Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók (30 darabhoz):
A gesztenyés réteghez:
A marcipános réteghez:
A tésztaalaphoz:
A megkenéshez:
Elkészítési idő: 60 perc, hűlési idő nélkül
Sütési idő: sütőlaponként 12 perc
Elkészítése:
1.
A gesztenyés réteghez aprítsuk fel a gesztenyét. A diót vágjuk
darabokra, adjuk hozzá a gesztenyeszeleteket, vajat, cukrot,
tojásfehérjét és a fűszereket. A hozzávalókat pépesítsük egyenletes
masszává, és töltsük sima csöves (10 mm nyílású) habzsákba.
2.
A marcipánréteghez osszuk ketté a marcipánmasszát. Mind két adagot
nyújtsuk téglalappá (kb. 18 x 15 cm) porcukorral meghintett munkalapon.
3. A
gesztenyemasszát csíkokban nyomjuk az egyik marcipán téglalapra,
simítsuk el, a másik marcipán téglalappal fedjük le, enyhén nyomjuk rá,
majd vágjuk fel 30 db 3 x 3 cm-es négyzetre. A négyzetek közepét átlósan
vágjuk be, a sarkokat enyhén lapítsuk le.
4. A
tésztához olvasszuk meg a vajat, hagyjuk hűlni. A sütőt melegítsük elő:
felső/alsó hőfok: kb. 180 °C, légkeveréses sütőnél: kb. 160 °C. Négy
tésztalapot vékonyan kenjünk meg a felolvasztott vajjal. A lapokat
helyezzük egymásra, ötödik tésztalapot tegyünk a tetejére, enyhén
nyomjuk rá majd vágjuk 30 db 5 x 5 cm-es négyzetre, tegyük sütőpapírral
bélelt sütőlapra. A tojássárgáját verjük fel a tejjel, kenjük meg a
tésztanégyzeteket. Minden megkent tésztára tegyünk marcipános-gesztenyés
négyzetet, a tetejüket kenjük meg a többi tojássárgájával. A
sütőlapokat helyezzük a sütőbe, sütőlaponként süssük kb. 12 percig. A
sütőpapírral együtt húzzuk süteményrácsra, hagyjuk kihűlni.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Whiskys-csokoládés sütemény
Mediterrán ízek
Íme a 7 legjobban gyógyító zöldség!
A hét kedvence: vendégvárókávés tekercs