Finomságok Konyhája: Aszaltszilvás kelt sütemény

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12846 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12846 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12846 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12846 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Aszaltszilvás kelt sütemény

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Aszaltszilvás kelt sütemény

Hozzávalók:
Előkészítés:

100 g aszalt szilva

Kelt tészta:

350 g liszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
70 g porcukor
1 csipet só
1 tojás (közepes méretű)
100 g olvasztott, majd kihűtött lágyvaj vagy margarin
1 teáskanál méz
Néhány csepp vanília aroma
125 ml langyos víz
250 ml langyos tej

Szóráshoz:

Porcukor

Elkészítés:

Az aszalt szilvát kockákra vagy csíkokra vágjuk.

A tésztához a lisztet egy jól záródó (3 l-es) edénybe szitáljuk, az élesztővel, a cukorral és a sóval elvegyítjük. Hozzáadjuk a tojást, a vajat vagy margarint, a mézet, az aromát, a vizet és a tejet, és az edényt jól lezárjuk. Többször, erősen összerázzuk (15-30 másodperc), hogy a hozzávalók jól elvegyüljenek. Az aszalt szilvát hozzáadjuk és az egészet egy habverővel vagy fakanállal még egyszer gondosan átkeverjük, hogy az edény szélére ragadt hozzávalók is elvegyüljenek. A tésztát letakarva, meleg helyen 15 percig pihentetjük.

A masszát egy kivajazott szögletes formába (25 x 11 cm) vagy gyümölcskenyérformába öntjük, és meleg helyen addig pihentetjük, amíg láthatóan megkel.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeverős: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 40 perc

Sütés után a süteményt a formában pihentetjük 10 percig, majd sütőpapírral letakart sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.

Tipp:

Ha a lisztet 1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőporral kiegészítjük, akkor a tésztát a formában nem pihentetjük, hanem azonnal megsütjük.


Címkék: http://www.oetker.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Finom a téli napokra egy kis forró teával.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 2 napja itt:

Marcsikám hiányollak! Remélem jól vagy! Vigyázz magadra! Puszi.

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:

Kaposztas_cvekedli-001_2190878_9811_s

Ez az étel is egyszerű, hétköznapi, de mi nagyon ...

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Kaposztas_cvekedli-001_2190878_9811_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:

Turos_palacsinta_annatol_2190816_4072_s

József köszönöm a hozzászólást! Mindig örülök,...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mai reggelink képhez:

Mai_reggelink_2190869_8955_s

József nagyon ügyes unokátok van! Dicséret neki.

Garáz József írta 2 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:

Turos_palacsinta_annatol_2190816_4072_s

Anna Ezért is jó hogy még itt vagyunk egypáran, Mert...

Garáz József írta 2 napja a(z) Mai reggelink képhez:

Mai_reggelink_2190869_8955_s

Anna! Ez is finom. Nellike már ezt el szokta készíteni. Egy...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mai reggelink képhez:

Mai_reggelink_2190869_8955_s

Megkívántuk a tojásrántottát, amit ropogósra sütött Girlinger ...

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Mai_reggelink_2190869_8955_s

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:

Turos_palacsinta_annatol_2190816_4072_s

Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Örülök, hogy...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu