Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
(Kb. 20 darab)
Hozzávalók:
Kelt tésztához:
450 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
300 ml langyos tej
1 csipet só
80 g porcukor
80 g lágy vaj vagy margarin
Töltelékhez:
3 alma (közepes méretű)
1 mokkáskanál őrölt fahéj
50 g darált mandula
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Ezenkívül:
1 tojás
Kevés jégcukor
Előkészítés:
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd félreteszzük. A sütőt
előmelegítjük. Az almát megmossuk, lecsöpögtetjük, meghámozzuk és
lereszeljük.
Elkészítés:
A kelt tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy
keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai
robotgép dagasztó spiráljával először alacsony, majd a legmagasabb
fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg
helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő. A megkelt tésztát egy enyhén
lisztezett munkalapon átgyúrjuk, két részre osztjuk. Az egyik adag
tésztát kb. 30 x 50 cm-es lappá nyújtjuk, majd 10 x 15 cm-es részekre
osztjuk.
A töltelékhez a reszelt almát, a mandulát, a vanillincukrot és a fahéjat
jól elkeverjük, majd a töltelék felét a tésztalapokon egyenletesen
elosztjuk. A megtöltött tésztalapokat feltekerjük, kicsit csavarunk
rajtuk, és a tepsibe fektetjük. A tojást felverjük, megkenjük vele a
fonatokat, és megszórjuk jégcukorral. Majd a folyamatot megismételjük a
megmaradt tésztával és töltelékkel.
Végül a tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc
A megsült fonatokat egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Szilvás-csokis képviselőfánk
Aszaltszilvás kelt sütemény
Karácsonyfa kalács