Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Vaníliás kuglóf Tokajiban érlelt almaraguval
Hozzávalók: (10 személyre)
40 dkg liszt
25 dkg cukor
50 dkg alma
5 tojás
½ dl tej
2 dl olaj
1 cs. vaníliás cukor
2 dl langyos víz
1 cs. sütőpor
Elkészítés:
A tojássárgákat a cukorral, a vízzel, a tejjel és az olajjal botmixerrel turmixszoljuk, majd a sütőporral összekevert lisztet hozzáadjuk. A tojásokat kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tésztába, majd kivajazott, lisztes kuglófformába öntjük a tésztát. 180 °C előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt (tűpróbáig) készre sütjük.
Almaragu
Hozzávalók: (10 személyre)
60 dkg alma
2 dl 5 puttonyos Tokaji aszú
1 kk. fahéj
1 ek. olaj
1 ek. cukor
Elkészítés:
Az almát héjától, belsejétől megtisztítjuk és kockákra vágjuk. Egy tálba rajuk, meghintjük fahéjjal és felöntjük az aszúval. 4 órán keresztül hűtőben érleljük. Egy serpenyőben olajon a cukrot karamellizáljuk, majd beleöntjük a borban pácolt almát levével. kb. 10-15 percig forraljuk, majd a kuglóf mellé tálaljuk.
|
|
|
Kőszeghy Anna írta 2 hete itt:
Búcsúzunk a KLUB tagjaitól. Kérlek tartsatok meg emlékezetetekben! Anna ( Anikó)
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Ősz képhez:
Búcsúzunk a Klub tagoktól! Kérlek benneteket tartsatok...
burger eva 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Fekete-fehér sütemény
Málnás desszert
Vargányás húsgombócleves
Zöldborsós borjúragu sült burgonyával