Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. A mogyorót serpenyőbe szórjuk, zsiradék nélkül, folyamatosan keverve-rázogatva világosdrappra pirítjuk, azonnal lapostányérra csúsztatjuk, hogy meg ne égjen. Hagyjuk kihűlni, aztán finomra daráljuk. A gesztenyemasszát (szobahőmérsékleten előzőleg hagyjuk felengedni) habosra keverjük 50 g vajjal/margarinnal, a tojássárgájával, a rummal és a mogyoróval.
2. Egy kb. 30x30 cm-es sütőpapírlapot megkenünk 10 g vajjal/margarinnal, megszórjuk 1 ek. porcukorral. Közepére halmozzuk a gesztenyemasszát, tenyérrel kissé ellapítjuk, megszórjuk a maradék 1 ek. porcukorral, majd kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, és közepes méretű (5-6 cm-es) szívformával kiszúrjuk. A „hulladékot” összegyúrjuk, újra kinyújtjuk, formázzuk stb. A szíveket rácsra rakosgatjuk, tüllernyővel betakarjuk, hűvös helyen 12 órán át szikkadni hagyjuk.
3. A szívekkel megrakott rácsot sütőpapírral/alufóliával bélelt tepsi peremére támasztjuk. A csokoládét felaprózzuk, lábaskába szórjuk, forró vízfürdőben, szelíden kevergetve felolvasztjuk. Kissé megdöntjük a lábaskát, félig megmártjuk benne a gesztenyeszíveket, visszatesszük őket a rácsra, és hagyjuk tökéletesen megdermedni a csokoládét. Fogyasztásig hűvös helyen tároljuk, papírtálkákba fektetve kínáljuk.
Tippek:
– Ha natúr gesztenyemasszából készítjük, 80-100 g,
illetve ízlés szerinti porcukrot vagy édesítőszert is adunk hozzá.
– A
lecsöppenő csokoládét (a teljes mennyiség 15-20%-át) hagyjuk
megdermedni, leválasztjuk a sütőpapírról/alufóliáról, később egyéb
sütemények készítéséhez-díszítéséhez felhasználhatjuk.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk
Gesztenyés muffin rumos karamellmártással