Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Fogas- vagy sülloszeletek vajban, finom mártással
Hozzávalók: 60-80 deka süllõ-, vagy fogasszelet (személyenként 18-20 dekás) 1 liter víz, egy kis só, egy sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1 babérlevél és néhány szem egész bors. A mártáshoz: 2 egész tojás, pici só, 1 kávéskanálnyi mustár, 2 deci tejföl, pici cukor, 1 evõkanálnyi citromlé és 2 evõkanálnyi víz.
A süllõ- vagy fogasszeletekbol eltávolítjuk
a csontot és lehúzzuk a bõrét, aztán
megmossuk bõ vízben.
Akkor felforralunk kb. fél liter vizet, egy kis sóval
és egy sárgarépa- és petrezselyemgyökérrel.
Teszünk bel még egy babérlevelet és néhány
szem egész borsot.
A forró, lobogó vízbe beletesszük a süllõ-
vagy fogasszeleteket és 4-6 percig lassú forrással
fõzzük. Aztán lapátkanál segítségével
kiemeljük és a tálra tesszük a halszeleteket
s a következõ mártással öntjük
le:
Két egész tojást pici sóval, egy kávéskanálnyi
mustárral, két deci tejföllel, pici cukorral és
egy evõkanálnyi citromlével és két
evõkanálnyi vízzel jól összekeverjük
és tûzre tesszük. Habverõvel állandóan
keverjük, míg sûrûre fõzzük. Igen
ajánlatos ezt a mártást habüstben elkészíteni
és a forrás után azonnal egy porcelán
vagy zománcos edénybe tálalásig átönteni.
A hal mellé sós vízben fõtt és
petrezselymes vajjal leöntött kifliburgonyát adunk.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja itt:
Hajnikám nagyon örülök, hogy jöttél! Puszi Anna. Gyere máskor is!
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Zserbó rolád szeletek képhez:
Marcsikám ebből most is kérek két szeletet - egyiket...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Vegyes sütemények képhez:
Marcsikám ha lehetne végigkóstolnám ezeket a szép...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Töltött paprika kedvünkre képhez:
Drága Hajnikám! Nagyon örülök, hogy jöttél! Rettentően ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Húsgombóc leves képhez:
Drága Hajnikám! Nagyon örülök, hogy jöttél! Rettentően ...
szanto hajnalka írta 2 napja a(z) Töltött paprika kedvünkre képhez:
Huu de fincsi ezt nagzon szeretem!
szanto hajnalka írta 2 napja a(z) Húsgombóc leves képhez:
De finom leves !Johet egy tangyeral Anna draga!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!