Finomságok Konyhája: Gazdag-illatos töltött csirkecomb

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13008 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13008 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13008 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13008 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gazdag-illatos töltött csirkecomb

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

A klasszikusnak számító zsemlés-gombás tölteléket ezúttal
kemény tojással, (húsvéti) sonkával és sajttal gazdagítjuk, fenséges
illatáról-ízéről pedig a provence-i fűszerkeverék gondoskodik.


Fotó: Hemző Károly Gazdag-illatos
töltött csirkecomb Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 csirkecomb (kb. 800 g)
  • só, bors
  • 1 szikkadt zsemle
  • 1 dl tej
  • 2 kemény + 1 nyers tojás
  • 100 g sampinyon gomba
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 csokor petrezselyem + a díszítéshez
  • 100 g főtt, füstölt sonka vagy tarja
  • 1 ek.+1 kk. olaj
  • 50 g reszelt ementáli vagy trappista sajt
  • 1/2 kk. provence-i fűszerkeverék
  • 6-8 salátalevél (római, lollo, fejes) a díszítéshez

1. A csirkecombokat megmossuk, kissé besózzuk, fellazítjuk a bőrüket, bedörzsöljük sóval. A töltelékhez a zsemlét beáztatjuk a tejbe. A kemény tojásokat meghámozzuk és felaprózzuk. A gombát és a hagymát megtisztítjuk, a petrezselymet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük, valamennyit finomra vágjuk. A sonkát/tarját megdaráljuk.

2. 1 ek. olajban megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a sonkát/tarját és a gombát, élénk tűzön 4-5 percig pirítjuk, hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét, a felaprózott kemény és a maradék 1 nyers tojást, a sajtot, a fűszerkeveréket és a petrezselymet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk, a csirkecombok bőre alá töltjük, a nyílást hústűvel betűzzük vagy összevarrjuk.

3. A combokat 1 kk. olajjal kikent sütőedénybe fektetjük, 1/2 dl vizet öntünk alájuk, alufóliával betakarjuk, és 180 °C-os sütőben 30-35 percig pároljuk, végül takaró nélkül pirosra-ropogósra sütjük (további 15-20 perc). Némelyik comb bőre megrepedhet, nem baj, annál finomabb!

4. A csirkecombokat tálra rendezzük,  köréjük-melléjük csinosítjuk a megmosott salátaleveleket, tetejüket finomra vágott petrezselyemmel díszítjük, és azonnal tálaljuk. Burgonyapüré, pirított burgonya, szilva- vagy őszibarackbefőtt, vegyes savanyúság, idénysaláta illik hozzá. Hidegen is finom!

Tippek:

– Remekül hasznosíthatjuk a húsvéti sonkamaradékot-törmeléket, illetve a húsvétra főzött, maradék kemény tojásokat, amelyeket célszerű minél hamarabb felhasználni, mert főtt mivoltukban sem tarthatók el sokáig!
– Ha kimaradna a töltelékből (vagy eleve nagyobb mennyiségből készítjük), kisebb pogácsákat formálunk belőle, és a hússal együtt megsütjük.

Italajánlat:

Könnyű, félszáraz fehérbor

Címkék: http://www.lajosmari.hu/recep

Kapcsolódó hírek:

  Tojáslikőrös sherrykrém

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Mennyei, szinte érzem az illatát!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:

Cukkini_fozelek_kaprosan_2198903_5284_s

Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:

Most_sult_ki__tokosmakos_retes_szilvas_meggyes__retes_2151024_1762_s

Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:

Kokuszos_csokis__szuletesnapi_torta_2191432_3506_s

Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.

Garáz József írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...

szanto hajnalka írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

De jo!mien jo is lesz am ez a telen!ugyesek vagytok!

szanto hajnalka írta 1 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

En is el voltam menve Pestre a hugomekhoz dolgoztam vele ...

szanto hajnalka írta 1 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:

Cukkini_fozelek_kaprosan_2198903_5284_s

ohh de fincsi!Egessegetekre!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Cukkini_fozelek_kaprosan_2198903_5284_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: tejszínes alma leves, fokhagymás sült ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu