Finomságok Konyhája: Illatos grillmártások

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Illatos grillmártások

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Hozzávalók 8 személyre: 1 nagy csokor vegyes zöldfűszer (menta, bazsalikom, kakukkfű, citromfű, zellerzöldje + néhány lestyán- és tárkonylevél), 1 csokor kapor, 2 csokor petrezselyem, 10-12 bazsalikomlevél, 1 nagy csokor snidling, 3+2 gerezd fokhagyma, 1 csokor újhagyma, 40 dkg kígyóuborka, 40 dkg natúr sajtkrém, 1+4 ek. olívaolaj, 1+1 ek. citromlé, só, bors, 4 dkg dió, 2 dl tejföl, 25+25 dkg sovány túró, 10 dkg paprikával töltött olívabogyó, 2 dl joghurt.
Elkészítése: A zölfűszereket leöblítjük, néhány levélkét félreteszünk, a többit felaprózzuk. A hagymát, fokhagymát és az uborkát megtisztítjuk. A hozzávalókból elkészítjük a mártásokat, és tálkákba szedve kínáljuk.
Az uborkás-kapros mártáshoz az uborkát apróra felkockázzuk vagy szálasra reszeljük. Elkeverünk a sajtkrémben 3 gerezd áttört fokhagymát, 1-1 evőkanál citromlét és olívaolajat, ízlés szerint sót, borsot, végül a kaprot, a durvára vágott diót és az uborkát. Tetejét dióval, kaporszálakkal díszítjük.
Az olívás-túrós mártáshoz a tejfölhöz adunk 25 deka túrót, a felkarikázott hagymát, 2 gerezd áttört fokhagymát, a petrezselyem felét, a bazsalikomot, a snidlinget, néhány szem kivételével az olívabogyókat,
ízlés szerint sót és borsot. Botmixerrel finom krémmé zúzzuk, tetejét a
félretett, félbevágott olívabogyókkal és néhány szál snidlinggel díszítjük.
A zöldfűszeres-joghurtos mártáshoz 25 deka túrót finom péppé turmixolunk a joghurttal, 4 evőkanál olajjal, 1 evőkanál citromlével, sóval, borssal, a maradék petrezselyemmel és a zöldfűszerekkel, tetejét tetszés szerinti fűszerlevélkékkel díszítjük.

Címkék: http://archiv.magyarszo.com/arhiva/2007/04/26/main.php?l=j3.htm

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Hű de finomak!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Vegyes gyümölcsleves, roston sült ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

József csodásan néz ki ez a finom reszelt alma!- és még ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almás lepény . {Saját termésű Éva almából} képhez:

Almas_lepeny__sajat_termesu_eva_almabol_2198672_1002_s

József gratulálok! Nagyon finom lepényt sütöttetek! Én is...

Garáz József 3 napja új képet töltött fel:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Piritott_tarhonya_leves-008_2198680_5173_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Almas_lepeny__sajat_termesu_eva_almabol_2198672_1002_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Kaposztashus_2198661_5277_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu