Finomságok Konyhája Blog: 2013. szeptember

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2013. szeptember

 TOZWqptNzEJyvPmqI

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

UZglRe http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Válasszatok kedvetekre,amelyeket még nem ismertétek,próbáljátok ki!

 

 Borkrémes-szőlős palacsintakendő

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly
Hozzávalók 8 darabhoz/4 személyre:
  • 400 g fehér és piros csemegeszőlő vegyesen
  • 4 ek. brandy
  • A palacsintához:
  • 150 g finomliszt
  • 1 csipet só
  • 2,5 dl tej
  • 2 tojás
  • buborékos ásványvíz vagy szódavíz
  • 2 ek. rum
  • 2 ek. olaj
  • A krémhez és a mártáshoz:
  • 5+1+1 dl muskotályos fehérbor
  • 1/2 biocitrom héja
  • 5-6 szegfűszeg
  • kisujjnyi fahéjrúd
  • 6 tojás
  • 80+60 g porcukor + a szóráshoz
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 80 g kristálycukor
  • 1 púpozott ek. étkezési keményítő
  • 1 ek.

Tovább 

 Szilvás rózsatorta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Fotó: Elendel Szilvás rózsatorta Hozzávalók 12 szelethez:
  • 400 g finomliszt
  • 1 tasak instant élesztő
  • 100 g+1 ek. kristálycukor
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 biocitrom vagy -narancs reszelt héja
  • 75 g vaj/margarin + a formához
  • 2 dl langyos tej
  • 1 tojás
  • A töltelékhez:
  • 400 g szilva
  • 50 g zsemlemorzsa vagy amaretti (mandulás/mogyorós csók)
  • 1/2+1/2 kk. őrölt fahéj

1.

Tovább 

 Nagy László szép verse...

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Nagy László: Dióverés

Elsuhogott az a füttyös
sárgarigó délre.
Sárgul az árva diófa
zöld terebélye.

Levelek lengnek, akár a
színarany rigó-szárnyak,
elszállnak ők is a szélben
puszta határnak.

Áll a diófa, és érett
kincsei válnak tőle:
szellő ha bántja az ágat,
buknak a földre.

Szaporább kopogás, csörgés
támad, ha jön az ember,
s bottal az ágak bogára
boldogan ráver.

Földre, fejekre, kosárba
kopog a dió-zápor,
burkos dióra a gyermek
kővel kopácsol.

Már, mintha álmodnék, hallom
zaját a jó örömnek,
darálók forognak, diós
mozsarak döngnek.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Erzsike a szép verset.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Puncsos keksz házilag

11 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Jó hozzá az olcsóbb kakaó is,nem a méreg drága Holland kakaópor.

 Zebrakocka (sütés nélkül)

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 11 éve

Ez nagyon jol nez ki meg fogom csinalni. koszonom a tippet Szep vidam napot kivanok! Erzsike


Nők Lapja Cafe – Tánya – 2013. 09. 07.
Tudod mi a görcs? És gyűszűtészta? Hagyományos és rég elfeledett levesbetétek nyomában jártunk.Hirdetés

Hagyjanak már minket a puccos francia krutonnal, meg a parmezánchipsszel... Oké, hogy finomak, de azért lássuk be, hogy a pirított leves rokfortos krutonnal kicsit túlzás lenne.

Utolsó hozzászólás

Sályi Tiborné Erzsike üzente 11 éve

Nagyon szeretem készíteni a levesbetétet.!

Tovább 

 Szilvás gombóc

11 éve | [Törölt felhasználó] | 8 hozzászólás

Hozzávalók

1 kg főtt krumpli
30 dkg liszt
1 teáskanál zsír vagy 1 evőkanál étolaj
ízlés szerint só
25 db szilva magozva
1 evőkanál cukor
1 kiskanál fahéj
olaj és zsemlemorzsa a meghempergetéshez

network.hu

 Elkészítése:

1. A krumplit sós vízben megfőzzük, melegen összetörjük, hozzátesszük a zsírt majd a lisztet. (A lisztet fokozatosan adagoljuk hozzá, mert függ a krumpli "milyenségétől"!) Rugalmas tésztát gyúrunk, hogy könnyedén kisodorjuk. Vigyázzunk, ne legyen túl kemény, mert élvezhetetlenné válik a gombócunk!

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen Marcsi.

Tovább 

 Sajtgaluska leves

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók

4 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 kis fej zeller
3 húsleveskocka
40 dkg zöldbab (lehet más zöldségféle is)
A galuskához:
2 db tojás
6 evőkanál búzadara

network.hu

4 db natúr medvesajt
Elkészítés :

A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, vízbe tesszük, puhulásig főzzük. Közben elkészítjük a galuskát. A tojásokat felverjük, villával belenyomkodjuk a sajtot, és addig kevergetjük, amíg teljesen összeolvad.

Tovább 

 Rakott kelkáposzta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

 

network.hu

 

 Rakott kelkáposzta

70 dkg csirkemell
30 dkg rizs
1 kg kelkáposzta
1 sárga paprika
1 db paradicsom


1 csokor petrezselyemzöld

450 gr tejföl

piros paprika
őrölt bors
delikát
olaj
2 db tojás
1 fej vöröshagyma
folyékony Rama

Elkészítés:

A csirkemellfilét ledaráltam,vöröshagymát apróra vágtam,olajon megdinszteltem,paprikát szórtam rá,kevés vizet öntöttem rá,rátettem a húst,fűszereket,a kicsumázott paprikát,paradicsomot és megsütöttem,mint a pörköltet.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen.
Mi is nagyon szeretjük.
Szép napot kívánok:Edit.

Tovább 

network.hu

Karamell rétegen sült szilvás sütemény

Hozzávalók:

30 dkg liszt
20 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 dl olaj
4 dl tej
30 dkg magozott,felezett szilva

A tepsi szórásához :
5 dkg fahéjas kristály cukor

Elkészítése:

A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük.
A lisztet a sütőporral elvegyítjük.
Hozzáadjuk a habosra kevert masszához az olajat,tejet,reszelt citromhéjat,tovább keverjük,majd hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet is.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen,nagyon finom süti.

Tovább 

 Szőlős-fahéjas tiramisù

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Ha igaz, hogy a szőlő csaknem egyidős az emberiséggel, nem csoda, hogy
a nyárvégi-koraőszi csemegeszőlő láttán valami finomságra szottyan kedvünk.
Mint ez az egyszerűen elkészíthető, muskotályszőlővel illatozó már-már
klasszikus olasz desszert.


Fotó: Hemző Károly Szőlős-fahéjas
tiramisù Hozzávalók 16 kockához:
  • 600 g nagy szemű, fehér és piros muskotályszőlő vegyesen
  • 100 g dió
  • 4 tojássárgája
  • 100+100 g porcukor
  • 2 tasak (20 g) vaníliás cukor
  • 1 csapott kk.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu