Finomságok Konyhája: Mustáros szűzpecsenye

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Mustáros szűzpecsenye

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Ha csak a tejszín, a füstölt szalonna és a gomba zamata uralná a mártást,
alig különbözne a finom szaftos húsételekől – amilyen például a jól ismert
bakonyi szelet –, ám a sok hagyma és a mustár teljesen megbolondítja. Egyszerűsége és finomsága folytán kezdőknek is melegen ajánlom, biztos siker!
Fotó: Hemző Károly Mustáros szűzpecsenye Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 nagy fej hagyma
  • 400 g (barna) sampinyon gomba
  • 100 g bacon vagy füstölt húsos szalonna
  • 2 (összesen 700-750 g) sertésszűzpecsenye
  • 1 ek. vaj/margarin
  • 1 ek. olaj
  • só, bors
  • 1 púpozott ek. ételízesítő
  • 2 púpozott ek. finomliszt
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 ek. enyhén csípős mustár
  • 4-5 szál petrezselyem

1. A hagymákat meghámozzuk, félbevágjuk, felkarikázzuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük, a szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A szűzpecsenyék ezüstös hártyáját lefejtjük, elkeskenyedő végüket (hogy formásabbak legyenek) leválasztjuk, a 2 húsdarabot 4 részre vágjuk.

2. A vajat/margarint és az olajat serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a húsdarabokat és a leválasztott „farkincákat”, élénk tűzön körbepirítjuk-megkapatjuk őket, aztán áttesszük egy csinos sütőedénybe, meghintjük sóval és néhány tekerésnyi frissen őrölt borssal.

3. A mártáshoz a pecsenyealjban ropogósra sütjük a szalonnát. Rádobjuk a hagymát, 2 perc múlva a gombát, további 3 percig együtt pirítjuk, aztán hozzáadjuk az ételízesítőt, felengedjük 2 dl vízzel, és félrebillentett fedő alatt, mérsékelt tűzön 10 percig pároljuk. Megszórjuk és összekeverjük a liszttel, hozzáöntjük a tejszínt, a mustárral, sóval és borssal ízesítjük, szelíd tűzön 3-4 percig forraljuk.

4. A hús tetejére és köré szedjük a mártást, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Tálalás előtt néhány percet pihentetjük, végül megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, és petrezselyem- vagy egyéb zöldfűszerbóbitákkal díszítve kínáljuk. Rozmaringos-fokhagymás tört krumpli, szerecsendióval illatosított krumplipüré, krokett, párolt rizs illik hozzá.

Tippek:

Liszt helyett sűríthetjük a rendkívül kényelmes és gyors, aprócska „kukacok” formájában kapható ételsűrítő granulátummal is (4 ek. kell belőle), amelyet a végén adunk a mártáshoz, és éppen csak sűrűsödésig forrósítjuk vele.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Címkék: http://www.lajosmari.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Marika,nálam is nyerő.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ez mennyei lehet!

Válasz

Ez történt a közösségben:

burger eva írta 11 órája a(z) R képhez:

R_2195215_1682_s

Kösz a hozzászólást.

Kőszeghy Anna írta 15 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...

Kőszeghy Anna írta 15 órája a(z) R képhez:

R_2195215_1682_s

Hmmm!-de finom sütit hoztál Éva! Nekem is az egyik ...

burger eva 15 órája új képet töltött fel:

R_2195215_1682_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-005_2195191_8297_s

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 5 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu