Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
|
|
1.
Nagy László: Dióverés
Elsuhogott az a füttyös
sárgarigó délre.
Sárgul az árva diófa
zöld terebélye.
Levelek lengnek, akár a
színarany rigó-szárnyak,
elszállnak ők is a szélben
puszta határnak.
Áll a diófa, és érett
kincsei válnak tőle:
szellő ha bántja az ágat,
buknak a földre.
Szaporább kopogás, csörgés
támad, ha jön az ember,
s bottal az ágak bogára
boldogan ráver.
Földre, fejekre, kosárba
kopog a dió-zápor,
burkos dióra a gyermek
kővel kopácsol.
Már, mintha álmodnék, hallom
zaját a jó örömnek,
darálók forognak, diós
mozsarak döngnek.
Hagyjanak már minket a puccos francia krutonnal, meg a parmezánchipsszel... Oké, hogy finomak, de azért lássuk be, hogy a pirított leves rokfortos krutonnal kicsit túlzás lenne.
1 kg főtt krumpli
30 dkg liszt
1 teáskanál zsír vagy 1 evőkanál étolaj
ízlés szerint só
25 db szilva magozva
1 evőkanál cukor
1 kiskanál fahéj
olaj és zsemlemorzsa a meghempergetéshez
Elkészítése:
1. A krumplit sós vízben megfőzzük, melegen összetörjük, hozzátesszük a zsírt majd a lisztet. (A lisztet fokozatosan adagoljuk hozzá, mert függ a krumpli "milyenségétől"!) Rugalmas tésztát gyúrunk, hogy könnyedén kisodorjuk. Vigyázzunk, ne legyen túl kemény, mert élvezhetetlenné válik a gombócunk!
4 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 kis fej zeller
3 húsleveskocka
40 dkg zöldbab (lehet más zöldségféle is)
A galuskához:
2 db tojás
6 evőkanál búzadara
A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, vízbe tesszük, puhulásig főzzük. Közben elkészítjük a galuskát. A tojásokat felverjük, villával belenyomkodjuk a sajtot, és addig kevergetjük, amíg teljesen összeolvad.
Rakott kelkáposzta
70 dkg csirkemell
30 dkg rizs
1 kg kelkáposzta
1 sárga paprika
1 db paradicsom
1 csokor petrezselyemzöld
450 gr tejföl
só
piros paprika
őrölt bors
delikát
olaj
2 db tojás
1 fej vöröshagyma
folyékony Rama
Elkészítés:
A csirkemellfilét ledaráltam,vöröshagymát apróra vágtam,olajon
megdinszteltem,paprikát szórtam rá,kevés vizet öntöttem rá,rátettem a
húst,fűszereket,a kicsumázott paprikát,paradicsomot és megsütöttem,mint a
pörköltet.
Karamell rétegen sült szilvás sütemény
Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 dl olaj
4 dl tej
30 dkg magozott,felezett szilva
A tepsi szórásához :
5 dkg fahéjas kristály cukor
Elkészítése:
A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük.
A lisztet a sütőporral elvegyítjük.
Hozzáadjuk a habosra kevert masszához az olajat,tejet,reszelt
citromhéjat,tovább keverjük,majd hozzá keverjük a sütőporral elkevert
lisztet is.
Ha igaz, hogy a szőlő csaknem egyidős az emberiséggel, nem csoda, hogy
a nyárvégi-koraőszi csemegeszőlő láttán valami finomságra szottyan kedvünk.
Mint ez az egyszerűen elkészíthető, muskotályszőlővel illatozó már-már
klasszikus olasz desszert.
szanto hajnalka írta 11 órája a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Koszonom Annacskam a szep szavakat!Probalkozom ...
burger eva 15 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Szia Hajnikám! Nézegettem a sütis galériádat, és a benne ...
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 4 napja a(z) Barbe szószos csírkemel körettel. képhez:
Anna! Köszönöm szépen. Az unokám keze munkája is...
Kőszeghy Anna írta 5 napja itt:
Szia Marcsikám! Hogy vagytok? Remélem, hogy jól! !! Régen jöttél a klubba! Várunk! Puszi.
szanto hajnalka írta 6 napja a(z) Pisztáciás piskótatekercs képhez:
Koszonom Annacskam!Jol vagyok!most kicsit tobb idom ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás