 db zöldpaprika, 1 db uborka, 1 db cukkini, 1 db hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 db citrom leve, 4 levél citromfű, 1 cs. petrezselyemzöldje, 4 levél bazsalikom, 2 ek. olívaolaj, só
Elkészítési mód:
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomot leforrázzuk, majd a héját lehúzzuk. A zöldpaprikát, az uborkát, a cukkinit, a hagymát apró kockákra, a fokhagymát karikákra, a bazsalikomot és a citromfüvet finomra vágjuk.
A zöldségekből 1-1 evőkanálnyit félreteszünk, a többit turmixgépbe rakjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a citrom levét, az olívaolajat, a friss fűszereket, sóval ízesítjük, felöntjük 8 dl jéghideg vízzel, majd krémesítjük, lefedjük, és hűtőben pihentetjük. Tálaláskor a félretett zöldségekkel és pirított zsemlekockákkal kínáljuk.
Kacsamell kakukkfűvel fűszerezve, salátaágyon, pirított napraforgóval (600 kcal/fő)
Hozzávalók (4 főre): 4 db kacsamell, 1 cs. kakukkfű, 1 ek. olívaolaj, 2 fej saláta, 2 db kápia paprika, 10 dkg olívabogyó, 1 db cukkini, 5 dkg pirított napraforgó, 0.5 dl balzsamecet, só
Elkészítési mód:
A
kacsamelleket megmossuk, sóval és a finomra vágott friss kakukkfűvel
bedörzsöljük, majd egyenként alufóliába tekerjük, tepsibe rakjuk és kb.
30 percig 150 °C-ra előmelegített sütőben pároljuk. A fóliából
kibontjuk, olívaolajjal meglocsoljuk és aranybarnára sütjük. Közben a
salátát megmossuk, apróra tépkedjük, a paprikát, a cukkinit kockákra
vágjuk és olívabogyóval összekeverjük, majd balzsamecettel ízesítjük. A
kacsamelleket felszeleteljük, rárakjuk a salátára és kakukkfűvel
díszítve tálaljuk.
Fehércsoki bomba (480 kcal/fő)
Hozzávalók (10 személyre):
Piskóta: 4 db tojás, 15 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 5 dkg kakaó, fél cs. sütőpor
Elkészítési mód:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a porcukrot a habbal elkeverjük, kissé felverjük és hozzáadjuk a tojások sárgáját, a kakaót, a lisztet és simára keverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe kiöntjük. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Töltelékhez:
2 dl tej, 5 dkg cukor, 2 ek. liszt, 1 cs. csokoládé puding, 8 dkg vaj,
fél cs. vaníliás cukor, 1 ek. zselatin, 5 dkg fehér törtcsokoládé
Elkészítés:
A vajból, a lisztből világos rántást készítünk, felöntjük tejjel és krémesre főzzük, majd hozzáadjuk a pudingport, a zselatint és habverővel simára keverjük. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, azután a cukorral és az összetört csokoládéval elkeverjük, majd homorú szilikon formába adagoljuk. Közben a piskótát kerek formával kiszúrjuk és lefedjük vele a krémet. Pár órára hűtőbe rakjuk.
Fehércsoki máz: 10 dkg cukor, 10 dkg fehércsokoládé, 2 dl víz, 1 kk. zselatin, 2 ek. méz, 1 dl tejszín
Elkészítés:
Kerti sütögetéshez ideális, de a menü része meg a karfiolleves és a mákos guba is
Kis lángon a vizet a cukorral, a mézzel, a zselatinnal feltesszük főni, amikor elkezd gyöngyözni az edény szélén és felolvadt a vízben a cukor, visszavesszük a legalacsonyabb fokozatra, simára keverjük, hozzáadjuk a fehércsokoládét, majd tejszínnel felöntjük és krémesre főzzük. A szilikon formából egyenként kivesszük a süteményt, gitter rácsra rakjuk, és bevonjuk a fehércsoki mázzal. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Forrás:
http://www.blikk.hu/blikk_eletmod
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Whiskys-csokoládés sütemény
Íme a 7 legjobban gyógyító zöldség!
Gesztenyés marcipános kocka
A hét kedvence: vendégvárókávés tekercs