Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Epres sztracsatellalepény
- 5 dkg
csokoládéforgács
- 50 dkg
eper
- 1 teáskanál
sütőpor
- 1 db
tojás
- 1 csipet
só
- 7,5 dkg
kristálycukor
- 15 dkg
margarin
- 35 dkg
finom liszt
- 1/2 kg
szárazbab
Sztracsatella krém
- 50 dkg
eper
- 2 db
narancs
- 2 dl
tejszín
- 3,5 dl
tej
- 1 csomag
sztracsatellakrém-por
Epres sztracsatellalepény
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, és fóliába csomagolva körülbelül 30 percig pihentetjük a
hűtőszekrényben. A tésztát lisztezett deszkán négyszögletes lappá
nyújtjuk, majd a szélén körben peremet húzva kibélelünk vele egy kikent
(kb. 20×30 cm-es) tepsit. Beterítjük sütőpapírral és megtöltjük a
szárazbabbal. A tésztát 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig
sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd eltávolítjuk
a babot és a sütőpapírt.
A sztracsatellás krémet rásimítjuk a tésztalapra, és körülbelül 30
percre hideg helyre tesszük. Az epret hoszszúkás szeletekre vágjuk, és
elosztjuk a sütemény tetején. Tálalás előtt megszórjuk a
csokoládéforgáccsal.
Sztracsatella krém
Amíg a tészta pihen, a krémhez a narancslét a reszelt
narancshéj felével szirup sűrűségűre főzzük, és hűlni hagyjuk. A tejet elvegyítjük a tejszínnel, majd habosra
felverjük a sztracsatellakrém-porral. Beleforgatjuk a narancsszirupot és a kis kockákra vágott epret.
|
|
Kőszeghy Anna írta 18 órája itt:
Marcsikám hiányollak! Remélem jól vagy! Vigyázz magadra! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 18 órája a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Ez az étel is egyszerű, hétköznapi, de mi nagyon ...
Kőszeghy Anna 19 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 19 órája a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
József köszönöm a hozzászólást! Mindig örülök,...
Kőszeghy Anna írta 19 órája a(z) Mai reggelink képhez:
József nagyon ügyes unokátok van! Dicséret neki.
Garáz József írta 21 órája a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Anna Ezért is jó hogy még itt vagyunk egypáran, Mert...
Garáz József írta 21 órája a(z) Mai reggelink képhez:
Anna! Ez is finom. Nellike már ezt el szokta készíteni. Egy...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mai reggelink képhez:
Megkívántuk a tojásrántottát, amit ropogósra sütött Girlinger ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Örülök, hogy...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Pötyike
Joghurtos-ribizlis szelet
Diós bögrés tészta sárgabarackkal
Lepénykenyér krémlevesekhez