Finomságok Konyhája: Tojáslikőrös sherrykrém

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13020 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13020 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13020 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13020 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Tojáslikőrös sherrykrém

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly
Hozzávalók 6 kehelyhez:
  • 1/2 tasak vagy 3 lap zselatin (5 g)
  • 1 nagyobb biocitrom
  • 100 g kristálycukor
  • 1 dl száraz sherry vagy tokaji aszú
  • 5+1,5 dl tejszín
  • 1,2 dl tojáslikőr
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 1/2 tasak habfixáló
  • 12-18 szem csokitojás
  • 6 citromfűbóbita

1. A zselatint lábaskába szórjuk, meglocsoljuk 1/2 dl hideg vízzel (a zselatinlapokat beáztatjuk bő hideg vízbe). A citromot forró, folyó víz alatt alaposan megmossuk, szárazra töröljük, héját tálkába reszeljük, levét kinyomjuk, a citromhéjhoz szűrjük, aztán hozzákeverjük a kristálycukrot. A sherryt/tokaji aszút eldolgozzuk 5 dl jól behűtött tejszínben.

2. A felpuhult zselatinhoz öntjük a citromlé egyharmadát (a zselatinlapokat előzőleg kinyomkodjuk és lábaskába csúsztatjuk), mérsékelt tűzön éppen csak addig melegítjük, amíg felolvad. A tejszínt krémsűrűségűre felverjük, 1/4-ét a zselatinhoz adjuk, aztán hozzákeverjük a maradék citromlét, végül kézi habverővel beledolgozzuk a tejszínkrémbe. 6 kehelybe vagy csinos pohárba szedjük, folpackkal letakarjuk, 2 órára betesszük a hűtőszekrénybe.

3. Arányosan elosztva a krém tetejére öntjük-simítjuk a (természeténél fogva meglehetősen sűrű) tojáslikőrt, további 1 órára visszatesszük a hűtőbe.

4. Tálalás előtt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük a maradék 1,5 dl tejszínt, csillagcsőrös habzsákba szedjük, és rózsákat nyomunk belőle a krém tetejére. Csokitojásokkal, citromfűbóbitákkal vagy egyéb, az adott alkalomhoz illő szépségekkel-finomságokkal díszítve kínáljuk. Remek húsvéti desszert lehet.

Fontos:

A sherry angol szó ugyan, de az ital spanyol eredetű, válogatott szőlőszemekből, különleges eljárással készített, fűszeres zamatú bor, amelyet kis mennyiségben főzéshez, aperitifként vagy desszertekhez kínálnak. Sherry jellegű borokat készítenek több mediterrán országban, sőt Magyarországon is. Íze a tokaji óborokhoz hasonlítható. Nem szabad összetéveszteni a cherry vagy cherry brandy (ejtsd: cserri brendi) elnevezésű cseresznye-, illetve meggylikőrrel.

Címkék: desszertek > kanalas édességek > krémek és habok http://www.lajosmari.hu/recep

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

burger eva 10 órája új képet töltött fel:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Domján Mária 6 napja új képet töltött fel:

Neve_nincs_finom-001_2199730_3251_s

Domján Mária 6 napja új képet töltött fel:

Vanelias_patkok_2199729_9730_s

Domján Mária 6 napja új képet töltött fel:

Keksztekercs_es_karamellas_torta_szeletek_2199728_2301_s

Domján Mária írta 6 napja a(z) Kelkáposzta főzelék csirkepörkölttelű képhez:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Nagyon gusztusos és finom ételt kaptunk Tőled Annám ...

Domján Mária írta 6 napja a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Látom volt sok szílvátok sajnos Nekünk valamiért most nem...

Domján Mária írta 6 napja a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

A tortához gratulációm a Katának puszi

Domján Mária írta 6 napja a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

Józsikám igaz hogy már késve de annál Boldogab ...

Domján Mária írta 6 napja a(z) Tepsis rablóhús. képhez:

Tepsis_rablohus-006_2199426_4659_s

Csodás étvágygerjesztő nagyon fincsi lehet . gratulálok

Domján Mária írta 6 napja a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

Józsikám ennek hogy lett ilyen csodálatos szine azt hittem ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu