Finomságok Konyhája: Krémsajtos- olívás papucs

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2132 fő
  • Képek - 11314 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2469 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2132 fő
  • Képek - 11314 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2469 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2132 fő
  • Képek - 11314 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2469 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2132 fő
  • Képek - 11314 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2469 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Krémsajtos- olívás papucs

7 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


Fotó: Elendel Krémsajtos-
olívás papucs Hozzávalók 20 darabhoz:
  • 2 csomag mélyhűtött leveles tészta (400 g/csomag)
  • 2 kis ág (10 cm-es) rozmaring
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 200 g kimagozott, paprikával töltött zöld olívabogyó (kb. 65 db)
  • 1 kk. provence-i fűszerkeverék
  • 125 g tejszínes krémsajt (pl. Philadelphia)
  • só, őrölt fehér bors
  • 1 tojássárgája

1. A tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni (kb. 1 óra). A rozmaringot leöblítjük, (az egyik ágat félretesszük), leveleit lecsípkedjük, finomra vágjuk, és a provence-i fűszerkeverékhez adjuk. A fokhagymát meghámozzuk, áttörjük; 5 olívabogyót felaprózunk, majd a zöldfűszerek 2/3-ával mindkettőt a krémsajthoz keverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

2. A két tésztalapot egymásra illesztjük (a két lap közé nem szórunk lisztet!), lisztezett deszkán kb. 32x40 cm-es lapra „összenyújtjuk”, és derelyevágóval 20 db kb. 8x8 cm-es négyzetre vágjuk. Mindegyik közepére 1 kk. krémet kenünk, belenyomkodunk 3 olívabogyót, aztán felhajtjuk rájuk az egyik tésztasarkot. Elkeverjük a tojássárgáját 1 ek. hideg vízzel, megkenjük vele a ráhajtott tésztasarkot, majd felhajtjuk rá a szemben lévő sarkot is, és jól lenyomkodjuk.

3. Sütőpapírral bélelt nagy tepsire/sütőlapra sorakoztatjuk a papucsokat, tetejüket megkenjük a maradék tojássárgájával, megszórjuk a maradék zöldfűszerkeverékkel, és 210 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tálra rendezzük, és a félretett rozmariggal díszítve kínáljuk. Remek italkorcsolya.

Tippek:

– Készíthetjük (az általában hűtőpultokban található) friss levesles tésztatekercs(ek)ből is (540 g/db).
– Az erősen karakteres provence-i fűszerkeverék helyett illatosíthatjuk 2-3 dús szál friss, felaprózott bazsalikommal is.

Italajánlat:

Bor, sör, pezsgő, egyéb aperitif

Címkék: http://www.lajosmari.hu/recept

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Köszönjük Lajos Marinak.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

De jól néz ki!!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József írta 1 napja a(z) Ökörszem. képhez:

Okorszem_2118527_6011_s

Anna. Gizike! Köszönöm szépen a Nejem nevében.

Fejér Gizella írta 2 napja a(z) Ökörszem. képhez:

Okorszem_2118527_6011_s

Finom lehet ez az ökörszem ,nagyon jól néz ki ,csodálatos ....

Fejér Gizella írta 2 napja a(z) Medvehagymás baconos csiga képhez:

Medvehagymas_baconos_csiga_2118510_9152_s

Anna finom tekercseket süttél azt hiszem volt keletje ,nálunk...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: medvehagyma krémleves pirított ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Ökörszem. képhez:

Okorszem_2118527_6011_s

József gratulálok ehhez a nagyon finom sütihez!...

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Okorszem_2118527_6011_s

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Medvehagymas_baconos_csiga_2118510_9152_s

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Tejfölös gombapaprikás képhez:

Tejfolos_gombapaprikas_2118400_5617_s

Gizike köszönöm szépen a kedves hozzászólást!...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Paradicsomleves ABC tésztával képhez:

Paradicsomleves_abc_tesztaval_2118325_1112_s

Köszönöm Gizike a hozzászólást! Nálunk is nagy ...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Házilag készített lángos képhez:

Hazilag_keszitett__langos_2118396_4692_s

József ez a kefíres lángos? Jól néz ki, biztos finom volt!...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu