Finomságok Konyhája Blog: 2010. május

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13006 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13006 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13006 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13006 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2010. május

Csokoládétúrák

CSOKOLÁDÉ MÚZEUMI KIÁLLÍTÁS

Vendégeinket a látnivalók között elvezetjük az ízek világába is, többféle csokoládé, forró csokoládé, drazsé kóstolásával. Kétféle kirándulás közül választhat a látogató:

 

Praliné túra:

A túra az épület főbejáratánál, a csokoládé szökőkútnál kezdődik. Minden vendég felszúr saslikpálcikára egy marcipán, vagy csokoládé golyót, amit aztán a csokoládé szökőkútból bugyogó csokoládéba márt, és elfogyaszt.

Utolsó hozzászólás

Székely Márta üzente 15 éve

Köszönöm nagyon jó programnak tünik

Tovább 

 

 

network.hu

network.hu

Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogram az általános iskolák tanulói részére 2010. április 12-június 12 között.

 

Publikálva: márc 1

Az egészséges táplálkozás, az energiaegyensúly (táplálkozás és testmozgás egyensúlya) megtartása illetve visszaállítása érdekében kötelessége minden FMCG szektorban tevékenykedő, piaci befolyással rendelkező vállalatnak, hogy olyan, az egészséget szolgáló magatartásmintákat tárjon a gyermekek elé, melyek eredményesen befolyásolják többek között a túlzott energia bevitelt.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Julika nektek Tagoknak írta a hasznos információkat..akik ebbe a klubba vannak, bizony a fel tett anyagokra jobban koncentráljanak, sok munka van mögötte!! Nagyobb aktivitást kérünk! Hajni és Julika!!

Tovább 

 
Bizonyítványosztás a Csokoládé Múzeumban

Publikálva: máj 22

Időpont: 2010. június 19. szombat, 10.00 és 14.00 óra

Jutalmazza meg gyermekét jó bizonyítványáért!

Csokoládé szökőkútból illatozó csokoládéba marcipángolyót mártani, krémes forró csokit ízlelgetni, s közben évtizedes csokoládédobozokat csodálni, szívet melengető, édes érzés.

A Csokoládé Múzeumban bárki átélheti ennek varázsát, hiszen a másfél órás Praliné túra során a nézelődés mellett meg is lehet kóstolni a történelmi receptek alapján elkészített csokifajtákat, sőt, minden látogató elkészíti a saját csokoládéját, süteménykehelybe, fűszerekkel – többek között színes cukorral, kókusszal, mandulával – díszítve, díszdobozba helyezve, amit hazavihet emlékbe.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Köszönöm Julika.....

Tovább 

A kakaó a mályvavirágúak (Malvales) rendjében a kakaóformák (Byttnerioideae) alcsaládjának legismertebb nemzetsége, a legkedveltebb élvezeti növények egyike. A csokoládé alapanyaga.


  • network.hu

 

Származása, élőhelye

Dél-Amerika esőerdőiből, főként az Amazonas és Orinoco vízrendszerének ártereiről származik. A gyengén savanyú (pH 4-7,5) talajokat kedveli.

Megjelenése, felépítése 

A természetben több faj fája akár 15 m magasra is felcseperedhet, de az ültetvényeken a kakaófa (Theobroma cacao) nem nő 3 m-nél magasabbra.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Ezt mindenkinek ajánlom, elolvasni! Hajni

Tovább 

Mesterkedések

A kakaóbabból két fontos köztitermék - kakaómassza és kakaóvaj - és két fontos végtermék - kakaópor és csokoládé - készül.

A csokoládéiparnak adott mennyiségû kakaóvajra van szüksége, emiatt azonban több kakaóport termelnek, mint amennyire igény van. Ezért a kakaóvaj sokkal drágább, mint a kakaópor. Így aztán a vegyészek olcsóbb zsiradékokat keresnek, ami egyáltalán nem könnyû a kakaóvaj egyedülálló tulajdonságai, különösen a keménysége és az olvadási sajátságai miatt.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Így van.....

Tovább 

A kakaófától a kakaómasszáig

Az ültetvényeken elsôsorban kétfajta fát termesztenek, a Criollót és a Forasterót. A ritkább, alacsony hozamú Criollo kakaója finomabb a Forasteróénál. A fák egész évben virágzanak és teremnek. A kb. 20 cm hosszú termésekben 40-60 mag (kakaóbab) van pépes terméshúsba ágyazva. A friss kakaóbab élvezhetetlen: a kakaó jellegzetes íze fermentálás, szárítás és pörkölés után jelenik meg.

A feldolgozás során a kakaóbabon kívül a pépes terméshús is szerephez jut.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Köszönöm, Julika!

Tovább 

Istenek eledele

Néhány növényi mag különös karriert fut be. A szentjánoskenyérfa-magok például annyira egyformák, hogy évszázadokon át ezekkel mérték a drágaköveket. A Theobroma cacao magját Amerika ôslakói, elsôsorban az azték és maja indiánok tartották nagy becsben:  "Mexikóban, a XVI. század elején, a kakaóbab volt a pénzgazdálkodás alapja. Ezt követôen még hosszú ideig pénzként használták egész Közép-Amerikában és Dél-Amerika északi részének nedves trópusi esôerdô-területein, ahol a 10-15 méteres örökzöld növény ôshonos.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Bizony, sokan tán nem is tudják.....

Tovább 

Mi a csokoládé?

Amerikában az aztékok már jóval az Európai hódítók elott is itták a csokoládét. 1519-ben, amikor a spanyolok a mai Mexikó területére érkeztek, Montezuma sokoatl-lal kínálta Cortést. A fűszeres ital alapanyagai kakaó, víz, fahéj, ánizs, chili és kukoricaliszt volt. Az 1500-as években Spanyolországnak kakaóbehozatali monopóliuma volt.
Az ital receptjét titkosan kezelték, cukorral, fahéjjal, szerecsendióval illetve vaníliával ízesítve fogyasztották.

Tovább 

A bolt

2003-ban nyílt meg Pásztón a Fő út 81. szám alatt üzletünk. Saját készítésű, termékdíjas fagylaltkülönlegességekkel és széles süteményválasztékkal várjuk kedves vásárlóinkat.

Csibe 
Cukrászda

Csibe 
Cukrászda Csibe 
Cukrászda Csibe
 Cukrászda

Csibe
 Cukrászda

 

Ez történt a közösségben:

Garáz József 17 órája új képet töltött fel:

Piritott_tarhonya_leves-008_2198680_5173_s

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Almas_lepeny__sajat_termesu_eva_almabol_2198672_1002_s

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Kaposztashus_2198661_5277_s

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...

Kőszeghy Anna 5 napja új képet töltött fel:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Pulyka nyak burgonyával. képhez:

Pulyka_nyak_burgonyaval_2198621_9908_s

József kedvemre való-finom ételt hoztál! Gratulálok!- ...

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Pulyka_nyak_burgonyaval_2198621_9908_s

Garáz József írta 6 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

Kedves Anna4 sajnos nem igazán mondható az hogy jól ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: tejfölös karalábé leves, fokhagymás...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu