Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Egy, a Food Technology januári számában megjelent cikkben Linda Milo Ohr társszerkesztő összegyűjtötte az emlékezőtehetséget javító élelmiszereket:
Omega-3 zsírsavak: A lazachoz hasonló hideg vízi halakban található dokozhexaénsav (DHA) és eikozapentaénsav (EPA) rendkívül fontos az agy fejlődésének és működésének szempontjából, ezenkívül segíthet a depresszió, a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, valamint az Alzheimer-kór kezelésében és megelőzésében. Egy 2012-es tanulmány szerint az EPA és a DHA szedése segíthet az időskori kognitív problémák elkerülésében is.
Kék áfonya és eper: Egy 2011-es tanulmány szerint rendszeres kékáfonya- és eperfogyasztással két és fél évvel késleltethetjük a kognitív hanyatlás első jeleinek megjelenését.
Zöld tea: Mágneses rezonancia vizsgálatok szerint a zöldteakivonat fogyasztása növelheti a munkamemória működéséért is felelős dorzolaterális prefrontális kéreg aktivitását.
Magnézium: Egy 2010-es tanulmány szerint a magnézium serkenti az agyműködést a tanulási funkciók, a munkamemória, valamint a rövid és hosszú távú memória javításával, legalábbis patkányok esetében biztosan.
Kakaóban található flavonoidok: 2012-es kutatási adatok szerint a közepes és magas koncentrációban flavonoidokat tartalmazó kakaóitalt fogyasztók sokkal kevésbé feszültek, mint azok, akik nem fogyasztanak kakaóflavonoidokat.
Dió: A dióban és a mediterrán élelmiszerekben található antioxidánsok segíthetnek a kognitív hanyatlás késleltetésében és az Alzheimer-kórhoz hasonló idegrendszeri degeneratív betegségek megelőzésében.
|
|
Kőszeghy Anna írta 11 órája a(z) vári pulykamell vegyes zöldségekkel képhez:
Óvári pulykamell vegyes zöldségekkel. ...
Kőszeghy Anna 11 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 11 órája a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Gratulálok mindkettőjüknek! További jó főzőcskézést, és ...
Garáz József írta 12 órája a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Anna! Köszönöm szépen az unokám és a nejem nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 20 órája a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
József finom ebédetek volt! Minden gombás étel jöhet! -...
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: kapros tejfölös cukkini főzelék, tükörtojás.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves, fasírozott pogácsa, ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Ragu leves, túrógombóc eperöntettel.
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldség leves, káposztás cvekedli.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Pötyike
Diós-áfonyás camembert leveles bundában
Csokoládé fagylalt recept
Epres sztracsatellalepény