Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Spárgakrémleves homárhúsos derelyével (340 kalória)
Hozzávalók a leveshez (4 személyre)
Elkészítési mód: A spárgát héjától megtisztítjuk, és a vastagabb végét levágjuk. Sós vízben puhára főzzük, majd a fejét levágjuk, félrerakjuk, a szárat botmixerrel krémesítjük. Vajon felhevítjük a finomra vágott fokhagymát, hozzáadjuk a spárgakrémet, és 8 dl vízzel felöntjük. Sóval beízesítjük, majd hozzákeverjük a tojássárgájával simára kevert tejszínt, és egy forralásig főzzük.
Hozzávalók a derelyéhez (4 személyre)
Elkészítési mód:
A lisztet a tejföllel, az ecettel összegyúrjuk, és egy csipet sóval
ízesítjük. Kevés víz hozzáadásával jól gyúrható tésztát készítünk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és vajjal vékonyan bekenjük, majd
összehajtogatjuk, és ezt a műveletet háromszor megismételjük. Hűtőben
pihentetjük.
A finomra vágott vöröshagymát, a homárhúst 1 dkg vajon
megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük. A tésztát ismét kinyújtjuk,
derelyevágóval 8x8 cm-es kockára szeleteljük, és a tészta közepébe
rakjuk a ragut, azután szalvétára hajtjuk. 240 °C-os előmelegített
sütőben rövid idő alatt megsütjük. A levesbe belerakjuk a főtt
spárgafejeket, és feltétként esztétikusan tálaljuk a derelyét.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 órája a(z) Mai reggelink képhez:
Megkívántuk a tojásrántottát, amit ropogósra sütött Girlinger ...
Kőszeghy Anna 1 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Örülök, hogy...
Domján Mária írta 1 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Úgy látszik mintha összebeszéltünk volna ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Megkívántam Józseftől! Bármilyen töltelékkel szeretjük,...
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Sóskaszósz sült csirkecombbal képhez:
Végre itt a sóska szezon!!! Már alig vártuk, mert egészséges...
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldborsó leves, sváb pecsenye, párolt...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves, túrós palacsinta.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Fekete-fehér sütemény
Málnás desszert
Vargányás húsgombócleves
Zöldborsós borjúragu sült burgonyával