Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. A tojásokat habosra-tömörre verjük a cukorral (robotgéppel is 10 perc!). A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, késheggyel kikaparjuk-kiemeljük belsejéből a vaníliapépet, és a tojáskrémhez adjuk. Belekeverjük a gondosan megmosott narancs reszelt héját, a tokaji aszút vagy sherryt, a fahéjat, végül kanalanként a zsemlemorzsát. Lefedjük, fél órát pihentetjük, hogy a zsemlemorzsa jól megdagadjon.
2. Kávéskanálnyi adagonként, vizes kézzel golyókat formálunk a masszából, és zsemlemorzsával meghintett konyharuhára sorakoztatjuk. Nagyobb lábasban vagy fritőzben felforrósítunk 160-170 °C-ra háromujjnyi olajat. 8-10 darabonként beletesszük a fánkocskákat, és két kanállal körbeforgatva aranybarnára sütjük (4-5 perc).
3. Többszörösen összehajtogatott papírkendőre terítve felitatjuk róluk az olajat, és hagyjuk kihűlni. Tálaláskor megszórjuk a fánkocskákat vaníliás vagy fahéjas porcukorral, és papírtálkákba ültetve kínáljuk. Savanykás lekvárt vagy fanyar-édes narancs-/citromdzsemet, mézes almapürét, rummal vagy brandyvel illatosíott vaníliaöntetet adhatunk mellé. A sütés napján az igazi!
Megjegyzések:Spanyol recept lévén eredetileg édeskés-fűszeres borral, azaz sherryvel készítik, amely nem tévesztendő össze a cherry brandy nevű likőrrel!
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:
Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:
Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:
Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Csokikrémes szeletek képhez:
Barátnőm szép szeleteket hoztál! Nagyon finom lehetett! A...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Sertéspörkölt Nokedlival képhez:
Marcsikám nagyon gusztán néz ki, már régen volt nálunk, meg...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Minesztrone leves képhez:
Marcsi már többször szemeztem ezzel a levessel, de még nem ...
Domján Mária 4 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk
Gesztenyés muffin rumos karamellmártással