Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
![]() |
Hozzávalók:
1 kg orja (húsosan hagyott gerinccsont), 1 fej vöröshagyma, 1 csomag leveszöldség, 1 db erőleveskocka, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, 1 dl tejföl, 15 dkg rizs, 1 evőkanál mustár, 1 csokor petrezselyem, só Elkészítés:
Az orjacsontot a megtisztított és feldarabolt zöldségekkel együtt nagy fazékban feltesszük főni, sózzuk, és 40 perc alatt finom levest főzünk belőle. Levesbetétnek cérnametéltet vagy bármilyen levestésztát főzünk hozzá. Az orját kivesszük a levesből, és lefejtjük róla a húst. Nagy lábasban olajat forrósítunk, és a hús minden oldalát átsütjük benne. Hozzáadjuk a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, és együtt megpirítjuk. Felöntjük 2 dl levessel, beletesszük az erőleveskockát is. Lefedve, kis lángon, 15 percig főzzük. A lisztet egy kevés levessel simára keverjük egy kislábasban, hogy ne legyen csomós, hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt, és a húshoz adjuk. Egyszer megrotyogtatjuk. A rizst kevés felhevített olajon megpirítjuk, megsózzuk, és felöntjük 3 dl vízzel, majd lefedjük, és lassú tűzön puhára főzzük. Közben nem kevergetjük. Egy adag rizst tálra teszünk, körbelocsoljuk a mártással, és mellérakjuk az apróhúst. Savanyúságnak csemege uborkát, ecetes paprikát, vagy káposztával töltött paprikát kínálunk hozzá. 466 kcal/adag, 1157 kJ A Meglepetés tippje Az orja főleg a disznótoros ebédek tartozéka, kitűnő, ízletes különlegesség. |
|
|
Kőszeghy Anna írta 18 órája a(z) Paprikás krumpli Anna módra képhez:
Kolbász helyett virslivel és baconnal készítettem, nekünk ...
Kőszeghy Anna 18 órája új képet töltött fel:
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Hajnali palacsintáim képhez:
A mai napra 40 fokhoz közeli kánikulát jósoltak a ...
Kőszeghy Anna 6 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:
Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:
Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:
Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.
Garáz József írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Citromos-túrós linzer
Pikáns húsgombóc
Cseresznyés kocka
Kacsamell almás vöröskáposztával