Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
50 dkg liszt
15 dkg Rama
8 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1 tojás
1 dkg szalalkáli
tej
A krémhez
5 dl tej
4 evőkanál kristálycukor
4 evőkanál liszt
35 dkg Rama
30 dkg porcukor
1 citrom
1 evőkanál kakaópor
10 dkg csokoládé
A tetejére
10 dkg tortabevonó csokoládé
1 evőkanál olaj
Elkészítés
A hozzávalókat annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy egy nyújtható, lágy tésztát kapjunk.
Három felé osztjuk, és közepes méretű tepsi formájára 1-1 lapot nyújtunk. Előmelegített sütőben kb.
180 fokon világosra sütjük.
A krémhez a lisztet először 1 dl tejjel simára keverjük, a többi tejet a
cukorral felforraljuk, hozzáöntjük a lisztes tejhez, és tovább főzve
besűrítjük.
Utána ezt a főzött krémet kihűtjük.
Addig a Ramát a porcukorral habosra kikeverjük, és a kihűlt krémhez hozzáadjuk.
Elfelezzük, és az egyik felébe egy citrom levét és reszelt héját
keverjük, a másik felébe pedig kakaóport ,és a csokoládét
felolvasztva,kihűtve hozzá adjuk.
Az első lapra rásimítjuk a kakaós
krémet, rátesszük a következő lapot. Arra a citromos krémet kenjük,
ráhelyezzük a harmadik, utolsó lapot.
Gőz fölött megolvasztjuk a tortabevonót, elvegyítjük az olajjal, és bevonjuk vele a süteményt.
Másfél adagban készítettem,nagy gáztepsi hátán sütöttem a lapokat,a krémet is másfél adagban készítettem.
|
|
Garáz József 8 órája új képet töltött fel:
Garáz József 8 órája új képet töltött fel:
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 3 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Anna Köszönöm szépen a nevükben .
Garáz József írta 3 napja a(z) vári pulykamell vegyes zöldségekkel képhez:
Nagyon finom étel készítettél.
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldség leves ABC tésztával, bakonyi...
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) vári pulykamell vegyes zöldségekkel képhez:
Óvári pulykamell vegyes zöldségekkel. ...
Kőszeghy Anna 6 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Karamell rétegen sült szilvás sütemény
Bécsi kocka
Tejszínes,csokoládétorta Dennis László unokánk Keresztelőjére
Pudingos meggyes tejfölös sütemény