Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Elkészítési idő: | 120 perc |
---|
Nehézség: | Könnyű |
---|
Tészta:
30 g száraz élesztő
300 ml tej
3 evőkanál cukor
100 g vaj
2 egész tojás
2 tojássárgája
vanília esszencia
egy csipet só
500 g liszt
Szirup:
200 g cukor
100 ml víz
2 evőkanál citromlé
Máz:
200 g darált dió (kókuszreszelék, fahéj, stb.)
7-8 evőkanál kristálycukor
A kürtőskalácsot hagyományosan parázson kell készíteni, de használhatjuk az otthoni sütőnket is. Íme, így készíthetünk otthon, egyszerűen kürtőskalácsot.
Előbb a szirupot készítsük el, felfőzve a vizet, cukrot és citromlevet, majd hagyjuk kihűlni.
Oldjuk fel az élesztőt langyos tejben, adjuk hozzá a cukrot és az olvasztott vajat, majd a vanília esszenciát és a kis sóval felvert tojásokat. A végén adjuk hozzá a lisztet is, és gyúrjunk rugalmas tésztát. Hagyjuk legalább egy fél órát meleg helyen kelni.
Miután megkelt, nyújtsuk ki a tésztát, és vágjuk csíkokra, majd tekerjük rá a megolajozott kürtős kalács formákra. Kenjük be jól a kihűlt sziruppal, forgassuk meg a dióban és cukorban (de más finomságokat is használhatunk, pl: kakó, fahéj, kókuszreszelék), majd tegyük a kiolajozott és kilisztezett tepsibe. Süssük 35-40 percig az előmelegített sütőben.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Hattyú
Tejfölös gombagulyás
Gomba vadasan
Lekváros kosárkák