Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés

1. A tojásokat habosra-tömörre verjük a cukorral (robotgéppel is 10 perc!). A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, késheggyel kikaparjuk-kiemeljük belsejéből a vaníliapépet, és a tojáskrémhez adjuk. Belekeverjük a gondosan megmosott narancs reszelt héját, a tokaji aszút vagy sherryt, a fahéjat, végül kanalanként a zsemlemorzsát. Lefedjük, fél órát pihentetjük, hogy a zsemlemorzsa jól megdagadjon.
2. Kávéskanálnyi adagonként, vizes kézzel golyókat formálunk a masszából, és zsemlemorzsával meghintett konyharuhára sorakoztatjuk. Nagyobb lábasban vagy fritőzben felforrósítunk 160-170 °C-ra háromujjnyi olajat. 8-10 darabonként beletesszük a fánkocskákat, és két kanállal körbeforgatva aranybarnára sütjük (4-5 perc).
3. Többszörösen összehajtogatott papírkendőre terítve felitatjuk róluk az olajat, és hagyjuk kihűlni. Tálaláskor megszórjuk a fánkocskákat vaníliás vagy fahéjas porcukorral, és papírtálkákba ültetve kínáljuk. Savanykás lekvárt vagy fanyar-édes narancs-/citromdzsemet, mézes almapürét, rummal vagy brandyvel illatosíott vaníliaöntetet adhatunk mellé. A sütés napján az igazi!
Megjegyzések:Spanyol recept lévén eredetileg édeskés-fűszeres borral, azaz sherryvel készítik, amely nem tévesztendő össze a cherry brandy nevű likőrrel!
|
|
|
Kőszeghy Anna írta 6 napja itt:
Búcsúzunk a KLUB tagjaitól. Kérlek tartsatok meg emlékezetetekben! Anna ( Anikó)
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Ősz képhez:
Búcsúzunk a Klub tagoktól! Kérlek benneteket tartsatok...
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
burger eva 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk
Gesztenyés muffin rumos karamellmártással