Finomságok Konyhája: Spárgakrémleves homárhúsos derelyével

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Spárgakrémleves homárhúsos derelyével (340 kalória)

Hozzávalók a leveshez (4 személyre)

  • 40 dkg spárga
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ½ dl tejszín
  • 3 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
Fásy konyhája
 

Elkészítési mód: A spárgát héjától megtisztítjuk, és a vastagabb végét levágjuk. Sós vízben puhára főzzük, majd a fejét levágjuk, félrerakjuk, a szárat botmixerrel krémesítjük. Vajon felhevítjük a finomra vágott fokhagymát, hozzáadjuk a spárgakrémet, és 8 dl vízzel felöntjük. Sóval beízesítjük, majd hozzákeverjük a tojássárgájával simára kevert tejszínt, és egy forralásig főzzük.

Hozzávalók a derelyéhez (4 személyre)

  • 10 dkg homárhús
  • 10 dkg liszt
  • 3 dkg vaj
  • 2 ek. tejföl
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • ½ dl víz (amennyit gyúrás közben felvesz)
  • 1 kk. ecet
  • bors, egy csipet só

Elkészítési mód: A lisztet a tejföllel, az ecettel összegyúrjuk, és egy csipet sóval ízesítjük. Kevés víz hozzáadásával jól gyúrható tésztát készítünk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és vajjal vékonyan bekenjük, majd összehajtogatjuk, és ezt a műveletet háromszor megismételjük. Hűtőben pihentetjük.
A finomra vágott vöröshagymát, a homárhúst 1 dkg vajon megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük. A tésztát ismét kinyújtjuk, derelyevágóval 8x8 cm-es kockára szeleteljük, és a tészta közepébe rakjuk a ragut, azután szalvétára hajtjuk. 240 °C-os előmelegített sütőben rövid idő alatt megsütjük. A levesbe belerakjuk a főtt spárgafejeket, és feltétként esztétikusan tálaljuk a derelyét.

Címkék: http://www.blikk.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-006_2199426_4659_s

Garáz József írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...

Garáz József írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Fugesajt_2199360_5171_s

Garáz József 2 hete új képet töltött fel:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu