Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Elkészítési idő: | 200 perc |
---|
Nehézség: | Közepes |
---|
3 tojás
6 kanál cukor
3 kiskanál kakaó
2 csésze tej
10 dkg tejszínhab
1 kiskanál rum
1 vanília eszencia
20 dkg földieper
3 tojássárgája
1,5 csésze tej
1/2 csésze cukor
10 dkg tejszínhab
Először a csokis fagyit készítsd el: keverd ki a 3 tojást 6 kanál cukorral és a rummal.
A tejet addig főzd a kakaóval, amíg forrni kezd, majd hagyd kihűlni és keverd bele a vaníliát és a tojásos masszát.
Tedd be a fagyasztóba, majd készítsd el a földiepres fagyit.
Mosd meg a földiepret, szedd le a szárát és törd össze pürének.
Keverd össze a tojássárgáját a cukorral és főzd meg gőz felett.
Keverd bele a tejet és főzd keményre, majd hagyd a krémet kihűlni és add hozzá a földiepret is.
Ezt is tedd be a mélyhűtőbe.
Amikor a fagylalt majdnem megfagyott, szedd ki és keverd össze mindkettőt, egyenként 10 dkg tejszínhabbal.
Ha szeretnéd őket keverni, a két fagyit tedd rétegesen egy nagyobb tálba.
Tartsd mélyhűtőben fogyasztásig.
Tejszínhabbal és földieperrel szolgálhatod.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Kapros karalábé húsgombóccal képhez:
Most főztem ilyen finomat először, de nem utoljára. Az új ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Domján Mária írta 1 napja a(z) Boldog Anyák napját képhez:
Köszönjük szépen Nagyon kedvesek vagytok puszi
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja itt:
Boldog Anyák napját kívánok minden kedves erre járó Édesanyának, Nagyanyának és Dédi mamának. Anna
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Debreceni Gasztro
Pötyike
Ételek, amelyekkel javítható a memória
Töltött padlizsán