Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hirdetés
Kép: Blikk Nők/Bauer Média-Prága |
Hozzávalók (10 szelethez):
A tésztához:
• 3 db tojás
• 1 tasak vaníliás cukor
• 80 g kristálycukor
• 80 g liszt
• 20 g kakaópor
A krémhez:
• 150 ml tej
• ½ tasak vaníliaízű pudingpor
• 20 g kristálycukor
• 1 ek instant kávépor
• 100 g vaj
A díszítéshez:
• puszedlik
Elkészítési idő: 60 perc + hűtés
Elkészítése:
1.
Válasszuk szét a tojásokat. Keverjük habosra a sárgájákat a vaníliás
cukorral. A fehérjéket verjük keményre a kristálycukorral, majd
forgassuk össze a kétféle masszát. Szitáljuk bele a lisztet és a
kakaóport, aztán óvatosan keverjük össze az egészet.
2.
Simítsuk a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük 180 fokon 10
percig. Innen kivéve hagyjuk kihűlni, majd borítsuk ki a tepsiből.
Óvatosan húzzuk le róla a papírt, majd helyezzük vissza alá.
3. Fozzünk krémet a tejből, a pudingporból és a cukorból, keverjük bele a kávét, majd hagyjuk hűlni. Amikor már
langyos, csipkedjük bele a vajat. Kenjük a krémet a tésztalapra,
szorosan tekerjük fel azt a papír segítségével, majd óvatosan
csomagoljuk folpakba. Tegyük a hűtőbe 1 órára a tekercset, hogy
összeálljon. Tálalás előtt díszítsük puszedlikkel.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Whiskys-csokoládés sütemény
Mediterrán ízek
Íme a 7 legjobban gyógyító zöldség!
Gesztenyés marcipános kocka