Finomságok Konyhája: Fahéjas fánkgolyók

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Fahéjas fánkgolyók

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly Fahéjas
fánkgolyók Hozzávalók kb. 50 darabhoz:
  • 5 tojás
  • 150 g kristálycukor
  • 1/2 vaníliarúd
  • 1 (bio) narancs héja
  • 2 ek. tokaji aszú vagy egyéb desszertbor (pl. sherry, portói)
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 300 g zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez (1,5-2 liter)
  • vaniliás vagy fahéjas porcukor a szóráshoz

1. A tojásokat habosra-tömörre verjük a cukorral (robotgéppel is 10 perc!). A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, késheggyel kikaparjuk-kiemeljük belsejéből a vaníliapépet, és a tojáskrémhez adjuk. Belekeverjük a gondosan megmosott narancs reszelt héját, a tokaji aszút vagy sherryt, a fahéjat, végül kanalanként a zsemlemorzsát. Lefedjük, fél órát pihentetjük, hogy a zsemlemorzsa jól megdagadjon.

2. Kávéskanálnyi adagonként, vizes kézzel golyókat formálunk a masszából, és zsemlemorzsával meghintett konyharuhára sorakoztatjuk. Nagyobb lábasban vagy fritőzben felforrósítunk 160-170 °C-ra háromujjnyi olajat. 8-10 darabonként beletesszük a fánkocskákat, és két kanállal körbeforgatva aranybarnára sütjük (4-5 perc).

3. Többszörösen összehajtogatott papírkendőre terítve felitatjuk róluk az olajat, és hagyjuk kihűlni. Tálaláskor megszórjuk a fánkocskákat vaníliás vagy fahéjas porcukorral, és papírtálkákba ültetve kínáljuk. Savanykás lekvárt vagy fanyar-édes narancs-/citromdzsemet, mézes almapürét, rummal vagy brandyvel illatosíott vaníliaöntetet adhatunk mellé. A sütés napján az igazi!

Megjegyzések:

Spanyol recept lévén eredetileg édeskés-fűszeres borral, azaz sherryvel készítik, amely nem tévesztendő össze a cherry brandy nevű likőrrel!

Címkék: http://www.lajosmari.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-006_2199426_4659_s

Garáz József írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...

Garáz József írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Fugesajt_2199360_5171_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu