Finomságok Konyhája: Spárgakrémleves homárhúsos derelyével

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2132 fő
  • Képek - 11317 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2469 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2132 fő
  • Képek - 11317 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2469 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2132 fő
  • Képek - 11317 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2469 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2132 fő
  • Képek - 11317 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2469 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Spárgakrémleves homárhúsos derelyével (340 kalória)

Hozzávalók a leveshez (4 személyre)

  • 40 dkg spárga
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ½ dl tejszín
  • 3 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
Fásy konyhája
 

Elkészítési mód: A spárgát héjától megtisztítjuk, és a vastagabb végét levágjuk. Sós vízben puhára főzzük, majd a fejét levágjuk, félrerakjuk, a szárat botmixerrel krémesítjük. Vajon felhevítjük a finomra vágott fokhagymát, hozzáadjuk a spárgakrémet, és 8 dl vízzel felöntjük. Sóval beízesítjük, majd hozzákeverjük a tojássárgájával simára kevert tejszínt, és egy forralásig főzzük.

Hozzávalók a derelyéhez (4 személyre)

  • 10 dkg homárhús
  • 10 dkg liszt
  • 3 dkg vaj
  • 2 ek. tejföl
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • ½ dl víz (amennyit gyúrás közben felvesz)
  • 1 kk. ecet
  • bors, egy csipet só

Elkészítési mód: A lisztet a tejföllel, az ecettel összegyúrjuk, és egy csipet sóval ízesítjük. Kevés víz hozzáadásával jól gyúrható tésztát készítünk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és vajjal vékonyan bekenjük, majd összehajtogatjuk, és ezt a műveletet háromszor megismételjük. Hűtőben pihentetjük.
A finomra vágott vöröshagymát, a homárhúst 1 dkg vajon megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük. A tésztát ismét kinyújtjuk, derelyevágóval 8x8 cm-es kockára szeleteljük, és a tészta közepébe rakjuk a ragut, azután szalvétára hajtjuk. 240 °C-os előmelegített sütőben rövid idő alatt megsütjük. A levesbe belerakjuk a főtt spárgafejeket, és feltétként esztétikusan tálaljuk a derelyét.

Címkék: http://www.blikk.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 9 órája a(z) Lábasba valók Holnap ezeket pucoljuk fel a Nejemmel képhez:

Labasba_valok_holnap_ezeket_pucoljuk_fel_a_nejemmel_2118764_9732_s

József el vagyunk ragadtatva! Gratulálunk ezekhez a szép ...

Garáz József 11 órája új képet töltött fel:

Labasba_valok_holnap_ezeket_pucoljuk_fel_a_nejemmel_2118764_9732_s

Fejér Gizella írta 15 órája a(z) Sült hurka paradicsomszósz fótburgonya képhez:

Sult_hurka_paradicsomszosz_fotburgonya_2118700_8813_s

Nahát !ez igazán finom lehetett ritkán jön össze a hurka végett ...

Fejér Gizella írta 15 órája a(z) friss kolbászosleves. képhez:

Friss_kolbaszosleves_2118699_3861_s

Nagyon finom lehet a kolbászos leves ,ilyent még ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) friss kolbászosleves. képhez:

Friss_kolbaszosleves_2118699_3861_s

József attól még nagyon finom lehetett, hogy a mélyhűtőből ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Sült hurka paradicsomszósz fótburgonya képhez:

Sult_hurka_paradicsomszosz_fotburgonya_2118700_8813_s

József sült hurkával is jöhetne. Milyen jó ilyenkor elővenni a ...

Garáz József írta 1 napja a(z) friss kolbászosleves. képhez:

Friss_kolbaszosleves_2118699_3861_s

Anna! Hát ez házi készítésű ,de nem friss. Fagyasztóból vettük ...

Garáz József írta 1 napja a(z) Sült hurka paradicsomszósz fótburgonya képhez:

Sult_hurka_paradicsomszosz_fotburgonya_2118700_8813_s

Anna ! Mikor húsleves mellet a másodikféle akkor mi is főt ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: karfiol leves, lapcsenka (lapcsánka, berét, ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Sült hurka paradicsomszósz fótburgonya képhez:

Sult_hurka_paradicsomszosz_fotburgonya_2118700_8813_s

József a paradicsom szósz bármikor jöhet! Én főtt hússal...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu