Finomságok Konyhája: Húsos-zöldséges szárazborsóleves

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Fotó: Hemző Károly Húsos-zöldséges
szárazborsóleves Hozzávalók 4 személyre:
  • 250 g zöld vagy sárga szárazborsó
  • 500 g marhalábszár vagy stefánia
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 1 csokor+2-3 szál petrezselyem
  • só, bors
  • 200 g sárgarépa
  • 100 g zeller
  • 300 g burgonya
  • 1 ek. zöldséges ételízesítő
  • 4 szelet szendvicskenyér
  • 2 ek. olaj

1. A borsót átválogatjuk, megmossuk, egy éjszakára beáztatjuk 1,5 liter hideg vízbe. Másnap a húst leöblítjük, fazékba tesszük, rászűrjük a borsó áztatóvizét, felforraljuk, habját leszedjük. Hozzáadjuk a meghámozott, elnegyedelt-nyolcadolt hagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, a petrezselyemcsokrot és egy kevés sót, majd félig lefedve, mérsékelt tűzön félpuhára főzzük (35-40 perc).

2. Közben a sárgarépát, a zellert és a burgonyát meghámozzuk, karikákra-kockákra aprózzuk, aztán a borsóval és az ételízesítővel együtt a húsleveshez adjuk, további 20-25 percig főzzük. Kiveszünk belőle 3-4 evőkanál darabos zöldséget-borsót, a többit vajpuhára főzzük (újabb 20-25 perc).

3. A kenyeret 2x2 cm-es kockákra vágjuk, és megpirítjuk az olajban. A húst vágódeszkára emeljük, felkockázzuk, majd a félretett zöldséggel együtt visszatesszük a levesbe. Utánasózzuk, frissen őrölt borssal ízesítjük, és még egyszer felforraljuk (a petrezselyemcsokrot és a babérlevelet kidobjuk). Mély tálba szedjük, megszórjuk néhány kenyérkockával, végül a maradék petrezselyemmel díszítjük. Remek egytálleves!

Tippek:

– A kenyérkockákat külön tálkában kínáljuk hozzá, mert gyorsan eláznak!
– Készíthetjük azonos mennyiségű vöröslencséből is, ezt azonban nem kell előre beáztatni.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Címkék: http://www.lajosmari.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu