Finomságok Konyhája: Lipcsei szelet

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11158 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11158 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11158 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11158 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Lipcsei szelet

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók

A barna tésztához: 30 dkg liszt, 1 tojás, 10 dkg cukor, 10 dkg zsír, 1 csomag sütőpor, 1 dkg kakaó, 1/2 dl tej. A sárga tésztához (piskóta): 6 tojás, 12 dkg rétesliszt, 12 dkg porcukor, 1 púpozott mokkáskanál szódabikarbóna. A krémhez: 5 dl tej, 3 evőkanál liszt, 1 csomag vaníliáscukor, 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor. A csokimázhoz: 2 evőkanál tej, 4 evőkanál porcukor, 1 evőkanál kakaó, 5 dkg margarin.
 

 
Elkészítése

A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két lapot sütünk belőle tepsi hátán. Elkészítjük a piskótát: először a 6 tojás fehérjét felverjük, apránként adjuk hozza a cukrot, majd a sárgája következik, szintén adagolva. 2-3 percig még keverjük (géppel), majd fakanállal beleforgatjuk adagokban a szódabikar-bónás lisztet. Megsütjük. A krémhez a tejet a liszttel simára keverjük és felfőzzük, majd beletesszük a vaníliáscukrot. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt, főzött krémmel összekeverjük. A kihűlt tésztákat kb. fél dl rummal meglocsoljuk (lehet aroma is), és a krémmel megtöltjük. (1 barna, 1 sárga, 1 barna) A csokimáz hozzávalóit kikeverjük, felfőzzük, majd belekeverjük a margarint. Kicsit hűlni hagyjuk. A sütemény tetejét ezzel a csokimázzal bevonjuk. Elkészíthető úgy is ha két mézes lapot sütünk meg egy piskótát. A sütiknek kb. egyforma nagynak kell lenni. Alulra kerül a mézeslap, rá a krém, arra a piskóta, megint krém, befejezésül mézeslap. A tetejére mehet, porcukor, vanilíáscukor, vagy vékony csoki máz.

Címkék: http://www.receptklubonline.com

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Köszönöm Marikám.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Mutatós és finom sütemény, igazán tetszik!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

Gizike finom ebédetek, és vacsorátok volt! Mindegyiket ...

Fejér Gizella írta 7 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldségleves csirke hússal , szemesbab ...

Fejér Gizella írta 7 órája a(z) bordó bazsarózsa képhez:

Bordo_bazsarozsa_2110787_3903_s

Köszönöm Marcsi neked is a szép szavakat jól esik az ...

Kőszeghy Anna írta 11 órája a(z) Tojásfasírt képhez:

Tojasfasirt_2110904_7538_s

Marcsi köszönöm a hozzászólást! Főzelék...

Kőszeghy Anna írta 11 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: vargányás gombaleves, fokhagymás ...

Kőszeghy Anna írta 11 órája a(z) Tojásfasírt képhez:

Tojasfasirt_2110904_7538_s

Gizike köszönöm a hozzászólást! Kedves vagy! Neked is...

Domján Mária írta 14 órája a(z) Diós mákos bejgli képhez:

Dios_makos_bejgli_2110828_6595_s

Évikém semmi nincsen késésben még van rá idő...

Domján Mária írta 1 napja a(z) Tojásfasírt képhez:

Tojasfasirt_2110904_7538_s

Köszönöm drága barátném ez ügyes munka és fincsi...

Domján Mária írta 1 napja a(z) bordó bazsarózsa képhez:

Bordo_bazsarozsa_2110787_3903_s

Én csak csodálni tudom Gizike a TE Mesteri munkáidat Puszi...

Domján Mária írta 1 napja a(z) Diós mákos bejgli képhez:

Dios_makos_bejgli_2110828_6595_s

Köszönöm lányok ez még csak egy kis előzetesDe azért ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu