Finomságok Konyhája: Lencsés ételek

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12965 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12965 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12965 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12965 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Lencsés ételek

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Lencseleves Hozzávalók:
  • 40 dkg borjú- vagy sertéscsont
  • 10 dkg sárgarépa
  • 5 dkg petrezselyemgyökér
  • 20 dkg lencse
  • 3 és fél evőkanál olaj
  • 6 dkg liszt
  • 3 dkg vöröshagyma
  • fél gerezd fokhagyma
  • fél babérlevél
  • 1,5 dl tejföl
  • kis mustár, só, cukor, ecet, pirospaprika

Főzz a csontból és a vegyes zöldségből levest, és szűrd le. A főzésre előkészített lencsét csontlében vagy füstölthús-lében tedd fel főni a babérlevéllel. Ha a lencse megfőtt, készíts a cukorral pirított barna rántást, tedd hozzá a finomra vágott hagymát, fokhagymát, pirospaprikát, zöldpetrezselymet, kevés vízzel keverd el, majd tedd a levesbe, és jól forrald fel. Tálaláskor adj hozzá tejfölt, és kevés ecettel vagy citromlével ízesítsd. Ha van kedved, egy kevés mustárt is tehetsz hozzá.

 

Lencsekrémleves Hozzávalók:
  • 40 dkg borjú- vagy sertéscsont
  • 1 db sárgarépa
  • 5 dkg petrezselyemgyökér
  • 25 dkg lencse
  • 3 evőkanál olaj
  • 5 dkg liszt
  • 3 dkg vöröshagyma
  • fél babérlevél
  • 2 dl tej
  • 1 tojássárgája
  • kevés tejszín
  • 10 dkg vaj

A lencsét áztasd pár órán át hideg vízben. Főzz a csontokból, a vegyes zöldségből levest. A lencsét vízben a sárgarépával és egy kis vöröshagymával főzd puhára, miután megfőtt, távolítsd el a sárgarépát és a hagymát, majd passzírozd. Készíts zsemleszínű vajas rántást, tedd hozzá a lencsepürét, ezután csontlevessel és 2 dl forró tejjel öntsd fel, habverővel keverd simára, és jól forrald fel. Tálalás előtt keverd el a tejszínt a tojássárgájával, és ezzel sűrítsd a levest: a tűzről levett leves egy részét lassan csurgasd bele a tojásos keverékbe, habverővel keverd tovább folyamatosan. Ha átmelegedett, akkor az egészet óvatosan, szintén folyamatos keverés mellett öntsd vissza a levesbe. A levest ne forrald fel újból!

 

Lencsesaláta Hozzávalók:
  • 35 dkg lencse
  • 15 dkg póréhagyma
  • 2 evőkanál cukor
  • fél evőkanál almaecet
  • egy csokor petrezselyem
  • babérlevél
  • kevés őrölt bors és só

Tedd fel főni a megtisztított lencsét a babérlevéllel és sóval annyi hideg vízben, amennyi jól ellepi. Ha megpuhult, szűrd le, és utána hagyd kihűlni. Tisztítsd meg a póréhagymát, majd vágd vékony szeletekre, és keverd össze a lencsével. Készíts elő annyi vizet, amennyi ezt a keveréket majd ellepi, és a lébe tegyél ecetet, sót, cukrot, őrölt borsot és finomra vágott petrezselymet. Ezután öntsd a levet a lencsére, és tedd a frigóba legalább két órára, hogy az ízek jól összeérjenek.

 

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm szépen:)))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon jó receptek!

Válasz

Domján Mária üzente 12 éve

Szeretem a lencsés ételeket.
Köszönöm a recepteket.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 órája új képet töltött fel:

Disznotoros_tal_2196614_2658_s

Kőszeghy Anna írta 2 órája a(z) Habcsok képhez:

Habcsok_2196263_2296_s

Éva ügyes vagy! Nagyon szépek lettek a habcsókjaid! Örülök, ...

burger eva írta 1 napja a(z) Habcsok képhez:

Habcsok_2196263_2296_s

Kösz az értékelést.

Domján Mária írta 3 napja a(z) Habcsok képhez:

Habcsok_2196263_2296_s

Finom egyszerű édességet készítettél Évikém puszika

burger eva 2 hete új képet töltött fel:

Habcsok_2196263_2296_s

Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 3 hete itt:

vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok

Kőszeghy Anna írta 4 hete itt:

Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu