Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
(kb. 12 darab)
Hozzávalók:
Égetett tésztához:
250 ml víz
50 g lágy vaj vagy margarin
Csipet só
150 g búzaliszt
30 g Dr. Oetker Gustin Étkezési keményítő
1 csapott evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
5-6 tojás (közepes méretű)
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Krémhez:
400 g szilva (előkészítve mérjük le)
1 tasak Dr. Oetker Prémium Puding bourbon vaníliás
450 ml tej
3-5 evőkanál porcukor
50 ml ír krémlikőr
50 g darált dió vagy mogyoró
Fél csapott teáskanál őrölt fahéj
3 tasak Dr. Oetker Habfixáló
Előkészítés:
A krémhez a pudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint
elkészítjük, de csak 450 ml tejjel, majd gyakori átkeverés mellett
hagyjuk kihűlni. A szilvát megmossuk, lecsöpögtetjük, kimagozzuk, és
vékony szeletekre vágjuk. A tepsit kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük. A
sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
A vajat a vízzel és a sóval egy főzőedényben forrásba hozzuk, majd a
tűzről levesszük. A lisztet a keményítővel, a kakaóval és a fahéjjal
elkeverjük, átszitáljuk, majd a folyadékhoz egyszerre hozzáöntjük, és
sima tésztává keverjük. A gömb alakban összeállt tésztát keverés közben
kb. 1 percig hevítjük, majd egy keverőedénybe tesszük. A tojásokat
egyenként egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) a tésztához
keverjük. Addig adjuk hozzá a tojást, amíg a tészta erősen fénylik és a
kanálról szálat húzva leszakad. A már kihűlt tésztába belekeverjük a
sütőport. A tésztát csillagcsövű nyomózsákba töltjük, és az előkészített
tepsibe kis háromszögeket nyomunk. A tepsit a sütő középső részébe
toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 4-5. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc
Fontos! A sütő ajtaját az első 15 percben nem szabad kinyitni, különben a sütemény összeesik.
A képviselőfánkot a tepsiből kivéve egy sütőrácsra helyezzük, és mindegyik tetejét azonnal levágjuk.
A pudingot átkeverjük, hozzákeverjük a krémlikőrt, a mogyorót, a fahéjat
és a habfixálót. A pudingos krémet a fánkok alsó felén egyenletesen
elosztjuk, a krémet a szilvaszeletekkel befedjük, majd a fánk felső
részét a szilvaszeletekre borítjuk.
Ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyás leves, citromos túrós palacsinta és ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Paradcsomszósz húsgombóccal. képhez:
József örülök, hogy jöttél! Finomakat hoztál!
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Vegyes gyümölcsleves. képhez:
Finom!-szeretem! Nálunk tegnap volt almaleves.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Rakottkelkáposzta. képhez:
Hmm!-de finomat főztetek József! Annyira szeretem, hogy...
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 5 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Anna Köszönöm szépen a nevükben .
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Aszaltszilvás kelt sütemény
Karácsonyfa kalács
Almás fonatok