Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Epres sztracsatellalepény
- 5 dkg
csokoládéforgács
- 50 dkg
eper
- 1 teáskanál
sütőpor
- 1 db
tojás
- 1 csipet
só
- 7,5 dkg
kristálycukor
- 15 dkg
margarin
- 35 dkg
finom liszt
- 1/2 kg
szárazbab
Sztracsatella krém
- 50 dkg
eper
- 2 db
narancs
- 2 dl
tejszín
- 3,5 dl
tej
- 1 csomag
sztracsatellakrém-por
Epres sztracsatellalepény
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, és fóliába csomagolva körülbelül 30 percig pihentetjük a
hűtőszekrényben. A tésztát lisztezett deszkán négyszögletes lappá
nyújtjuk, majd a szélén körben peremet húzva kibélelünk vele egy kikent
(kb. 20×30 cm-es) tepsit. Beterítjük sütőpapírral és megtöltjük a
szárazbabbal. A tésztát 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig
sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd eltávolítjuk
a babot és a sütőpapírt.
A sztracsatellás krémet rásimítjuk a tésztalapra, és körülbelül 30
percre hideg helyre tesszük. Az epret hoszszúkás szeletekre vágjuk, és
elosztjuk a sütemény tetején. Tálalás előtt megszórjuk a
csokoládéforgáccsal.
Sztracsatella krém
Amíg a tészta pihen, a krémhez a narancslét a reszelt
narancshéj felével szirup sűrűségűre főzzük, és hűlni hagyjuk. A tejet elvegyítjük a tejszínnel, majd habosra
felverjük a sztracsatellakrém-porral. Beleforgatjuk a narancsszirupot és a kis kockákra vágott epret.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Pötyike
Joghurtos-ribizlis szelet
Diós bögrés tészta sárgabarackkal
Lepénykenyér krémlevesekhez