Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A klasszikusnak számító zsemlés-gombás tölteléket ezúttal
kemény tojással, (húsvéti) sonkával és sajttal gazdagítjuk, fenséges
illatáról-ízéről pedig a provence-i fűszerkeverék gondoskodik.
1. A csirkecombokat megmossuk, kissé besózzuk, fellazítjuk a bőrüket, bedörzsöljük sóval. A töltelékhez a zsemlét beáztatjuk a tejbe. A kemény tojásokat meghámozzuk és felaprózzuk. A gombát és a hagymát megtisztítjuk, a petrezselymet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük, valamennyit finomra vágjuk. A sonkát/tarját megdaráljuk.
2. 1 ek. olajban megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a sonkát/tarját és a gombát, élénk tűzön 4-5 percig pirítjuk, hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét, a felaprózott kemény és a maradék 1 nyers tojást, a sajtot, a fűszerkeveréket és a petrezselymet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk, a csirkecombok bőre alá töltjük, a nyílást hústűvel betűzzük vagy összevarrjuk.
3. A combokat 1 kk. olajjal kikent sütőedénybe fektetjük, 1/2 dl vizet öntünk alájuk, alufóliával betakarjuk, és 180 °C-os sütőben 30-35 percig pároljuk, végül takaró nélkül pirosra-ropogósra sütjük (további 15-20 perc). Némelyik comb bőre megrepedhet, nem baj, annál finomabb!
4. A csirkecombokat tálra rendezzük, köréjük-melléjük csinosítjuk a megmosott salátaleveleket, tetejüket finomra vágott petrezselyemmel díszítjük, és azonnal tálaljuk. Burgonyapüré, pirított burgonya, szilva- vagy őszibarackbefőtt, vegyes savanyúság, idénysaláta illik hozzá. Hidegen is finom!
Tippek:
– Remekül hasznosíthatjuk a húsvéti sonkamaradékot-törmeléket, illetve a
húsvétra főzött, maradék kemény tojásokat, amelyeket célszerű minél
hamarabb felhasználni, mert főtt mivoltukban sem tarthatók el sokáig!
– Ha kimaradna a töltelékből (vagy eleve nagyobb mennyiségből
készítjük), kisebb pogácsákat formálunk belőle, és a hússal együtt
megsütjük.
Könnyű, félszáraz fehérbor
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:
Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:
Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Csokikrémes szeletek képhez:
Barátnőm szép szeleteket hoztál! Nagyon finom lehetett! A...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Sertéspörkölt Nokedlival képhez:
Marcsikám nagyon gusztán néz ki, már régen volt nálunk, meg...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Minesztrone leves képhez:
Marcsi már többször szemeztem ezzel a levessel, de még nem ...
Domján Mária 2 napja új képet töltött fel:
Domján Mária 2 napja új képet töltött fel:
Domján Mária 2 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Tojáslikőrös sherrykrém