Finomságok Konyhája: Szilvás-csokis képviselőfánk

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Szilvás-csokis képviselőfánk

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Szilvás-csokis képviselőfánk

(kb. 12 darab)

Hozzávalók:
Égetett tésztához:

250 ml víz
50 g lágy vaj vagy margarin
Csipet só
150 g búzaliszt
30 g Dr. Oetker Gustin Étkezési keményítő
1 csapott evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
5-6 tojás (közepes méretű)
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Krémhez:

400 g szilva (előkészítve mérjük le)
1 tasak Dr. Oetker Prémium Puding bourbon vaníliás
450 ml tej
3-5 evőkanál porcukor
50 ml ír krémlikőr
50 g darált dió vagy mogyoró
Fél csapott teáskanál őrölt fahéj
3 tasak Dr. Oetker Habfixáló

Előkészítés:

A krémhez a pudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint elkészítjük, de csak 450 ml tejjel, majd gyakori átkeverés mellett hagyjuk kihűlni. A szilvát megmossuk, lecsöpögtetjük, kimagozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. A tepsit kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A vajat a vízzel és a sóval egy főzőedényben forrásba hozzuk, majd a tűzről levesszük. A lisztet a keményítővel, a kakaóval és a fahéjjal elkeverjük, átszitáljuk, majd a folyadékhoz egyszerre hozzáöntjük, és sima tésztává keverjük. A gömb alakban összeállt tésztát keverés közben kb. 1 percig hevítjük, majd egy keverőedénybe tesszük. A tojásokat egyenként egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) a tésztához keverjük. Addig adjuk hozzá a tojást, amíg a tészta erősen fénylik és a kanálról szálat húzva leszakad. A már kihűlt tésztába belekeverjük a sütőport. A tésztát csillagcsövű nyomózsákba töltjük, és az előkészített tepsibe kis háromszögeket nyomunk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 4-5. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

Fontos! A sütő ajtaját az első 15 percben nem szabad kinyitni, különben a sütemény összeesik.
A képviselőfánkot a tepsiből kivéve egy sütőrácsra helyezzük, és mindegyik tetejét azonnal levágjuk.
A pudingot átkeverjük, hozzákeverjük a krémlikőrt, a mogyorót, a fahéjat és a habfixálót. A pudingos krémet a fánkok alsó felén egyenletesen elosztjuk, a krémet a szilvaszeletekkel befedjük, majd a fánk felső részét a szilvaszeletekre borítjuk.
Ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk.

Szilvás-csokis képviselőfánk 


Címkék: http://www.oetker.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm,hogy tetszik.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon finom lehet!

Válasz

Domján Mária üzente 12 éve

Finom lehet.Köszönöm a receptet

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-006_2199426_4659_s

Garáz József írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...

Garáz József írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Fugesajt_2199360_5171_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu