Finomságok Konyhája: Gesztenyés marcipános kocka

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gesztenyés marcipános kocka

11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Hozzávalók (30 darabhoz):
A gesztenyés réteghez:

  • 120 g gesztenye(főtt)
  • 50 g dió
  • 30 g vaj
  • 40 g barna cukor
  • 1 tojásfehérje
  • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj

A marcipános réteghez:

  • 150 g marcipánmassza
  • kevés porcukor a nyújtáshoz

A tésztaalaphoz:

  • kb. 30 g vaj
  • 125 g mély hűtött réteslap (kb. 31 x 30 cm)


A megkenéshez:

  • 1 tojássárgája
  • 2 ek zsíros tej


Elkészítési idő: 60 perc, hűlési idő nélkül
Sütési idő: sütőlaponként 12 perc

 


Elkészítése:
1. A gesztenyés réteghez aprítsuk fel a gesztenyét. A diót vágjuk darabokra, adjuk hozzá a gesztenyeszeleteket, vajat, cukrot, tojásfehérjét és a fűszereket. A hozzávalókat pépesítsük egyenletes masszává, és töltsük sima csöves (10 mm nyílású) habzsákba.
2. A marcipánréteghez osszuk ketté a marcipánmasszát. Mind két adagot nyújtsuk téglalappá (kb. 18 x 15 cm) porcukorral meghintett munkalapon.
3. A gesztenyemasszát csíkokban nyomjuk az egyik marcipán téglalapra, simítsuk el, a másik marcipán téglalappal fedjük le, enyhén nyomjuk rá, majd vágjuk fel 30 db 3 x 3 cm-es négyzetre. A négyzetek közepét átlósan vágjuk be, a sarkokat enyhén lapítsuk le.
4. A tésztához olvasszuk meg a vajat, hagyjuk hűlni. A sütőt melegítsük elő: felső/alsó hőfok: kb. 180 °C, légkeveréses sütőnél: kb. 160 °C. Négy tésztalapot vékonyan kenjünk meg a felolvasztott vajjal. A lapokat helyezzük egymásra, ötödik tésztalapot tegyünk a tetejére, enyhén nyomjuk rá majd vágjuk 30 db 5 x 5 cm-es négyzetre, tegyük sütőpapírral bélelt sütőlapra. A tojássárgáját verjük fel a tejjel, kenjük meg a tésztanégyzeteket. Minden megkent tésztára tegyünk marcipános-gesztenyés négyzetet, a tetejüket kenjük meg a többi tojássárgájával. A sütőlapokat helyezzük a sütőbe, sütőlaponként süssük kb. 12 percig. A sütőpapírral együtt húzzuk süteményrácsra, hagyjuk kihűlni.

Címkék: http://www.blikk.hu/blikk_eletmod

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon megtetszett nekem is.
Van házi gyártott marcipánom a hűtőben,éppen elég lesz.
Megsütöm holnap.
Köszönöm a hozzászólásokat.

Válasz

Domján Mária üzente 11 éve

A lányoknak igazuk van ez remek sütike lehet.
Editke köszönöm szépen a receptetr

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Egyetértek Évával!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ez aztán a különlegesség! nem mindennapi finomság, szerintem érdemes elkészíteni! Marcipán, gesztenye, Editkém ez csúcs süti! puszi: Éva

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu