Finomságok Konyhája Blog: 2010. május

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2127 fő
  • Képek - 10333 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2454 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2127 fő
  • Képek - 10333 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2454 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2127 fő
  • Képek - 10333 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2454 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2127 fő
  • Képek - 10333 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2454 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2010. május

Csokoládétúrák

CSOKOLÁDÉ MÚZEUMI KIÁLLÍTÁS

Vendégeinket a látnivalók között elvezetjük az ízek világába is, többféle csokoládé, forró csokoládé, drazsé kóstolásával. Kétféle kirándulás közül választhat a látogató:

 

Praliné túra:

A túra az épület főbejáratánál, a csokoládé szökőkútnál kezdődik. Minden vendég felszúr saslikpálcikára egy marcipán, vagy csokoládé golyót, amit aztán a csokoládé szökőkútból bugyogó csokoládéba márt, és elfogyaszt.

Utolsó hozzászólás

Székely Márta üzente 8 éve

Köszönöm nagyon jó programnak tünik

Tovább 

 

 

network.hu

network.hu

Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogram az általános iskolák tanulói részére 2010. április 12-június 12 között.

 

Publikálva: márc 1

Az egészséges táplálkozás, az energiaegyensúly (táplálkozás és testmozgás egyensúlya) megtartása illetve visszaállítása érdekében kötelessége minden FMCG szektorban tevékenykedő, piaci befolyással rendelkező vállalatnak, hogy olyan, az egészséget szolgáló magatartásmintákat tárjon a gyermekek elé, melyek eredményesen befolyásolják többek között a túlzott energia bevitelt.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Julika nektek Tagoknak írta a hasznos információkat..akik ebbe a klubba vannak, bizony a fel tett anyagokra jobban koncentráljanak, sok munka van mögötte!! Nagyobb aktivitást kérünk! Hajni és Julika!!

Tovább 

 
Bizonyítványosztás a Csokoládé Múzeumban

Publikálva: máj 22

Időpont: 2010. június 19. szombat, 10.00 és 14.00 óra

Jutalmazza meg gyermekét jó bizonyítványáért!

Csokoládé szökőkútból illatozó csokoládéba marcipángolyót mártani, krémes forró csokit ízlelgetni, s közben évtizedes csokoládédobozokat csodálni, szívet melengető, édes érzés.

A Csokoládé Múzeumban bárki átélheti ennek varázsát, hiszen a másfél órás Praliné túra során a nézelődés mellett meg is lehet kóstolni a történelmi receptek alapján elkészített csokifajtákat, sőt, minden látogató elkészíti a saját csokoládéját, süteménykehelybe, fűszerekkel – többek között színes cukorral, kókusszal, mandulával – díszítve, díszdobozba helyezve, amit hazavihet emlékbe.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Köszönöm Julika.....

Tovább 

A kakaó a mályvavirágúak (Malvales) rendjében a kakaóformák (Byttnerioideae) alcsaládjának legismertebb nemzetsége, a legkedveltebb élvezeti növények egyike. A csokoládé alapanyaga.


  • network.hu

 

Származása, élőhelye

Dél-Amerika esőerdőiből, főként az Amazonas és Orinoco vízrendszerének ártereiről származik. A gyengén savanyú (pH 4-7,5) talajokat kedveli.

Megjelenése, felépítése 

A természetben több faj fája akár 15 m magasra is felcseperedhet, de az ültetvényeken a kakaófa (Theobroma cacao) nem nő 3 m-nél magasabbra.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Ezt mindenkinek ajánlom, elolvasni! Hajni

Tovább 

Mesterkedések

A kakaóbabból két fontos köztitermék - kakaómassza és kakaóvaj - és két fontos végtermék - kakaópor és csokoládé - készül.

A csokoládéiparnak adott mennyiségû kakaóvajra van szüksége, emiatt azonban több kakaóport termelnek, mint amennyire igény van. Ezért a kakaóvaj sokkal drágább, mint a kakaópor. Így aztán a vegyészek olcsóbb zsiradékokat keresnek, ami egyáltalán nem könnyû a kakaóvaj egyedülálló tulajdonságai, különösen a keménysége és az olvadási sajátságai miatt.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Így van.....

Tovább 

A kakaófától a kakaómasszáig

Az ültetvényeken elsôsorban kétfajta fát termesztenek, a Criollót és a Forasterót. A ritkább, alacsony hozamú Criollo kakaója finomabb a Forasteróénál. A fák egész évben virágzanak és teremnek. A kb. 20 cm hosszú termésekben 40-60 mag (kakaóbab) van pépes terméshúsba ágyazva. A friss kakaóbab élvezhetetlen: a kakaó jellegzetes íze fermentálás, szárítás és pörkölés után jelenik meg.

A feldolgozás során a kakaóbabon kívül a pépes terméshús is szerephez jut.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Köszönöm, Julika!

Tovább 

Istenek eledele

Néhány növényi mag különös karriert fut be. A szentjánoskenyérfa-magok például annyira egyformák, hogy évszázadokon át ezekkel mérték a drágaköveket. A Theobroma cacao magját Amerika ôslakói, elsôsorban az azték és maja indiánok tartották nagy becsben:  "Mexikóban, a XVI. század elején, a kakaóbab volt a pénzgazdálkodás alapja. Ezt követôen még hosszú ideig pénzként használták egész Közép-Amerikában és Dél-Amerika északi részének nedves trópusi esôerdô-területein, ahol a 10-15 méteres örökzöld növény ôshonos.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Bizony, sokan tán nem is tudják.....

Tovább 

Mi a csokoládé?

Amerikában az aztékok már jóval az Európai hódítók elott is itták a csokoládét. 1519-ben, amikor a spanyolok a mai Mexikó területére érkeztek, Montezuma sokoatl-lal kínálta Cortést. A fűszeres ital alapanyagai kakaó, víz, fahéj, ánizs, chili és kukoricaliszt volt. Az 1500-as években Spanyolországnak kakaóbehozatali monopóliuma volt.
Az ital receptjét titkosan kezelték, cukorral, fahéjjal, szerecsendióval illetve vaníliával ízesítve fogyasztották.

Tovább 

A bolt

2003-ban nyílt meg Pásztón a Fő út 81. szám alatt üzletünk. Saját készítésű, termékdíjas fagylaltkülönlegességekkel és széles süteményválasztékkal várjuk kedves vásárlóinkat.

Csibe 
Cukrászda

Csibe 
Cukrászda Csibe 
Cukrászda Csibe
 Cukrászda

Csibe
 Cukrászda

 

Ez történt a közösségben:

burger eva írta 15 órája a(z) Szerelmes levél képhez:

Szerelmes_level_2082088_2712_s

Nagyon finom !!!!! Jó étvágyat hozzá.

Kőszeghy Anna írta 15 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: "Reszelt" leves,...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Szerelmes_level_2082088_2712_s

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Fott_kukorica_2081994_6354_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Sóskaszósz, tükörtojás, libazsíros tört krumpli

Fejér Gizella írta 3 napja a(z) Kész a sült kasca képhez:

Kesz_a_sult_kasca_2081704_7001_s

Azt hiszem megáért beszél a rucasült ....

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tarhonya leves, mákos metélt sárgabarack ...

Garáz József írta 4 napja a(z) Ebbe készítettük ma a kacsát. képhez:

Ebbe_keszitettuk_ma_a_kacsat_2081703_7545_s

Anna! Nem Mosogatószerrel lehet ,nem úgy mint a sima ...

burger eva írta 5 napja a(z) Kész a sült kasca képhez:

Kesz_a_sult_kasca_2081704_7001_s

Ez igen !Finom lehetett.

burger eva írta 5 napja a(z) Ebbe készítettük ma a kacsát. képhez:

Ebbe_keszitettuk_ma_a_kacsat_2081703_7545_s

Nagyon vagány......Nem nehéz takarítani?

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu