Finomságok Konyhája: Krémsajtos- olívás papucs

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12854 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12854 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12854 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12854 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Krémsajtos- olívás papucs

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


Fotó: Elendel Krémsajtos-
olívás papucs Hozzávalók 20 darabhoz:
  • 2 csomag mélyhűtött leveles tészta (400 g/csomag)
  • 2 kis ág (10 cm-es) rozmaring
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 200 g kimagozott, paprikával töltött zöld olívabogyó (kb. 65 db)
  • 1 kk. provence-i fűszerkeverék
  • 125 g tejszínes krémsajt (pl. Philadelphia)
  • só, őrölt fehér bors
  • 1 tojássárgája

1. A tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni (kb. 1 óra). A rozmaringot leöblítjük, (az egyik ágat félretesszük), leveleit lecsípkedjük, finomra vágjuk, és a provence-i fűszerkeverékhez adjuk. A fokhagymát meghámozzuk, áttörjük; 5 olívabogyót felaprózunk, majd a zöldfűszerek 2/3-ával mindkettőt a krémsajthoz keverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

2. A két tésztalapot egymásra illesztjük (a két lap közé nem szórunk lisztet!), lisztezett deszkán kb. 32x40 cm-es lapra „összenyújtjuk”, és derelyevágóval 20 db kb. 8x8 cm-es négyzetre vágjuk. Mindegyik közepére 1 kk. krémet kenünk, belenyomkodunk 3 olívabogyót, aztán felhajtjuk rájuk az egyik tésztasarkot. Elkeverjük a tojássárgáját 1 ek. hideg vízzel, megkenjük vele a ráhajtott tésztasarkot, majd felhajtjuk rá a szemben lévő sarkot is, és jól lenyomkodjuk.

3. Sütőpapírral bélelt nagy tepsire/sütőlapra sorakoztatjuk a papucsokat, tetejüket megkenjük a maradék tojássárgájával, megszórjuk a maradék zöldfűszerkeverékkel, és 210 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tálra rendezzük, és a félretett rozmariggal díszítve kínáljuk. Remek italkorcsolya.

Tippek:

– Készíthetjük (az általában hűtőpultokban található) friss levesles tésztatekercs(ek)ből is (540 g/db).
– Az erősen karakteres provence-i fűszerkeverék helyett illatosíthatjuk 2-3 dús szál friss, felaprózott bazsalikommal is.

Italajánlat:

Bor, sör, pezsgő, egyéb aperitif

Címkék: http://www.lajosmari.hu/recept

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönjük Lajos Marinak.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

De jól néz ki!!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 8 órája új képet töltött fel:

Virslis_tesztasalata_2191032_6902_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:

Spargasipok_rantva_2190929_2684_s

Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190928_1250_s

Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:

Kaposztas_cvekedli-001_2190878_9811_s

Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Csokikrémes szeletek képhez:

Csokikremes_szeletek_2190933_2556_s

Barátnőm szép szeleteket hoztál! Nagyon finom lehetett! A...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Sertéspörkölt Nokedlival képhez:

Sertesporkolt_nokedlival-001_2190932_9916_s

Marcsikám nagyon gusztán néz ki, már régen volt nálunk, meg...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Minesztrone leves képhez:

Minesztrone_leves-001_2190930_1410_s

Marcsi már többször szemeztem ezzel a levessel, de még nem ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu