Finomságok Konyhája: Sztracsatella torta

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13015 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13015 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13015 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13015 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Sztracsatella torta

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Kép: Blikk Nők / Bauer Média-Prága

Hozzávalók (12 szelethez):

  • 4 db tojás
  • 100 g kristálycukor
  • 50 g liszt
  • 50 g burgonyakeményítő
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tasak vaníliaízű pudingpor
  • 70 g vaj + a formához
  • 220 g mogyorókrém

A krémhez:

  • 250 g tejszínes krémsajt
  • 250 g ricotta
  • 100 g porcukor
  • 5 db zselatinlap
  • 250 ml habtejszín
  • 100 g étcsokoládé
  • 1 üveg meggybefőtt (kb. 700 ml)

A díszítéshez:

  • 50 g csokireszelék
  • 50 g étcsokoládés tortabevonó


Elkészítése:

1. Verjük fel a tojásfehérjéket 1 csipet sóval, és szórjunk bele 50 g kristálycukrot. A maradék cukorral verjük habosra a sárgájákat. Vegyítsük el a kétféle masszát, majd szórjuk bele a lisztet, a keményítőt, a sütő- és a pudingport. Keverjük csomómentesre a megolvasztott vajjal, és simítsuk kivajazott csatos tortaformába. Süssük 170 fokon 40 percig, majd a sütoből kivéve hagyjuk hűlni. Vízszintesen vágjuk ketté úgy, hogy a felső lap jóval vékonyabb legyen. Kenjük az alsóra a megmelegített mogyorókrém ²⁄³-át, és tegyük vissza a formába.
2. A krémhez keverjük ki a krémsajtot, a ricottát, valamint a porcukrot. Adjuk hozzá a vízbe áztatott, majd óvatosan kinyomkodott zselatint és a felvert habtejszínt. Ízesítsük a felaprított étcsokoládéval, adjuk hozzá a lecsöpögtetett, kimagozott, elfelezett meggy ²⁄³-át, majd simítsuk a formában levő tésztalapra.
3. Morzsoljuk szét finomra a vékonyabbik tésztalapot, és az egészet szórjuk a túrókrémre. Éjszakára tegyük a tortát a hutoszekrénybe, hogy összeálljon.
4. Másnap kenjük az oldalára a félretett mogyorókrémet, és tapaszszuk rá a csoki re szeléket. Rácsozzuk be a megolvasztott tortabevonóval, és díszítsük a félretett meggyel.

Címkék: http://www.blikk.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Rendben Editke, de nem győzöm nézni. A tegnapi fánkomat is elfelejtettem fotózni pedig nagyon szép lett.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

A régebben beírt recepteket is nézzétek meg!
Sok receptet töltöttem fel,amikor a rendszer nem vagy kevésbé működött.
Köszönöm:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-006_2199426_4659_s

Garáz József írta 6 napja a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...

Garáz József írta 6 napja a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...

Kőszeghy Anna 6 napja új képet töltött fel:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Fugesajt_2199360_5171_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Paradicsomos káposzta, főtt tojás.

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu