Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. A zselatint lábaskába szórjuk, meglocsoljuk 1/2 dl hideg vízzel (a zselatinlapokat beáztatjuk bő hideg vízbe). A citromot forró, folyó víz alatt alaposan megmossuk, szárazra töröljük, héját tálkába reszeljük, levét kinyomjuk, a citromhéjhoz szűrjük, aztán hozzákeverjük a kristálycukrot. A sherryt/tokaji aszút eldolgozzuk 5 dl jól behűtött tejszínben.
2. A felpuhult zselatinhoz öntjük a citromlé egyharmadát (a zselatinlapokat előzőleg kinyomkodjuk és lábaskába csúsztatjuk), mérsékelt tűzön éppen csak addig melegítjük, amíg felolvad. A tejszínt krémsűrűségűre felverjük, 1/4-ét a zselatinhoz adjuk, aztán hozzákeverjük a maradék citromlét, végül kézi habverővel beledolgozzuk a tejszínkrémbe. 6 kehelybe vagy csinos pohárba szedjük, folpackkal letakarjuk, 2 órára betesszük a hűtőszekrénybe.
3. Arányosan elosztva a krém tetejére öntjük-simítjuk a (természeténél fogva meglehetősen sűrű) tojáslikőrt, további 1 órára visszatesszük a hűtőbe.
4. Tálalás előtt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük a maradék 1,5 dl tejszínt, csillagcsőrös habzsákba szedjük, és rózsákat nyomunk belőle a krém tetejére. Csokitojásokkal, citromfűbóbitákkal vagy egyéb, az adott alkalomhoz illő szépségekkel-finomságokkal díszítve kínáljuk. Remek húsvéti desszert lehet.
Fontos:A sherry angol szó ugyan, de az ital spanyol eredetű, válogatott szőlőszemekből, különleges eljárással készített, fűszeres zamatú bor, amelyet kis mennyiségben főzéshez, aperitifként vagy desszertekhez kínálnak. Sherry jellegű borokat készítenek több mediterrán országban, sőt Magyarországon is. Íze a tokaji óborokhoz hasonlítható. Nem szabad összetéveszteni a cherry vagy cherry brandy (ejtsd: cserri brendi) elnevezésű cseresznye-, illetve meggylikőrrel.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Gazdag-illatos töltött csirkecomb