Finomságok Konyhája: Bakonyi palacsintametélt

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Bakonyi palacsintametélt

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Minden „bakonyi” névre hallgató étel alapja a – lehetőleg erdei – gombából készített, tejfölös/tejszínes paprikás. Ha külföldi vendégeink vannak, különösen ajánlom – feltéve, ha biztosan tudjuk, hogy szeretik a gombát.
Fotó: Hemző Károly Bakonyi
palacsintametélt Hozzávalók 4 személyre:
  • A palacsintához:
  • 200 g finomliszt
  • 4 dl tej
  • 4 tojás
  • só, bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ek. olaj
  • Továbbá:
  • 800 g fehér és barna sampinyon gomba vegyesen
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. olaj
  • 1 kk. pirospaprika
  • 1 ek. csípős paprikakrém
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 1/4 kk. szárított kakukkfű
  • 1 ek. rizsliszt
  • 4 dl tejföl
  • diónyi vaj/margarin a tálhoz

1.  A palacsintához  simára keverjük a lisztet a tejben eldolgozott tojásokkal, 1/2 kk. sóval, majd lefedjük, és 1/2 órát pihentetjük.

2. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A gombát felszeleteljük, a zöldpaprikát és a meghámozott paradicsomot felaprózzuk. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, megfonnyasztjuk 3 ek. felforrósított olajban. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a paprikakrémet, a paradicsompürét, a kakukkfüvet, ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot, majd rádobjuk a gombát, és fedő alatt puhára pároljuk (15-20 perc). Elkeverjük a rizsliszttel és a tejföllel, jól összeforraljuk.

3. Kikenünk vajjal/margarinnal egy közepes méretű sütőedényt. A petrezselymet (néhány bóbita kivételével) finomra vágjuk, 2 ek. olajjal együtt a palacsintatésztához keverjük, és 16 palacsintát sütünk belőle. Kettesével feltekerjük őket, ujjnyi széles csíkokra metéljük, lazán a sütőedénybe szórjuk-kanyarítjuk, végül bevonjuk a gombapaprikással, és 200 °C-ra előmelegített sütőben átforrósítjuk (15-20 perc). Petrezselyemmel díszítve mihamarabb tálaljuk.

Italajánlat:

Száraz fehérbor vagy rozé

Címkék: http://www.lajosmari.hu/recept

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm:)))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon remek!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 5 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 6 órája új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu