Finomságok Konyhája Blog: 2010. május

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2010. május

Csokoládétúrák

CSOKOLÁDÉ MÚZEUMI KIÁLLÍTÁS

Vendégeinket a látnivalók között elvezetjük az ízek világába is, többféle csokoládé, forró csokoládé, drazsé kóstolásával. Kétféle kirándulás közül választhat a látogató:

 

Praliné túra:

A túra az épület főbejáratánál, a csokoládé szökőkútnál kezdődik. Minden vendég felszúr saslikpálcikára egy marcipán, vagy csokoládé golyót, amit aztán a csokoládé szökőkútból bugyogó csokoládéba márt, és elfogyaszt.

Utolsó hozzászólás

Székely Márta üzente 14 éve

Köszönöm nagyon jó programnak tünik

Tovább 

 

 

network.hu

network.hu

Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogram az általános iskolák tanulói részére 2010. április 12-június 12 között.

 

Publikálva: márc 1

Az egészséges táplálkozás, az energiaegyensúly (táplálkozás és testmozgás egyensúlya) megtartása illetve visszaállítása érdekében kötelessége minden FMCG szektorban tevékenykedő, piaci befolyással rendelkező vállalatnak, hogy olyan, az egészséget szolgáló magatartásmintákat tárjon a gyermekek elé, melyek eredményesen befolyásolják többek között a túlzott energia bevitelt.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Julika nektek Tagoknak írta a hasznos információkat..akik ebbe a klubba vannak, bizony a fel tett anyagokra jobban koncentráljanak, sok munka van mögötte!! Nagyobb aktivitást kérünk! Hajni és Julika!!

Tovább 

 
Bizonyítványosztás a Csokoládé Múzeumban

Publikálva: máj 22

Időpont: 2010. június 19. szombat, 10.00 és 14.00 óra

Jutalmazza meg gyermekét jó bizonyítványáért!

Csokoládé szökőkútból illatozó csokoládéba marcipángolyót mártani, krémes forró csokit ízlelgetni, s közben évtizedes csokoládédobozokat csodálni, szívet melengető, édes érzés.

A Csokoládé Múzeumban bárki átélheti ennek varázsát, hiszen a másfél órás Praliné túra során a nézelődés mellett meg is lehet kóstolni a történelmi receptek alapján elkészített csokifajtákat, sőt, minden látogató elkészíti a saját csokoládéját, süteménykehelybe, fűszerekkel – többek között színes cukorral, kókusszal, mandulával – díszítve, díszdobozba helyezve, amit hazavihet emlékbe.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Köszönöm Julika.....

Tovább 

A kakaó a mályvavirágúak (Malvales) rendjében a kakaóformák (Byttnerioideae) alcsaládjának legismertebb nemzetsége, a legkedveltebb élvezeti növények egyike. A csokoládé alapanyaga.


  • network.hu

 

Származása, élőhelye

Dél-Amerika esőerdőiből, főként az Amazonas és Orinoco vízrendszerének ártereiről származik. A gyengén savanyú (pH 4-7,5) talajokat kedveli.

Megjelenése, felépítése 

A természetben több faj fája akár 15 m magasra is felcseperedhet, de az ültetvényeken a kakaófa (Theobroma cacao) nem nő 3 m-nél magasabbra.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ezt mindenkinek ajánlom, elolvasni! Hajni

Tovább 

Mesterkedések

A kakaóbabból két fontos köztitermék - kakaómassza és kakaóvaj - és két fontos végtermék - kakaópor és csokoládé - készül.

A csokoládéiparnak adott mennyiségû kakaóvajra van szüksége, emiatt azonban több kakaóport termelnek, mint amennyire igény van. Ezért a kakaóvaj sokkal drágább, mint a kakaópor. Így aztán a vegyészek olcsóbb zsiradékokat keresnek, ami egyáltalán nem könnyû a kakaóvaj egyedülálló tulajdonságai, különösen a keménysége és az olvadási sajátságai miatt.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Így van.....

Tovább 

A kakaófától a kakaómasszáig

Az ültetvényeken elsôsorban kétfajta fát termesztenek, a Criollót és a Forasterót. A ritkább, alacsony hozamú Criollo kakaója finomabb a Forasteróénál. A fák egész évben virágzanak és teremnek. A kb. 20 cm hosszú termésekben 40-60 mag (kakaóbab) van pépes terméshúsba ágyazva. A friss kakaóbab élvezhetetlen: a kakaó jellegzetes íze fermentálás, szárítás és pörkölés után jelenik meg.

A feldolgozás során a kakaóbabon kívül a pépes terméshús is szerephez jut.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Köszönöm, Julika!

Tovább 

Istenek eledele

Néhány növényi mag különös karriert fut be. A szentjánoskenyérfa-magok például annyira egyformák, hogy évszázadokon át ezekkel mérték a drágaköveket. A Theobroma cacao magját Amerika ôslakói, elsôsorban az azték és maja indiánok tartották nagy becsben:  "Mexikóban, a XVI. század elején, a kakaóbab volt a pénzgazdálkodás alapja. Ezt követôen még hosszú ideig pénzként használták egész Közép-Amerikában és Dél-Amerika északi részének nedves trópusi esôerdô-területein, ahol a 10-15 méteres örökzöld növény ôshonos.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Bizony, sokan tán nem is tudják.....

Tovább 

Mi a csokoládé?

Amerikában az aztékok már jóval az Európai hódítók elott is itták a csokoládét. 1519-ben, amikor a spanyolok a mai Mexikó területére érkeztek, Montezuma sokoatl-lal kínálta Cortést. A fűszeres ital alapanyagai kakaó, víz, fahéj, ánizs, chili és kukoricaliszt volt. Az 1500-as években Spanyolországnak kakaóbehozatali monopóliuma volt.
Az ital receptjét titkosan kezelték, cukorral, fahéjjal, szerecsendióval illetve vaníliával ízesítve fogyasztották.

Tovább 

A bolt

2003-ban nyílt meg Pásztón a Fő út 81. szám alatt üzletünk. Saját készítésű, termékdíjas fagylaltkülönlegességekkel és széles süteményválasztékkal várjuk kedves vásárlóinkat.

Csibe 
Cukrászda

Csibe 
Cukrászda Csibe 
Cukrászda Csibe
 Cukrászda

Csibe
 Cukrászda

 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu