Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 kg liszt
3 dkg élesztő
10 dkg porcukor
8 dkg olvasztott vaj
1 teáskanál só
9 dl tej.
2 ek. kakaópor + 1 ek. tej
A kalács lekenéséhez:
1 db tojássárgája
1/2 dl tej
1 tk. porcukor
A kalács locsolásához:
1/2 dl tej
1 vaníliás cukor
Elkészítése:
Az élesztőt kevés tejjel,cukorral felfuttatjuk.
A többi hozzávalóival jól kidolgozzuk.
Háromszorosára kelesztjük.
6 db-ba vágjuk.
2 db rudba a tejjjel összekevert kakaóport elkeverjük és a tésztába dolgozzuk.
2 db fehér,1 db barna rudat összefonunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük úgy,hogy a közepét egy sodrófa segítségével benyomjuk és oda tesszük a másik hármas fonatot.
Még fél órát kelesztjük.
Tojássárgájával lekenjük,1 teáskanál cukrot ,tejet kevertem bele.
Lassú tűznél sütjük.
A sütés vége felé,amikor már majdnem kész,akkor a 1/2 dl tejet
felmelegítjük,a vaníliás cukrot bele keverjük és a kalácsot
meglocsoljuk.
Ettől lesz a kalács szép foszlós.
(A tésztában NINCS tojás!)
Horváth Ilona szakácskönyvből sütöttem egy kis módosítással,mivel kakaóport is tettem bele.
Igen,9 dl tejjel készül,mert tejes kalács.
|
|
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...
Garáz József írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:
József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Karamell rétegen sült szilvás sütemény
Bécsi kocka
Citromos linzer
Citrom- és kakaókrémes sütemény