Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ha igaz, hogy a szőlő csaknem egyidős az emberiséggel, nem csoda, hogy
a nyárvégi-koraőszi csemegeszőlő láttán valami finomságra szottyan kedvünk.
Mint ez az egyszerűen elkészíthető, muskotályszőlővel illatozó már-már
klasszikus olasz desszert.
1. A kétféle szőlőt megmossuk, leszemezzük, a nagyobb szemeket félbe-negyedbe vágjuk, késheggyel kiemeljük belőlük a magokat. 24-28 fehér és 16-18 piros, felezett szőlőszemet félreteszünk a díszítéshez.
2. 4 fél diót ugyancsak félreteszünk, a többit darabosra vágjuk, majd serpenyőbe szórjuk, és zsiradék nélkül, mérsékelt tűzön világosdrappra pirítjuk. Azonnal lapostányérra csúsztatjuk (a forró serpenyőben továbbpirul és megég!), hagyjuk kihűlni.
2. A tojássárgákat keverőtálba csúsztatjuk, hozzáadunk 100 g porcukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat, habosra keverjük. Egy másik tálban a maradék 100 g porcukorral habosra keverjük a mascarponét, majd kanalanként beledolgozzuk a tojáskrémet. A habfixálóval kemény habbá verjük a jól behűtött tejszínt, és lazán-óvatosan a krémhez keverjük (egy kicsit híg lesz, nem baj!).
3. A feketekávét mélytányérba öntjük, elkeverjük a brandyvel, aztán egyenként, gyors mozdulatokkal beleforgatjuk a babapiskóták felét, és szorosan egymás mellé helyezve-nyomkodva egy kb. 20x20 cm-es, 7-8 cm magas, porcelán- vagy üvegtál aljára fektetjük.
4. Megkenjük a krém felével, sűrűn, egyenletesen megszórjuk a szőlővel és a dióval, majd a kávéba forgatott maradék babapiskóta és a maradék krém következik. Tetejét változatosan kirakjuk a félretett, felezett fehér és piros szőlőszemekkel, valamint a diógerezdekkel.
5. Lazán, de gondosan letakarjuk alufóliával, és legalább 3-4 órára a hűtőszekrénybe tesszük (még jobb, ha fogyasztás előtt 1 nappal készítjük el). Tálalásig hidegen tartjuk, és csak az asztalánál, 5x5 cm-es kockákra vagy tetszés szerint alakzatokra vágva kínáljuk. Könnyű, egyszerű, finom, biztos siker!
Fontos:A tojásokat és a mascarponét tanácsos felhasználás előtt 1 órával kivenni a hűtőből, hogy megközelítőleg azonos hőmérsékletűek legyenek, mert ha az egyik hidegebb, mint a másik, a krém összeugrik, menthetetlenül „grízes” állagú lesz. Ezért még nem kell ugyan kidobnunk, de oda a szépsége.
Változatok:
− Babapiskóta helyett készíthetjük (készen vásárolt) szorosan egymás mellé fektetett, puha piskóta- vagy mézeslapokból is.
− Brandy helyett használhatunk rumot, de ha gyerek is kap belőle, az
alkoholt elhagyjuk, és rumaromával vagy 1 felhasított vaníliarúdból
kinyerhető péppel illatosítjuk.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja itt:
Marcsikám hiányollak! Remélem jól vagy! Vigyázz magadra! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Ez az étel is egyszerű, hétköznapi, de mi nagyon ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
József köszönöm a hozzászólást! Mindig örülök,...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mai reggelink képhez:
József nagyon ügyes unokátok van! Dicséret neki.
Garáz József írta 1 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Anna Ezért is jó hogy még itt vagyunk egypáran, Mert...
Garáz József írta 1 napja a(z) Mai reggelink képhez:
Anna! Ez is finom. Nellike már ezt el szokta készíteni. Egy...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mai reggelink képhez:
Megkívántuk a tojásrántottát, amit ropogósra sütött Girlinger ...
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Örülök, hogy...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk
Gesztenyés muffin rumos karamellmártással