Finomságok Konyhája: Tojáslikőrös sherrykrém

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12989 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12989 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12989 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12989 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Tojáslikőrös sherrykrém

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly
Hozzávalók 6 kehelyhez:
  • 1/2 tasak vagy 3 lap zselatin (5 g)
  • 1 nagyobb biocitrom
  • 100 g kristálycukor
  • 1 dl száraz sherry vagy tokaji aszú
  • 5+1,5 dl tejszín
  • 1,2 dl tojáslikőr
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 1/2 tasak habfixáló
  • 12-18 szem csokitojás
  • 6 citromfűbóbita

1. A zselatint lábaskába szórjuk, meglocsoljuk 1/2 dl hideg vízzel (a zselatinlapokat beáztatjuk bő hideg vízbe). A citromot forró, folyó víz alatt alaposan megmossuk, szárazra töröljük, héját tálkába reszeljük, levét kinyomjuk, a citromhéjhoz szűrjük, aztán hozzákeverjük a kristálycukrot. A sherryt/tokaji aszút eldolgozzuk 5 dl jól behűtött tejszínben.

2. A felpuhult zselatinhoz öntjük a citromlé egyharmadát (a zselatinlapokat előzőleg kinyomkodjuk és lábaskába csúsztatjuk), mérsékelt tűzön éppen csak addig melegítjük, amíg felolvad. A tejszínt krémsűrűségűre felverjük, 1/4-ét a zselatinhoz adjuk, aztán hozzákeverjük a maradék citromlét, végül kézi habverővel beledolgozzuk a tejszínkrémbe. 6 kehelybe vagy csinos pohárba szedjük, folpackkal letakarjuk, 2 órára betesszük a hűtőszekrénybe.

3. Arányosan elosztva a krém tetejére öntjük-simítjuk a (természeténél fogva meglehetősen sűrű) tojáslikőrt, további 1 órára visszatesszük a hűtőbe.

4. Tálalás előtt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük a maradék 1,5 dl tejszínt, csillagcsőrös habzsákba szedjük, és rózsákat nyomunk belőle a krém tetejére. Csokitojásokkal, citromfűbóbitákkal vagy egyéb, az adott alkalomhoz illő szépségekkel-finomságokkal díszítve kínáljuk. Remek húsvéti desszert lehet.

Fontos:

A sherry angol szó ugyan, de az ital spanyol eredetű, válogatott szőlőszemekből, különleges eljárással készített, fűszeres zamatú bor, amelyet kis mennyiségben főzéshez, aperitifként vagy desszertekhez kínálnak. Sherry jellegű borokat készítenek több mediterrán országban, sőt Magyarországon is. Íze a tokaji óborokhoz hasonlítható. Nem szabad összetéveszteni a cherry vagy cherry brandy (ejtsd: cserri brendi) elnevezésű cseresznye-, illetve meggylikőrrel.

Címkék: desszertek > kanalas édességek > krémek és habok http://www.lajosmari.hu/recep

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Rakottkelkaposzta_2197941_6681_s

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Piritott_tarhonyi_leves_2197940_8020_s

Garáz József írta 1 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:

Tejfolos_gombas_csirkemel_szeletek_2197843_4647_s

Anna Köszönöm szépen a nevükben .

Garáz József írta 1 napja a(z) vári pulykamell vegyes zöldségekkel képhez:

Vari_pulykamell_vegyes_zoldsegekkel_2197912_5287_s

Nagyon finom étel készítettél.

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldség leves ABC tésztával, bakonyi...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) vári pulykamell vegyes zöldségekkel képhez:

Vari_pulykamell_vegyes_zoldsegekkel_2197912_5287_s

Óvári pulykamell vegyes zöldségekkel. ...

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Vari_pulykamell_vegyes_zoldsegekkel_2197912_5287_s

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:

Tejfolos_gombas_csirkemel_szeletek_2197843_4647_s

Gratulálok mindkettőjüknek! További jó főzőcskézést, és ...

Garáz József írta 4 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:

Tejfolos_gombas_csirkemel_szeletek_2197843_4647_s

Anna! Köszönöm szépen az unokám és a nejem nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:

Tejfolos_gombas_csirkemel_szeletek_2197843_4647_s

József finom ebédetek volt! Minden gombás étel jöhet! -...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu