Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
(Recept mennyisége 5 személyre)
3 darab 60 dkg-os tisztított csirkét felnégyelünk, 2 db közepes nagyságú hagymát, 1 gerezd fokhagymával finomra megvágunk, vajban rózsapirosra hervasztunk. 1 evőkanál piros nemes paprikával fűszerezzük és 3 deci vízzel felengedjük. Felforrás után a feldarabolt csirkét belehelyezzük, megsózzuk és fedő alatt háromnegyed részben puhára főzzük, fél liter jó minőségű tejfelbe 2 evőkanál sima lisztet simára elkeverünk és a csirkére öntve jól elkeverten felforraljuk.
10 darab vastag húsos zöldpaprikát parázson megsütünk és a héját lehúzva felszeletelünk, 6 darab kemény paradicsomot vékonyan meghámozunk, kettévágva magjától megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. 6 szelet Szász-féle gyógy-sonkát zsírtalanítva vékonyan felmetélni, vajat forrósítani, a fenti anyagokat gyengén átsütjük, fűszerezni, vágott petrezselyemmel és sóval a paprikás csirkét megtálalva az itt leírt anyagokat tetejére helyezzük és a következő galuskát adjuk hozzá: 2 darab vizes zsemlyét meghámozva, tejszínbe áztatjuk, szitán áttörjük levével együtt. 10 deka vajat habosra keverünk, megsózzuk, gyengén borsozzuk, 5 darab nyers tojás sárgáját hozzákeverjük. 5 tojás fehérjét kemény habbá verjük és az utóbbi anyagba lassan belekeverjük. Ehhez 3 evőkanál grízes lisztet keverve, hideg helyre állítjuk. Angol kőtálba vajat forrósítunk, 3 kanál tejfelt teszünk bele és 10 deka húsos császár szalonnát vékonyra metélve, vajban kissé átfuttatva, a kőtálba sütünk. Forrósított vajba mártott kávéskanállal a galuska anyagát az elkészített kőtálba szaggatjuk. Ennek végeztével a kőtálat gőzre helyezve, sütőben kellően átsütjük és a paprikás csirkével feladjuk. Lehetőleg úgy intézve, hogy a galuska és a csirke egy időben készüljön el."
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Paradicsom leves, pirított kenyérkockával, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
szanto hajnalka írta 2 napja a(z) Szavarin képhez:
Nagyon fincsi ez a suti!Meg nem keszitetem de mar ra ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Szavarin képhez:
Éva köszönöm szépen! Még nem ettem ilyen sütit, de ...
szanto hajnalka írta 3 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Koszonom Annacskam a szep szavakat!Probalkozom ...
burger eva 3 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Szia Hajnikám! Nézegettem a sütis galériádat, és a benne ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!