Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. A szilvaszemeket megmossuk, tiszta konyharuhába hempergetve felitatjuk róluk a vizet, kettévágjuk és kimagozzuk. A tojásokat habosra verjük a cukorral, apránként beleszórjuk a lisztet, végül hozzákeverjük a tejet, a tejszínt és a sót.
2. Két 20-22 cm átmérőjű teflonserpenyőben felolvasztunk 1-1 kk. vajat/margarint. Üregükkel lefelé csillagformán kirakjuk a közepüket 20-20 felezett szilvaszemmel úgy, hogy szegélyükön 3-4 cm szabadon maradjon. Arányosan elosztva a szilva tetejére öntjük-csorgatjuk a masszát, és szelíd tűzön, meg-megrázogatva addig sütjük, amíg az alja aranysárgára sül és kissé felfújódik (7-8 perc).
3. Műanyag/teflon lapáttal elválasztjuk a serpenyő falától az omlett szegélyét, aztán méretével azonos nagyságú fedőt borítunk a tetejére, és határozott mozdulattal – azaz kettős forgatással – megfordítjuk. Visszacsúsztatjuk a fedőről a serpenyőbe az omlettet (így a sült oldala kerül felülre), és a másik oldalát is megsütjük (további 3-4 perc).
4. Az omletteket 2-3 percig hűlni hagyjuk (közben kissé összeesnek, nem baj, ez a természetük!), majd 2 lapos tálra csúsztatjuk és félbevágjuk (személyenként 1/2 omlettet számítunk). Megszórjuk fahéjas/vaníliás porcukorral, és citromfű-/mentabóbitákkal díszítve kínáljuk.
Tippek:Gyors vaníliamártást adhatunk hozzá: 2 dl tejfölt és 2 dl joghurtot összekeverünk 4-6 evőkanál mézzel és 2 tasak vaníliás cukorral, citromhéjcsíkokkal díszítjük.
Kategóriák:
|
|
Kőszeghy Anna írta 13 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 14 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk
Gesztenyés muffin rumos karamellmártással