Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
![]() |
| Kép: Blikk Nők / Bauer Média-Prága |
Hozzávalók (12 szelethez):
A krémhez:
A díszítéshez:
Elkészítése:
1.
Verjük fel a tojásfehérjéket 1 csipet sóval, és szórjunk bele 50 g
kristálycukrot. A maradék cukorral verjük habosra a sárgájákat.
Vegyítsük el a kétféle masszát, majd szórjuk bele a lisztet, a
keményítőt, a sütő- és a pudingport. Keverjük csomómentesre a
megolvasztott vajjal, és simítsuk kivajazott csatos tortaformába. Süssük
170 fokon 40 percig, majd a sütoből kivéve hagyjuk hűlni. Vízszintesen
vágjuk ketté úgy, hogy a felső lap jóval vékonyabb legyen. Kenjük az
alsóra a megmelegített mogyorókrém ²⁄³-át, és tegyük vissza a formába.
2.
A krémhez keverjük ki a krémsajtot, a ricottát, valamint a porcukrot.
Adjuk hozzá a vízbe áztatott, majd óvatosan kinyomkodott zselatint és a
felvert habtejszínt. Ízesítsük a felaprított étcsokoládéval, adjuk hozzá
a lecsöpögtetett, kimagozott, elfelezett meggy ²⁄³-át, majd simítsuk a
formában levő tésztalapra.
3. Morzsoljuk szét
finomra a vékonyabbik tésztalapot, és az egészet szórjuk a túrókrémre.
Éjszakára tegyük a tortát a hutoszekrénybe, hogy összeálljon.
4.
Másnap kenjük az oldalára a félretett mogyorókrémet, és tapaszszuk rá a
csoki re szeléket. Rácsozzuk be a megolvasztott tortabevonóval, és
díszítsük a félretett meggyel.
|
|
|
Kőszeghy Anna írta 6 napja itt:
Búcsúzunk a KLUB tagjaitól. Kérlek tartsatok meg emlékezetetekben! Anna ( Anikó)
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Ősz képhez:
Búcsúzunk a Klub tagoktól! Kérlek benneteket tartsatok...
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
burger eva 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Fekete-fehér sütemény
Málnás desszert
Vargányás húsgombócleves
Zöldborsós borjúragu sült burgonyával