Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A tésztához:
10 dkg finomliszt
1/2 sütőpor
3 dkg étkezési keményítő
2 ek. kakaópor
6 db tojás
20 dkg porcukor
12,5 dkg vaj
1/4 kk. őrölt fahéj
1/2 citrom reszelt héja
A töltelékhez:
2-3 ek. baracklekvár
40 dkg gesztenyemassza
1/2 fiola rum
3 db tojássárgája
8 dkg cukor
2,5 dl habtejszín
A díszítéshez:
1,5 dl habtejszín
Elkészítése:
30×40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral .
Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel habosra keverjük 10 perc alatt.
A puha vajat,őrölt fahéjat,reszelt citrom héját hozzá keverjük,jól kiverjük.
A lisztet,keményítőt,kakaóport,sütőport elvegyítjük és lazán hozzá keverjük.
tepsibe tesszük és megsütjük 20 perc alatt.
A krémet elkészítjük.
A tojássárgákat porcukorral vízgőz felett krém sűrűségűre keverjük.
Gőzről levéve hozzá keverjük a gesztenyemasszát,rumaromát.
A tejszínt keményre verjük és a gesztenyés masszával egybe keverjük.
A tésztalapot sütőből kivéve baracklekvárral lekenjük.
A kihűlt tésztára kenjük a krém 2/3 részét.
4 lapra vágjuk a rövidebb oldalával párhuzamosan.
2-2 lapot egymásra fektetjük,le is nyomkodjuk könnyedén.
Majd mindkettő oldalát és tetejét is bevonjuk a maradék krémmel.
Villával megcifrázzuk.
A tejszínt kemény habbá verjük és díszítjük.
csokoládéforgáccsal is megszórtam.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Karamell rétegen sült szilvás sütemény
Bécsi kocka
Citromos linzer
Citrom- és kakaókrémes sütemény