Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók a felső laphoz :
10 db tojássárgája
30 dkg porcukor
5 ek. hideg víz
35 dkg liszt
1/2 sütőpor
A kézépső lap hozzávalói:
10 db tojásfehérje
30 dkg porcukor
20 dkg finomliszt
1 csg. sütőpor
10 dkg tortadara
Az alsó laphoz (vízes piskóta):
25 dkg porcukor
4 egész tojás
1 db citrom héja és leve
20 dkg liszt
4 ek forró víz
1 cs sütőpor
A krémhez:
7,5 dl tej
10 ek. rétesliszt
20 dkg porcukor
30 dkg Ráma margarin
1 db citrom leve
A tetejére:
15 dkg csokoládé
2 ek. étolaj
Továbbá:
31×37 cm-es nagyméretű gáztepsi
szilikonos sütőpapír
Elkészítése:
A z alsó lap:
A tojássárgákat a porcukorral,hideg vízzel habosra keverjük és hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet.
160 fokon,lassú tűznél megsütjük.
A középső lap:
A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük,hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tortadarát is.
180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A 3. lap:
A tojásfehérjéket a cukorral keményre felvertem,hozzáadtam a
tojássárgákat,a citrom reszelt héját és levét és a 4 ek forró vizet.
Jól kidolgoztam.
A lisztet a sütőporral összekevertem és a masszába óvatosan bele kevertem.
Egy 31×37 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleltem és a tésztamasszát bele öntöttem,elsimítottam.
180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütöttem.
A krém készítése:
A tejet a cukorral,liszttel csomómentesre kevertem és sűrűre felfőztem,majd kihűtöttem.
A margarinnal összekevertem és a citrom levével,jól kihabosítottam,hűtőbe tettem a tészta betöltéséig.
A 3. lap az alsó lap,ami egy vizes piskóta,fele krémet
rásimítottam,befesdtem a 2. lappal ,rákentem a 2. rész krémet és
befedtem az első lappal.
Az első,fedő lap hullámos,enyhén "göröngyös.
Csokoládémáz is elhagyható.
Úgy is szép,mutatós sütemény.
Csokoládémáz:
Mikróban az eltördelt csokoládét az olajjal felolvasztottam és simára kevertem,a süteményt bevontam.
Megjegyzés:
Ezt a receptet egy kedves ismerősömtől kaptam,nagyon megtetszett és megsütöttem.
Eredetileg a felső lapot ketté vágjuk és így nem kell hozzá a 3. lap.
Mivel gáztepsi méretre szólt a recept,abban is több méret van,az enyém
nagyon nagy méret,így a lapom vékony lett ahhoz,hogy elvágjam,a képen is
látható.
Emiatt sütöttem a 3. lapnak egy vízes piskótát .
Ha kisebb méretű tepsiben készül,akkor ketté vágható a tészta.
Így is nagyon szép és finom lett.
Köszönet a receptért Schwarzenberger Emese
|
|
Garáz József írta 3 órája a(z) Csirkepörkölt kagylótésztával. képhez:
Anna! Köszönöm a kérdésed. Nem nagyon jól bírom én sem...
Garáz József írta 4 órája a(z) Pirított lebbencs leves. képhez:
Anna! Igen finom volt. A lebbencset a géppel készítette...
Kőszeghy Anna írta 19 órája a(z) Csirkepörkölt kagylótésztával. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Ezt is nagyon...
Kőszeghy Anna írta 19 órája a(z) Pirított lebbencs leves. képhez:
Hmm! de jó ötletet adtál József! Finom lehetett!
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Paradicsom szósz sülthús sülthurka és főttburgonya. képhez:
József finom ebédetek volt! Mindent szeretek, ami a ...
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Karamell rétegen sült szilvás sütemény
Citrom- és kakaókrémes sütemény
Tejszínes,csokoládétorta Dennis László unokánk Keresztelőjére
Pudingos meggyes tejfölös sütemény