Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
(kb. 12 darab)
Hozzávalók:
Tésztához:
150 ml tej
40 g lágy vaj vagy margarin
350 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
50 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tojássárgája (közepes méretű)
Ezenkívül:
1 tojásfehérje (közepes méretű)
Díszítéshez:
Dr. Oetker Dekor Toll
Dr. Oetker Csoki drazsé mini
Előkészítés:
A tejet egy főzőedényben felhevítjük, és felolvasztjuk benne a vajat.
Hagyjuk kicsit hűlni. A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük.
A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
A lisztet az Expressz Élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe
szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a langyos vajas tejet, és
konyhai robotgép dagasztó spiráljával legalább 3 percen át sima tésztává
dagasztjuk.
Enyhén lisztezett munkalapon a tésztát átgyúrjuk, két részre osztjuk, és
egyenként kb. 26 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk. A körlapot kb. 6
körcikkre osztjuk. A körcikkek mindkét oldalát néhányszor kb. 2 cm
mélyen bevagdossuk, az „ágak” végét két ujjunkkal kicsit
összecsippentjük, így a tésztát fenyőfa formává alakítjuk. A fenyőfákat a
tepsibe fektetjük, majd a tepsit letakarjuk, és a süteményt kb. 15
percet pihentetjük. A tojásfehérjét felverjük, a fenyőfákat megkenjük
vele. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt
megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15-18 perc
A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
A fenyőfákra a Dekor Tollal girlandot rajzolunk, a mázra a színes Csoki
Drazséból karácsonyi gömböket ragasztunk. 10-15 percet hagyjuk a mázat
megszilárdulni.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyás leves, citromos túrós palacsinta és ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Paradcsomszósz húsgombóccal. képhez:
József örülök, hogy jöttél! Finomakat hoztál!
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Vegyes gyümölcsleves. képhez:
Finom!-szeretem! Nálunk tegnap volt almaleves.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Rakottkelkáposzta. képhez:
Hmm!-de finomat főztetek József! Annyira szeretem, hogy...
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 5 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Anna Köszönöm szépen a nevükben .
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Szilvás-csokis képviselőfánk
Aszaltszilvás kelt sütemény
Almás fonatok