Finomságok Konyhája: Tojáslikőrös sherrykrém

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13008 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13008 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13008 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13008 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Tojáslikőrös sherrykrém

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly
Hozzávalók 6 kehelyhez:
  • 1/2 tasak vagy 3 lap zselatin (5 g)
  • 1 nagyobb biocitrom
  • 100 g kristálycukor
  • 1 dl száraz sherry vagy tokaji aszú
  • 5+1,5 dl tejszín
  • 1,2 dl tojáslikőr
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 1/2 tasak habfixáló
  • 12-18 szem csokitojás
  • 6 citromfűbóbita

1. A zselatint lábaskába szórjuk, meglocsoljuk 1/2 dl hideg vízzel (a zselatinlapokat beáztatjuk bő hideg vízbe). A citromot forró, folyó víz alatt alaposan megmossuk, szárazra töröljük, héját tálkába reszeljük, levét kinyomjuk, a citromhéjhoz szűrjük, aztán hozzákeverjük a kristálycukrot. A sherryt/tokaji aszút eldolgozzuk 5 dl jól behűtött tejszínben.

2. A felpuhult zselatinhoz öntjük a citromlé egyharmadát (a zselatinlapokat előzőleg kinyomkodjuk és lábaskába csúsztatjuk), mérsékelt tűzön éppen csak addig melegítjük, amíg felolvad. A tejszínt krémsűrűségűre felverjük, 1/4-ét a zselatinhoz adjuk, aztán hozzákeverjük a maradék citromlét, végül kézi habverővel beledolgozzuk a tejszínkrémbe. 6 kehelybe vagy csinos pohárba szedjük, folpackkal letakarjuk, 2 órára betesszük a hűtőszekrénybe.

3. Arányosan elosztva a krém tetejére öntjük-simítjuk a (természeténél fogva meglehetősen sűrű) tojáslikőrt, további 1 órára visszatesszük a hűtőbe.

4. Tálalás előtt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük a maradék 1,5 dl tejszínt, csillagcsőrös habzsákba szedjük, és rózsákat nyomunk belőle a krém tetejére. Csokitojásokkal, citromfűbóbitákkal vagy egyéb, az adott alkalomhoz illő szépségekkel-finomságokkal díszítve kínáljuk. Remek húsvéti desszert lehet.

Fontos:

A sherry angol szó ugyan, de az ital spanyol eredetű, válogatott szőlőszemekből, különleges eljárással készített, fűszeres zamatú bor, amelyet kis mennyiségben főzéshez, aperitifként vagy desszertekhez kínálnak. Sherry jellegű borokat készítenek több mediterrán országban, sőt Magyarországon is. Íze a tokaji óborokhoz hasonlítható. Nem szabad összetéveszteni a cherry vagy cherry brandy (ejtsd: cserri brendi) elnevezésű cseresznye-, illetve meggylikőrrel.

Címkék: desszertek > kanalas édességek > krémek és habok http://www.lajosmari.hu/recep

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:

Cukkini_fozelek_kaprosan_2198903_5284_s

Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:

Most_sult_ki__tokosmakos_retes_szilvas_meggyes__retes_2151024_1762_s

Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:

Kokuszos_csokis__szuletesnapi_torta_2191432_3506_s

Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.

Garáz József írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...

szanto hajnalka írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

De jo!mien jo is lesz am ez a telen!ugyesek vagytok!

szanto hajnalka írta 1 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

En is el voltam menve Pestre a hugomekhoz dolgoztam vele ...

szanto hajnalka írta 1 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:

Cukkini_fozelek_kaprosan_2198903_5284_s

ohh de fincsi!Egessegetekre!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Cukkini_fozelek_kaprosan_2198903_5284_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: tejszínes alma leves, fokhagymás sült ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu